baby stofzuiger witte ruis

Baby en een stofzuiger: alles over witte ruis

Een huilende baby willen we zo snel mogelijk tot rust laten komen. Na heel wat liedjes zingen en wiegen nog steeds een baby die maar niet tot rust wil komen? Dan kan een stofzuiger helpen. Je leest het goed! Het geluid van een stofzuiger kan er namelijk ervoor zorgen dat een baby stopt met huilen dankzij het fenomeen ‘witte ruis’.

Stofzuiger kan helpen bij huilende baby’s

Een stofzuiger aanzetten om een baby te laten stoppen met huilen klinkt misschien een beetje apart, maar toch kan het de sleutel zijn voor een rustige baby. Hoewel we bij ons onderzoek naar de beste stille stofzuiger ook rekening houden met kleine slapende kinderen en huisdieren, kan het in dit geval geen kwaad dat de stofzuiger wél wat geluid maakt.

Witte ruis: zelfde geluid als baarmoeder

Zoals ik in de inleiding al benoemde heeft allemaal te maken met ‘witte ruis’. Dit wordt namelijk het geluid van een stofzuiger genoemd zoals een baby dat ervaart. En als ik dan vervolgens inzoom op hoe dat komt is dat volkomen logisch.

Het geluid van een stofzuiger klinkt voor een baby nagenoeg hetzelfde als het geluid dat de kleine heeft ervaren in een baarmoeder. Een baby heeft een lange tijd doorgebracht in de baarmoeder: het geluid nabootsen kan zorgen dat de baby zich veilig voelt.

Stofzuigen terwijl je baby slaapt

Dus, als ik het even opsom kan een stofzuiger zorgen voor een slapende baby. Doe je het slim, dan kan je zorgen voor een win-win situatie. Bij een baby die vaak ’s avonds huilt kan je prima nog even je huis stofzuigen! Een baby ’s nachts gerust stellen? Dan zou ik de stofzuiger toch even in de hoek laten staan om je buren te vriend te houden.

Witte ruis geluiden op YouTube

Zoals je wellicht merkt hechten we steeds meer aandacht op een groenere wereld bij Bestestofzuigers.nl. Zo deden we onlangs onderzoek naar de beste milieuvriendelijke stofzuiger, waar de AEG VX82-1-ÖKO als beste uit de test kwam.

De stofzuiger enkel aanzetten voor een huilende baby is natuurlijk niet zo groen. Gelukkig staat YouTube vol met geluidsopnames. Sterker nog je ontdekt ze zelfs van een uur lang. Bekijk (lees: luister) er hieronder een.

Heb jij goede ervaringen en is de baby in slaap gevallen? Laat het hieronder weten, ik ben reuze benieuwd of dit dé oplossing is voor jouw huilende baby.

Vergelijkbare berichten