Beste Alleszuiger

Alleszuigers zijn stofzuigers die- de naam zegt het al – alles op kunnen zuigen. Zowel nat als droog vuil is geen enkel probleem voor deze alleskunner. Niet voor niets is dit type stofzuiger dan ook vaak te vinden op de werkplaats of op een bouwplaats. Vaak is er bij dit type stofzuiger sprake van een apart reservoir voor stof en een apart reservoir voor vloeistoffen.

Hoewel alleszuiger vaak veel op elkaar lijken en ze dus van alles op kunnen zuigen, zijn de verschillen toch enorm. Zo zijn ze er met en zonder zak en is er sprake van uiteenlopende stofklassen. Daarbij kun je ervoor kiezen om te gaan voor een model met een zelfreinigend filter (mits je portemonnee dit toelaat) en kun je zelfs verplicht zijn om een TNO gecertificeerde alleszuiger aan te schaffen.

Je hoort het al: de keuze is enorm. Wanneer je niet zeker weet welke alleszuiger je in huis (lees: werkplaats) wil halen, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste alleszuiger!

Beste Alleszuiger per model

 Een alleszuiger wordt ook wel een allesstofzuiger of een ‘nat en droog zuiger’ genoemd. Je kunt dan ook zowel vochtig als droog stof opzuigen. Perfect voor in de werkplaats van de professionele tot de normale klusser.

Beste Alleszuiger zonder Zak

 Beste Alleszuiger zonder Zak 

Kärcher WD 5 Premium

kracher wd 5 premium alleszuiger

De Kärcher WD 5 Premium bestempelen wij op dit moment als de beste alleszuiger zonder zak. Geschikt voor nat en droog vuil en zeer krachtig.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

 • Gewicht: 11,32 kilogram
 • Stofklasse: Geen classificatie
 • Stofcapaciteit: 25 liter – Vloeistofcapaciteit: 25 liter
 • Meegeleverde extra’s: Vloerzuigmond, plintenzuigmond, vlakfilter en een vliesfilterzak
 • Gemiddelde prijs: € 170

Aanbeveling

De Kärcher WD 5 Premium is een zeer goede keuze voor de wat professionelere doe-het-zelver. Perfect voor de gemiddelde klus en dankzij het toch wel compacte formaat voor een bouwstofzuiger, berg je hem ook in kleine ruimtes makkelijk op.

De Kärcher WD 5 Premium is een ontzettend goede alleszuiger die korte metten maakt met nat en droog vuil. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht en biedt met 25 liter stof- en 25 liter wateropvangcapaciteit genoeg ruimte voor de gemiddelde klus. Opvallend is dat deze stofzuiger ook een blaasfunctie heeft: hiermee kun je de stofzuiger ook gebruiken om vuil uit spleten te blazen. Deze bouwstofzuiger kun je dankzij de parkeermodus makkelijk wegzetten in de werkplaats.

Voordelen

 • Kan nat en droog vuil opzuigen
 • Is ook voorzien van een handige blaasfunctie
 • Vuilreservoir makkelijk te legen

Nadelen

 • Geen automatische filterreiniging

Beste Alleszuiger met Zak

 Beste Alleszuiger met Zak 

Nilfisk Multi II 30 T

nilfisk multi 30 t alleszuiger

De Nilfisk Multi II 30 T is een nat en droog bouwzuiger met zak. De stofzak heeft een reservoir van maar liefst 30 liter. Ook voorzien van een blaasfunctie.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

 • Gewicht: 9,6 kilogram
 • Stofklasse: Geen classificatie
 • Stofcapaciteit: 30 liter
 • Meegeleverde extra’s: Stofzak, Nat/Droogfilter, combizuigmond en een kierenzuiger
 • Gemiddelde prijs: € 154

Aanbeveling

Wij bevelen deze bouwstofzuiger met zak aan voor klussers die graag nat en droog vuil en op zoek zijn naar een alleszuiger met een grote zak. Met een capaciteit van 30 liter hoef je hem minder vaak te legen.

Op zoek naar de beste alleszuiger met een grote stofzak? Dan kun je het beste kiezen voor de Nilfisk Multi II 30 T: een nat en droog bouwstofzuiger. De zak heeft een inhoud van 30 liter, wat vele malen groter is dan andere werkplaatsstofzuigers. Ook is hij voorzien van een blaasfunctie en kan deze stofzuiger dus nattigheid en droog vuil opzuigen zonder problemen. Let op: het snoer is met 5 meter wel wat aan de korte kant.

Voordelen

 • Heeft een grote inhoud van 30 liter
 • Met blaasfunctie om vuil uit kieren te krijgen
 • Kan nat en droog vuil opzuigen

Nadelen

 • Heeft een koert snoer van slechts 5 meter

Beste Alleszuiger met zelfreinigend filter

 Met zelfreinigend filter 

Kärcher WD 6 Premium ME PT

kracher wd 6 premium me pt

Wij bestempelen de Kärcher WD 6 Premium ME PT als de beste alleszuiger met zelfreinigend filter. Dankzij deze automatische filterreiniging blijft de zuigkracht hoog.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

 • Gewicht: 9,4 kilogram
 • Stofklasse: Geen classificatie
 • Stofcapaciteit: 30 liter
 • Meegeleverde extra’s: Vloerzuigmond, vlakfilter en vliesfilterzak
 • Gemiddelde prijs: € 190

Aanbeveling

Deze bouwstofzuiger is met name bedoeld voor de wat professionelere klusser die zijn tijd niet wil steken in het schoon hoeven maken van het filter. De zuigkracht blijft met de automatische filtering altijd hoog en raakt minder snel – tot zelfs helemaal niet – verstopt.

De Kärcher WD 6 Premium ME PT is in onze ogen de beste alleszuiger met zelfreinigend filter op dit moment. Deze bouwstofzuiger is geschikt om nat en droog vuil mee op te zuigen. De automatische filterfunctie zorgt ervoor dat je constant geniet van een hoge zuigkracht, gezien een verstopping niet meer zo snel zal plaatsvinden in het filter. De stofzuiger is daarbij voorzien van een geïntegreerde stopcontactdoos: hier kun je weer allerlei andere apparaten op aansluiten.

Voordelen

 • Met zelfreinigende filter
 • Heeft een geïntegreerd stopcontact
 • Water is eenvoudig te legen

Nadelen

 • Is wat prijziger dan andere modellen

Onderzoeksfactoren bij een alleszuiger

Als er een veelzijdige stofzuiger op de markt te vinden is, is het wel de alleszuiger. Dit type stofzuiger wordt ook wel een bouwstofzuiger, een werkplaatsstofzuiger of een nat en droog zuiger genoemd. Er zijn veel verschillende factoren waar alleszuigers onderling van elkaar verschillen. Zo zijn er verschillende stofklassen en diverse soorten stofopvang.

Voor ons onderzoek naar de beste alleszuiger hebben we gekeken naar verschillende belangrijke factoren. We zetten de onderzoeksfactoren op een rij.

 • Geschiktheid: we checken in ons onderzoek wat je allemaal kunt opzuigen met de stofzuiger. Kun je er enkel droog vuil mee opzuigen? Dan is het dus geen alleszuiger. Let op: hoewel het gaat om een alleszuiger, kan hij vaak geen hete deeltjes opzuigen. Hiervoor kun je beter een kijkje nemen bij het onderzoek naar de beste as stofzuiger.
 • Stofklasse: bij een alleszuiger is een stofklasse een belangrijke classificatie. Er op dit moment drie soorten classificaties: L (Laag), M (Medium) en H (Hoog). Hoe hoger de classificatie, hoe beter de alleszuiger het vuil filtert. Noot: in ons onderzoek hebben we de classificatie nu nog wat minder belangrijk opgenomen. Hier komt binnenkort verandering in.
 • TNO certificatie: we checken of een alleszuiger voorzien is van een TNO certificatie. In onze ogen is dit een groot pluspunt, omdat er dan sprake is van een fijnstoffilter onder de motorkap. Op sommige werkplaatsen is dit zelfs een vereiste.
 • Automatische filterreiniging: zoals je in ons onderzoeksresultaat hierboven kunt zien hebben we ook ingezoomd op alleszuigers met een automatische filterreiniging. Hiermee maakt de stofzuiger zijn eigen filters schoon, waardoor er minder snel een verstopping kan voorkomen. Hiermee behoudt je ook een constant hoge zuigkracht.
 • Met stopcontactdoos: tenslotte zoomen we ook in op de aanwezigheid van een geïntegreerde contactdoos. Heeft een alleszuiger deze, dan vinden wij dat een groot voordeel. Je kunt dan namelijk extra klushulpjes aansluiten (of natuurlijk een radio voor wat sfeer op bouwplaats!).

We hebben ook onderzoek gedaan naar de beste bouwstofzuiger die onder meer tegen een stootje kan (dat is daar nét even wat belangrijker).

beste alleszuiger onderzoek

Met de Kärcher WD5 Premium kun je zelfs buiten stofzuigen. © Kärcher

Samenvatting: Top 3 beste Alleszuigers

AlleszuigerModelAdviesprijsBekijk
Kärcher WD 5 PremiumZonder zak€ 170Beste deal
Nilfisk Multi 30TMet zak€ 154Beste deal
Kärcher WD 6 Premium ME PTZelfreinigend filter€ 190Beste deal

Waarom je dit onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl staat een waardevol en betrouwbaar onderzoek hoog in het vaandel. Al enkele jaren voeren wij grondig onderzoek uit, op zoek naar de beste stofzuiger. Ook in het geval voor het onderzoek naar de beste alleszuiger, waar we ons flink hebben moeten verdiepen in zaken als een TNO certificatie en verschillende stofklassen (met bijhorende stofemissie).

Het is daarbij goed om te vermelden dat wij een vergoeding kunnen ontvangen als er een stofzuiger naar aanleiding van ons onderzoek verkocht wordt. Echter beïnvloed dit ons onderzoeksresultaat nooit.

Achter de schermen doen we er alles aan om ons onderzoek zo compleet en waardevol mogelijk te houden. Als je een tip hebt of feedback op bovenstaand onderzoek: schroom niet om ons een berichtje te sturen.