Beste Bosch Stofzuiger

Al jarenlang is Bosch een van de grootste merken in stofzuigerland. Van krachtige steelstofzuigers tot zakloze krachtpatsers: je ontdekt ze van Bosch. Het merk heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan bij stofzuigers, wat we terugzien in de zuigkracht, het geluidsniveau en veelzijdigheid van de verschillende stofzuigers.

Vanwege het enorme aanbod van Bosch stofzuigers, hebben we de proef op de som genomen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste Bosch stofzuiger op dit moment. Omdat we niet weten welk model jij prefereert, hebben we de beste Bosch stofzuiger per stofzuigermodel op een rij gezet.

Beste Bosch stofzuiger per model:

 Op het moment van schrijven heeft Bosch 62 verschillende stofzuigers. Met prijzen variërend van 80 tot 600 euro is er voor ieder budget een goede Bosch stofzuiger te ontdekken. De meeste Bosch stofzuigers hebben een gemiddelde snoerlengte en wegen tussen de 3 en 6 kilogram.

Beste Bosch stofzuiger met zak

 Beste Bosch stofzuiger met zak

Bosch ProSilence BGL8SIL5

bosch prosilence bgl8sil5

De Bosch ProSilence BGL8SIL5 is in onze ogen de beste Bosch stofzuiger met zak op dit moment. Dit model is geschikt voor elke vloertype, is erg stil, heeft een lang snoer en is daarbij erg compact.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Kijkend naar alle stofzuigers met zak van Bosch is de Bosch ProSilence BGL8SIL5 de beste keuze. Dit model is geschikt voor elke vloertype en wordt geleverd met een parketborstel, hierdoor kun je de stofzuiger ook gebruiken op kwetsbare vloeren. De stofzuiger is vrij compact en daardoor makkelijk op te bergen. Mocht je niet veel gewicht kunnen tillen dan is de stofzuiger met 5,5 kg aan de lichte kant. Ook is de actieradius van dit model vrij groot met een snoerlengte van maar liefst 12 meter.

Voordelen

 • Weegt 5,5 kg
 • Kabellengte van 12 meter
 • Ook geschikt voor mensen met allergieën (HEPA 13)
 • Geschikt voor elke vloertype
 • Parketborstel voor kwetsbare vloeren

Nadelen

 • Bevat geen turboborstel

Leuk om te weten: dit model scoort ook erg goed in het onderzoek naar de beste stille stofzuiger op dit moment.

Beste Bosch stofzuiger met zak

 Beste Bosch stofzuiger met zak

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

bosch relaxxx ultimate bgs7rcl

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL is in onze ogen een erg goede stofzuiger zonder zak van Bosch. Dit model is geschikt voor elke vloertype, heeft een goede HEPA-filter en grote actieradius van 12 meter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL is een stofzuiger zonder zak en is geschikt voor elke vloertype. Bij dit model krijg je ook een parketborstel, hiermee kun je stofzuigen op een kwetsbare vloer zonder deze te beschadigen. In de stofzuiger zit een goede HEPA 13-filter, hierdoor blijft 99,99% van de opgezogen stofdeeltjes gevangen zitten in de filters, ideaal voor personen met allergieën. De stofzuiger is met 6,7 kg aan de zware kant, maar de stofzuiger heeft een lange snoerlengte van 9 meter, hierdoor hoef je minder vaak van stopcontact te wisselen.

Voordelen

 • Langs snoer van 9 meter
 • Geschikt voor elke vloertype
 • Met parketborstel kun je ook kwetsbare vloeren stofzuigen
 • Stofzuiger heeft een HEPA 13-filter

Nadelen

 • Met 6,7 kg aan de zware kant
 • Stofzuiger wordt niet geleverd met een turboborstel

Beste Bosch steelstofzuiger

 Beste Bosch steelstofzuiger 

Bosch Unlimited Serie 6 BCS61BAT2

Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2

De Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2 is momenteel de beste steelstofzuiger van Bosch. Dit model wordt geleverd met een extra accu waardoor je de stofzuiger extra lang kunt gebruiken. Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires en door de steel van de stofzuiger te verwijderen kun je dit model ook als handstofzuiger gebruiken.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2 is in onze ogen de beste AEG steelstofzuiger. Deze stofzuiger is erg licht en wendbaar en wordt geleverd met heel veel verschillende zuigmonden. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes en heeft een extra lange accuduur door een extra accu.

Voordelen

 • Extra accu verlengt de gebruiksduur met nog eens 35 minuten
 • Stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes
 • Veel accessoires en hulpstukken
 • Ook te gebruiken als kruimeldief

Nadelen

 • Dit model heeft geen turboborstel of parketborstel
 • Klein stofreservoir van 0,3 L

Beste kruimeldief van Bosch

 Beste Bosch kruimeldief 

Bosch Move BHN24L

Bosch move BHN24L

De Bosch Move BHN24L is in onze ogen de beste keuze voor een Bosch kruimeldief. Deze handstofzuiger heeft een lange accuduur van 45 minuten en heeft een brede zuigmond voor wat grote vuil.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Bosch Move BHN24L is een handige kruimeldief die een lange gebruiksduur heeft. Erg handig want je kunt zo lang stofzuigen met dit model. Ook krijg je bij deze handstofzuiger een kierenzuigmond, hiermee kun je op moeilijkbereikbare plekken en kieren stofzuigen. Dit model is daardoor ook goed te gebruiken voor het stofzuigen van bijvoorbeeld je auto.

Voordelen

 • Lange gebruiksduur van 45 minuten
 • Met bijgeleverde kierenzuigmond kun je op moeilijkbereikbare plekken stofzuigen
 • Brede zuigmond voor wat grover vuil

Nadelen

 • Niet geschikt voor het zuigen van vocht of nat vuil

Onderzoekfactoren voor de beste Bosch stofzuiger

We hebben onderzoek gedaan naar de beste modellen per stofzuigersoort. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke pijlers van de stofzuigers van Bosch bekeken. Check de onderzoekfactoren die van invloed waren bij ons onderzoek.

 • Het model van de Bosch stofzuigers: allereerst hebben we goed onderscheid gemaakt in het model. Om te voorkomen dat we appels met peren vergelijken hebben we de verschillende Bosch stofzuigers gegroepeerd per soort. Van de beste steelstofzuiger tot de beste kruimeldief.
 • Zuigkracht van de modellen: we hebben goed gekeken naar de zuigkracht. Zowel op zachte oppervlaktes als tapijten en vloerkleden als hardere vloeren, waarbij je kunt denken aan parket of laminaat.
 • Innovatie en filters: welke filters zijn er onder de motorkap te vinden? Bij de beste Bosch stofzuigers moet er rekening gehouden zijn met het voorkomen van allergische reacties met bijvoorbeeld de toepassing van een HEPA filter.
 • Ervaringen van eerdere kopers: ook hebben we na het selecteren van de beste modellen nog flink wat onderzoek uitgevoerd bij reviews en beoordelingen van eerdere kopers. Hierbij hebben we met name research gedaan bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue.
 • Bijgeleverde zuigmonden: bij Bosch is er vaak sprake van meerdere zuigmonden per model. We hebben hier met name goed naar gekeken bij stofzuigers die geschikt waren voor hardere vloeren. Bij het leveren van een combi-zuigmond kun je hiermee ook vaak prima zachtere vloeren stofzuigen. Een belangrijk element.

onderzoekfactoren beste bosch stofzuiger

Luchtflow van de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Samenvatting: Top 4 beste Bosch stofzuigers

Bosch stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Bosch ProSilence BGL8SIL5Stofzuiger met zak€ 279Beste deal
Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCLZakloze stofzuiger€ 226Beste deal
Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2Steelstofzuiger€ 229Beste deal
Bosch Move BHN24LKruimeldief€ 99,99Beste deal

Waarom kun je ons Bosch stofzuiger onderzoek vertrouwen?

Bij Bestestofzuigers.nl kennen we het merk Bosch door en door. We volgen het laatste stofzuigernieuws op de voet en zijn dan ook altijd op de hoogte van nieuwe innovaties en ontwikkelingen binnen het merk. Bovenstaand onderzoek is dan ook nooit af: als er een nieuwe Bosch stofzuiger geïntroduceerd wordt, checken we gelijk of er sprake is van een mogelijke update.

Het is goed om te weten dat wij bij Bestestofzuigers.nl 100% onafhankelijk zijn. We verkopen zelf geen stofzuigers, wat ons in staat stelt om daadwerkelijk alle Bosch stofzuigers naast elkaar te houden. Dit in tegenstelling tot webshops zelf, die enkel het actuele aanbod voor je op een rij zetten.

Wij kunnen een vergoeding krijgen wanneer er een Bosch stofzuiger naar aanleiding van ons onderzoek aangeschaft wordt. Deze mogelijke vergoeding (het hoeft niet altijd zo te zijn) heeft echter geen impact op ons onderzoeksresultaat. Lees meer over onze aanpak.