Beste Goedkope Stofzuiger

Wanneer je een nieuwe stofzuiger koopt ben je al snel honderden euro’s kwijt. Of niet? Nee: gelukkig zijn er ook goedkope stofzuigers van goede kwaliteit. Zelfs van goede merken als Philips en Miele zijn er gewoon stofzuigers voor nog geen 100 euro te koop.

Om ervoor te zorgen dat jij een goede keuze maakt en geen goedkope rommel in huis haalt, heb ik onderzoek gedaan naar de beste goedkope stofzuiger op dit moment. Omdat ik niet weet welk type stofzuiger jij wil hebben, heb ik besloten om een beste steelstofzuiger, zakloze stofzuiger en stofzuiger met zak op een rij te zetten.

Beste goedkope stofzuiger keuze per model

We zijn op zoek gegaan naar krachtige stofzuigers voor een lage prijs. Hoewel we een budget van ongeveer 100 euro hebben aangehouden, is de steelstofzuiger ietsjes duurder. Onder deze prijs zou je uitkomen op minder goede stofzuigers.

beste goedkope stofzuiger

Beste goedkope stofzuiger met zak

 Beste goedkope stofzuiger met zak 

Veripart VPSZ101

veripart vps101

De Veripart VPSZ101 vinden wij de beste budget stofzuiger met zak op dit moment. Een krachtige stofzuiger met verschillende zuigborstels die er ook nog eens erg strak uitziet.

Onze score: ★★★★★

Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Deze Veripart VPSZ101 is een krachtige stofzuiger met zak voor een klein prijsje. Voor nog geen 100 euro is dit model te koop bij verschillende verkooppunten. Ondanks zijn lage prijs is het alsnog een goede stofzuiger: hij heeft een prima zuigkracht op diverse vloertypen en wordt geleverd met een aantal extra zuigmonden. Ook is er sprake van een extra lang snoer, waardoor je geniet van een werkbereik van 12 meter!

Voordelen

 • Goedkoop: kost nog geen 100 euro
 • Goede zuigkracht op diverse vloertypen
 • Geleverd met veel extra’s, waaronder een parketborstel
 • Grote stofzuiger actieradius van 12 meter

Nadelen

 • Je krijgt er geen borstel bij voor dierenharen
 • Het gewicht van 6,4 kilogram is wat zwaar

Beste goedkope zakloze stofzuiger

 Beste goedkope stofzuiger zonder zak 

Philips FC9330/09 PowerPro Compact

philips fc9330

De Philip FC9330/09 PowerPro Compact is een goede goedkope stofzuiger zonder zak. Het is daarbij een lichtgewicht keuze met een extra lang snoer!

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Deze Philips FC9330/09 PowerPro Compact bestempelen wij op dit moment als een goede goedkope stofzuiger zonder zak. Makkelijk te legen en met 4,5 kilogram een lichtgewicht keuze. Onder de motorkap ontdekken we een HEPA 13 filter die 99,95% van de stofdeeltjes uit de lucht filtert. Voor nog geen 90 euro ontdek je deze zakloze stofzuiger al bij verschillende winkels.

Voordelen

 • Kost nog geen 90 euro
 • Geen dure stofzuigerzakken meer kopen
 • Makkelijk te legen stofreservoir
 • Met 4,5 kilogram een lichtgewicht stofzuiger

Nadelen

 • Het geluidsniveau van 76 decibel is wat aan de hoge kant
 • Het stofreservoir is slechts 1,5 liter groot, wat best klein is

Beste goedkope steelstofzuiger

 Beste goedkope steelstofzuiger 

Hoover H-FREE 100 HF122RH

hoover h-free 100 hf122rh

De Hoover H-FREE 100 HF122RH is de beste budget steelstofzuiger op dit moment. Onder meer uitgerust met LED-verlichting op de zuigmond.

Onze score: ★★★★★

Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Hoover H-FREE 100 HF122 RH vinden wij de beste steelstofzuiger voor een zacht prijsje. Deze steelstofzuiger heeft een zuigborstel die speciaal ontworpen is voor het stofzuigen van kwetsbare houten vloeren. De zuigborstel is uitgerust met LED-verlichting, wat je niet zou verwachten bij een budget keuze (hij kost nog geen 130 euro). De kruimelzuiger is eenvoudig los te koppelen van de steel, waardoor je hem ook prima kunt gebruiken als kruimeldief!

Belangrijk bij een ‘goede’ goedkope stofzuiger

Natuurlijk willen we allemaal zo min mogelijk kwijt zijn voor een nieuwe stofzuiger. Waarom meer betalen dan nodig is? Bij een stofzuiger ligt dit echter wat gecompliceerder: hoe je het ook wend of keert, je zal wat in moeten leveren op de specificaties van een nieuwe stofzuiger. Dit is een van de redenen dat we in ons onderzoek niet op zoek zijn gegaan naar de goedkoopste stofzuiger: als we dit zouden doen, dan zou je uiteindelijk eindigen met goedkope troep.

Onderzoeksfactoren voor een goede budget stofzuiger

Dit gezegd hebbende willen we graag delen wat we dan zoal belangrijk vinden bij een goedkope stofzuiger. Natuurlijk speelt de prijs de hoofdrol, maar dit is dus wel in combinatie met de volgende belangrijke factoren.

 • Prijs/kwaliteitsverhouding: het allerbelangrijkste in ons onderzoek is natuurlijk de prijs/kwaliteitsverhouding. Een lage prijs tegenover een goede kwaliteit, dat is waar we naar op zoek zijn. Natuurlijk hangt de kwaliteit af van aanvullende onderzoeksfactoren. Bereid om wat meer kwaliteit in te leveren? Neem dan zeker ook een kijkje in mijn onderzoek naar de beste stofzuiger onder de 100 euro.
 • Zuigkracht op diverse vloertypen: natuurlijk blijft ook bij een goedkope stofzuiger de zuigkracht op verschillende vloertypen erg belangrijk. Match dit met de vloeren in jouw woning om tot de beste keuze te komen!
 • Meegeleverde extra’s: welke zuigborstels krijg je er allemaal bij? Voor welke vloertypen en toepassingen zijn deze bestemd?
 • Filter en stofemissie: een zo min mogelijke stofuitstoot blijft belangrijk. Ook bij een klein budget. Daarom verliezen we dit onderdeel zeker niet uit het oog.

Naast bovenstaande onderzoeksfactoren houden we natuurlijk ook altijd een gangbaar geluidsniveau en het totale gewicht van de stofzuiger in de gaten.

goedkope steelstofzuiger

Dat goedkope niet altijd ‘lelijk’ hoeft te zijn, bewijst Hoover met deze H-FREE 100, de beste goedkope steelstofzuiger op dit moment. © Hoover

Waar je op inlevert bij een goedkope stofzuiger

Laten we eerlijk zijn: je zal ergens op in moeten leveren wanneer je minder geld uitgeeft voor een nieuwe stofzuiger. Andere modellen zijn niet voor niets een stuk duurder (op betalen voor ‘het naampje’ na). In veel gevallen moet je bij een goedkope budget stofzuiger rekening houden met:

 • kleinere stofcapaciteit, waardoor je hem vaker zal moeten legen;
 • hoger geluidsniveau, met wat meer herrie tijdens het stofzuigen als gevolg;
 • plastic wielen in plaats van rubberen wielen, wat slechter kan zijn voor houten vloeren;
 • veel korter snoer, met een kleiner werkbereik als resultaat.

Natuurlijk zijn wij in dit onderzoek op zoek gegaan naar zo goedkope stofzuigers met zo min mogelijk van bovenstaande beperkingen. Is er een onderzoeksfactor die jij wel degelijk belangrijk vindt? Neem dan een kijkje bij mijn andere onderzoeken. Zo hebben we onderzoek gedaan naar de beste stille stofzuiger of een beste stofzuiger met lang snoer. Zaken waar je bij een goedkope keuze niet op hoeft te rekenen…

Samenvatting: top 3 goedkope stofzuigers

Goedkope stofzuigersModelAdviesprijsBekijk
Veripart VPSZ101Stofzuiger met zak€ 99Beste deal
Philips FC9330/09 PowerPro CompactZakloze stofzuiger€ 88Beste deal
Hoover H-FREE 100 HF122RHSteelstofzuiger€ 129Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Achter de schermen doen we er alles aan om onze onderzoeken zo waardevol mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen. Ook dit onderzoek naar de beste goedkope stofzuiger, waarbij we onze stofzuigerkennis combineren met de prijzen in de markt. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat we geen ‘goedkope rotzooi’ promoten, maar dat we écht opzoek gaan naar een goede keuze in combinatie met een lage prijs.

Een voorbeeld: we zouden prima een steelstofzuiger onder de 100 euro kunnen uitlichten, maar dan laat de kwaliteit te wensen over. Iets waar we in dit onderzoek niet naar op zoek zijn.

Daarbij is het goed om te weten dat wij middenin de wereld van stofzuigers staan: wij houden prijzen goed in de gaten. Met behulp van onder meer prijsgeschiedenis-software checken we constant of er nieuwe betere budget-keuzes te maken zijn. Zo ja, dan updaten wij ons onderzoek waar nodig. Heb jij feedback of heb je een opmerking over ons onderzoek? Neem dan gerust contact met ons op en laat een berichtje achter onderaan deze onderzoekspagina.