Beste iRobot stofzuiger

Als er een stofzuigermerk tussenuit springt bij robotstofzuigers is het wel iRobot. Het merk biedt tientallen slimme robotstofzuigers aan, onder de naam ‘Roomba’. Er zijn robotstofzuigers die zichzelf kunnen legen, die automatisch terugkeren naar het oplaadstation én modellen die samen kunnen werken met dweilrobots van iRobot, die Braava genoemd worden. Ook zijn er diverse stofzuigers te bedienen met spraak via Google Assistant en is er sinds kort zelfs een robotstofzuiger die uitwerpselen van je hond of kat kan ontwijken.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste iRobot stofzuiger op dit moment. Hiervoor hebben we alle Roomba stofzuigers op een rij gezet, hebben we ingezoomd op de verschillende voordelen en checkten we hoe specialisten hier tegenaan keken. In dit onderzoek lichten we zowel de beste iRobot Roomba robotstofzuiger, als een Braava dweilrobot voor je uit.

Beste iRobot stofzuiger per model

iRobot is de marktleider op het gebied van consumentenrobots. Zowel op het gebied van robotstofzuigers (Roomba) als dweilstofzuigers (Braava) heeft het merk een uitgebreide keuze. Wist je dat veel modellen onderling ook kunnen samenwerken? De een kan dweilen als de ander klaar is met stofzuigen.

beste irobot stofzuiger

Beste Roomba robotstofzuiger

 Beste irobot Roomba 

iRobot Roomba J7+

irobot roomba j7+

De iRobot Roomba J7+ is de nieuwste Roomba op dit moment en ook gelijk de beste. Kan uitwerpselen van huisdieren ontwijken en maakt een virtuele kaart van de kamer.

Onze score: ★★★★★

Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Roomba J7+ vinden wij op dit moment de beste iRobot robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger is namelijk voorzien van super slimme sensoren: dit model kan uitwerpselen van je huisdieren herkennen en hier met een grote boog omheen rijden.

Dit model is te koppelen met Google Home en Amazon Alexa, waarna je hem met spraak zou kunnen bedienen. Over bediening gesproken: je kunt hem eenvoudig aansturen middels de app. Hij maakt systematisch schoon (er wordt dus niets overgeslagen) en hij leegt zichzelf automatisch. De maximale drempelhoogte van dit model is 2,5 centimeter.

Voordelen

 • Systematische schoonmaakroute
 • Kan zichzelf automatisch legen
 • Te bedienen via de iRobot app op je smarpthone
 • Ondersteunt Google Home en Amazon Alexa
 • Herkent en ontwijkt uitwerpselen van huisdieren

Nadelen

 • Een hoog prijskaartje
 • Werkt niet met Apple HomeKit

Wij bestempelen dit model als de beste robotstofzuiger in het algemeen op dit moment.

Beste Braava dweilrobot

 Beste iRobot Braava 

iRobot Braava M6138

irobot braava m6138

De iRobot Braava M6138 is de beste Braava dweilrobot op dit moment. Hij kan tevens samenwerken met de iRobot Roomba J7+ voor een compleet schone vloer.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Braava M6138 bestempelen wij op dit moment als de beste dweilrobot van iRobot. Je kunt deze dweilrobot eenvoudig bedienen via je smartphone. Hij maakt – net als de Roomba robotstofzuigers – systematisch schoon. Is de accu leeg? Dan gaat deze Braava zelfstandig terug naar zijn oplaadstation, waarna hij zijn weg weer vervolgt met een opgeladen accu. Deze dweilrobot kan samenwerken met diverse Roomba robotstofzuigers: is de ene klaar met stofzuigen, gaat deze verder dweilen!

Voordelen

 • Te bedienen via je smartphone
 • Volgt een systematische schoonmaakroute
 • Laadt zichzelf op bij het oplaadstation

Nadelen

 • Werkt niet goed op super donkere vloeren

Onderzoeksfactoren voor de beste iRobot robotstofzuiger

We hebben in dit onderzoek naar de beste iRobot stofzuiger gekeken naar een aantal factoren. Deze onderzoeksfactoren bepalen of een specifieke robotstofzuiger of dweilrobot in onze uitgelichte modellen naar voren komen. We zetten de belangrijkste kenmerken die wij onder de loep hebben gehouden op een rij.

 • Schoonmaakroute: volgt de stofzuiger of dweilrobot een willekeurige óf een systematische schoonmaakroute? Onze voorkeur gaat uit naar het laatste, waarbij het model geen oppervlaktes over kan slaan en precies weet waar hij is gebleven.
 • Ondersteuning (smart home): iRobot werkt met Google Assistant en Amazon Alexa, maar wat zijn nog meer mogelijkheden? Kunnen er samenwerkingen plaatsvinden tussen een robotstofzuiger een dweilrobot?
 • Drempelhoogte: wat is de maximale drempelhoogte waar de robotstofzuiger over heen kan rijden? Erg belangrijk, gezien je waarschijnlijk wenst dat hij verschillende kamers stofzuigt.
 • Bediening: hoe kun je de iRobot stofzuiger bedienen? Via de smartphone middels een app op afstand? Met spraak via een smart speaker?
 • Slimme functies: wat voor functionaliteiten heeft de iRobot stofzuiger/dweilrobot allemaal? Kan hij zichzelf legen? Is hij voorzien van sensoren die meubels of zelfs de uitwerpselen van huisdieren kunnen ontwijken?

Natuurlijk hebben we ook goed gekeken naar zaken als het geluidsniveau, het gewicht en de prijs van de verschillende iRobot stofzuigers. Daarbij  hebben we ons verdiept in heel veel verschillende reviews van eerdere kopers. Zo kwamen we er bijvoorbeeld achter dat de Braava M6138 wel degelijk op donkere vloeren kan dweilen, mits ze niet té donker zijn.

roomba j7+ kan uitwerpselen ontwijken

De nieuwe Roomba J7+ is zo slim dat hij uitwerpselen kan ontwijken. © iRobot

iRobot stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Roomba J7+Robotstofzuiger€ 999Beste deal
Braava M6138Dweilstofzuiger€ 550Beste deal

Waarom je dit iRobot onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl doen we er alles aan om onze onderzoeken waardevol en betrouwbaar te houden. Het onderzoek is dan ook nooit af: wij houden actueel stofzuigernieuws in de gaten. Bij de introductie van bijvoorbeeld een nieuwe iRobot robotstofzuiger controleren we of dit van impact is op ons huidige onderzoeksresultaat en updaten we dit onderzoek waar nodig.

Het grote voordeel is dat wij volledig onafhankelijk zijn. Wij verkopen zelf geen stofzuigers en hebben dan ook alle vrijheid om alle iRobot robotstofzuigers naast elkaar te leggen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld webshops, die enkel modellen uitlichten of op een rij zetten die op dat moment op voorraad zijn.

Wij kunnen een vergoeding krijgen als er een stofzuiger verkocht wordt via onze onderzoeken. Dit beïnvloed ons onderzoeksresultaat echter nooit. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over ons onderzoek: schroom niet om hieronder een berichtje achter te laten!