Beste kruimeldief

De Philips FC6149 komt als beste kruimeldief uit de test. Deze kruimeldief is erg licht, gaat lang genoeg mee voor kleine klusjes én wordt geleverd met heel veel accessoires. Je kunt deze kruimeldief ook perfect gebruiken voor in de auto, gezien hij met een autostekker geleverd wordt en een opbergtas.

De kruimeldief een stofzuiger die je even snel pakt voor kleine zuigwerkzaamheden. Handig wanneer er iets gevallen is of wanneer iemand met zijn baggerschoenen naar binnen is gelopen. Voorheen hadden kruimeldieven een korte accuduur, maar met de komst van lithium accu’s is de gebruiksduur flink verbetert. Op vind je een overzicht met de beste kruimeldieven. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste kruimeldief van 2023. We hebben hierbij onder meer gekeken naar de accuduur, de oplaadtijd en het gewicht: belangrijke factoren bij de keuze voor een goede kruimelzuiger.

Beste kruimeldieven op dit moment:

Beste kruimeldief 2023

 Beste kruimeldief 

Philips MiniVac FC6149

Philips MiniVac FC6149

De Philips MiniVac FC6149 is momenteel de beste kruimeldief die je kunt kopen. Dit model heeft een goede werking en wordt geleverd met handige accessoires. Je krijgt bij deze kruimeldief veel handige opzetstukken en een autostekker. Met de autostekker kun je de kruimeldief ook lang gebruiken in de auto, zonder dat je rekening hoeft te houden met de gebruiksduur.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips MiniVaC FC6149 is momenteel de beste kruimeldief op dit moment. Dit model werkt erg goed en wordt geleverd met handige accessoires. Je krijgt bijvoorbeeld handige opzetstukken waarmee je op moeilijk bereikbare plekken kunt zuigen. Ook wordt de kruimeldief geleverd met een autostekker, mocht tijdens het stofzuigen van de auto de accu leeg raken, dan kun je deze gewoon verder stofzuigen door de autostekker inpluggen in de sigarettenaansteker.

beste kruimeldief 2022

Veel handige accessoires die de kruimeldief veelzijdig in gebruik maakt.

Voordelen

 • Bij deze kruimeldief krijg je veel handige accessoires
 • Mooie kruimeldief
 • De stofzuiger is ook werkzaam met een autostekker
 • Bij de kruimeldief krijg je ook een handige wandhouder

Nadelen

 • Maximale accuduur van deze kruimeldief is slechts 11 minuten

Beste kruimeldief dierenharen

 Beste kruimeldief dierenharen 

Black+Decker BHHV520BFP

Black+Decker BHHV520BFP-QW

De Black+Decker BHHV520BFP-QW is de beste kruimeldief voor het opzuigen van dierenharen. Dit model heeft veel zuigkracht en wordt geleverd met een speciale dierenharenborstel. Met deze dierenharenborstel kan je vrij makkelijk huisdierharen opzuigen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Black+Decker BHHV520BFP is een krachtige kruimeldief met een gemotoriseerde zuigmond. De gemotoriseerde zuigmond zorgt ervoor dat dierenharen makkelijk opgezogen kunnen worden. Deze kruimeldief van Black & Decker is ook lang te gebruiken en heeft een gebruiksduur van 21 minuten.

goede kruimeldief voor dierenharen door speciale zuigmond

Deze kruimeldief heeft een speciale zuigmond die makkelijk dierenharen kan verwijderen.

Voordelen

 • Gespecialiseerd in het opzuigen van dierenharen
 • Lange gebruiksduur van 21 minuten
 • Kruimeldief met een groot stofreservoir van 0,7 liter

Nadelen

 • Tijdens het stofzuigen maakt deze kruimeldief veel geluid (72 dB)

Beste goedkope kruimeldief

 Beste goedkope kruimeldief 

TurboTronic Lux400

turbotronic lux400

De TurboTronic Lux400 is momenteel de beste goedkope kruimeldief. Dit model heeft goede zuigkracht en heeft een lange accuduur van 20 minuten. Daarbij kan dit model ook vocht opzuigen en is de stofzuiger vrij makkelijk te reinigen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

Specificaties

Aanbeveling

De TurboTronic Lux400 is gezien de andere kruimeldieven een goedkope keuze. Dit model is laaggeprijsd, maar een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een goede goedkope kruimeldief. De kruimeldief doet wat het moet doen en wordt geleverd met handige accessoires.

Voordelen

 • Goedkope keuze
 • Deze kruimeldief kan zowel droog als nat vuil op zuigen
 • De kruimeldief is makkelijk te reinigen
 • Lange gebruiksduur van 20 minuten

Nadelen

 • Materiaal van de stofzuiger is van minder kwaliteit dan andere modellen
 • Zuigkracht is minder dan andere kruimeldieven

Onderzoeksfactoren voor de beste geteste kruimeldief

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar de beste kruimeldief hebben we bovenstaande lijst kunnen vullen met goede kruimeldieven. Deze lijst hebben we opgesteld door onderzoek te doen naar de volgende factoren: de werking, accuduur, gewicht, prijs en accessoires. Hieronder vind je de onderbouwing waarom deze factoren belangrijk zijn voor een goede kruimeldief.

 • Accuduur van de kruimeldief: bijna elke kruimeldief is draadloos te gebruiken en werkt met een accu, daarom is het belangrijk om onderzoek te doen naar de gebruiksduur. Gemiddeld zijn kruimeldieven zo’n 10 tot 20 minuten te gebruiken. Bovenstaande kruimeldieven hebben genoeg gebruiksduur om een standaard klus te klaren of de gebruiksduur is te verlengen met een autostekker. Over auto’s stofzuigen gesproken: wist je dat we ook onderzoek hebben gedaan naar de beste autostofzuiger?
 • Gewicht: een kruimeldief gebruik je volledig in één hand, daarom is het belangrijk om naar het gewicht van een kruimeldief te kijken. In ons onderzoek hebben we gekeken of de kruimeldieven goed te dragen zijn in de hand en of de kruimeldieven goed te gebruiken zijn.
 • Zuigkracht: een stofzuiger moet genoeg zuigkracht hebben om vuil op te kunnen zuigen. In dit onderzoek hebben we gekeken of de kruimeldieven voldoende zuigkracht hadden om vuil op te kunnen zuigen.

Bij het kopen van een goede kruimeldief is het ook belangrijk om te kijken naar de accessoires. Wil je bijvoorbeeld ook dat een kruimeldief dierenharen op kan zuigen, kijk dan of een kruimeldief geleverd wordt met een dierenharenborstel. Ook zijn er kruimeldieven in ons onderzoek die geleverd worden met andere handige opzetstukken, denk bijvoorbeeld aan een kierenzuiger. Met een kierenzuiger kun je makkelijker zuigen op moeilijkbereikbare plekken.

Tip: kies voor een kruimeldief met wandhouder

kruimeldief met wandhouder

De beste kruimeldieven worden geleverd met een wandhouder, zo eentje die je hierboven in de afbeelding ziet.

Waarom is een kruimeldief met wandhouder een must:

 • Kruimeldief is zo makkelijk op te bergen
 • Ook ideaal om accessoires op te bergen
 • Je kruimeldief laat automatische op en zo heb je nooit een lege accu

Conclusie: top 3 met de beste kruimeldieven

Beste kruimeldievenAccuduurGewichtStofcapaciteitBekijk
Philips MiniVac FC614911 minuten2,17 kilogram0,5 LBeste deal
Black+Decker BHHV520BFP-QW21 minuten1,2 kilogram0,4 LBeste deal
TurboTronic Lux40020 minuten0,5 kilogram0,5 LBeste deal

Waarom kun je ons vertrouwen?

Het onderzoek naar de beste kruimeldief hebben we zo waardevol en betrouwbaar mogelijk aangepakt. We zijn op zoek gegaan naar de krachtigste kruimeldieven op de markt. Het is goed om te weten dat we al jarenlang de markt van kruimeldieven in de gaten houden. Onder meer op onze specialistische kruimeldief site Kruimeldief.nl, houden we je op de hoogte over alles wat je moet weten.

Bij Bestestofzuigers.nl verkopen we zelf geen kruimeldieven. Dit geeft ons alle vrijheid om alle kruimelzuigers naast elkaar te leggen en ze te vergelijken op belangrijke factoren. Hoewel we wel een vergoeding kunnen ontvangen naar aanleiding van een verkoop via ons platform, beïnvloedt dit onze onderzoeksresultaten nooit.

Lees meer over onze aanpak. Heb je vragen of opmerkingen over ons onderzoek naar de beste kruimeldief? Laat dan hieronder een reactie achter!