Beste Lichtgewicht Stofzuiger

De Philips FC8784/09 Performer Silent komt als beste lichtgewicht stofzuiger uit de test. Deze stofzuiger weegt slechts 5,4 kilogram en is voorzien van een groot handvat waardoor je hem makkelijk optilt. Het is daarnaast ook een stille stofzuiger.

Op zoek naar een lichtgewicht stofzuiger? Dan ben je hier aan het juiste adres: wij hebben flink wat onderzoek gedaan naar de lichtste stofzuiger op de markt van goede kwaliteit. Een lichtgewicht stofzuiger is aan te raden: of het nu gaat om een draadloze steelstofzuiger of een stofzuiger met zak op wielen. Je kunt dan veel makkelijker stofzuigen en hem vaak eenvoudig opbergen.

Er bestaan veel lichte stofzuigers: zo zijn er Dyson lichtgewicht steelstofzuigers, maar zijn er ook gewoon hele lichte stofzuigers met zak. Omdat het de vraag is wat voor soort stofzuiger je precies zoekt, hebben we de beste lichtgewicht stofzuiger met zak, zonder zak én een lichte Dyson steelstofzuiger uitgelicht.

Let op: het hoeft niet altijd te gaan om de lichtste stofzuiger. Wij stellen kwaliteit voorop en gaan op zoek naar de beste keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een lichtgewicht stofzuiger. Bekijk de beste lichtgewicht stofzuiger modellen per soort stofzuiger!

Beste lichtgewicht stofzuiger per model

Een lichte stofzuiger voorkomt lichamelijke klachten. Wij spreken van een lichtgewicht stofzuiger als deze minder dan 5.4 kilogram weegt. De grens bij een steelstofzuiger ligt echter lager: daar vinden wij dat deze onder de 3 kilogram moet zijn. Een steelstofzuiger heb je namelijk in zijn geheel in je hand.

Beste lichte stofzuiger met zak

 Lichtgewicht stofzuiger met zak 

Philips Performer Silent FC8784/09

Philips Performer Silent FC8784/09

De Phlips Performer Silent FC8784/09 is de beste lichtgewicht stofzuiger met zak. Deze stofzuiger weegt 5,4 kilogram en is dankzij het grote handvat erg makkelijk op te tillen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips FC8784/09 is een lichtgewicht stofzuiger met zak: hij weegt namelijk maar 5,4 kilogram. Deze lichte stofzuiger til je gemakkelijk op en kun je zo makkelijk naar een andere verdieping dragen. Hij is daarbij met 66 decibel een super stille stofzuiger.

Voordelen

 • Weegt maar 5,4 kilogram, wat licht is voor een stofzuiger op wielen
 • Heeft een laag geluidsniveau van 66 decibel
 • Met dierhaarborstel voor het makkelijk verwijderen van dierenharen

Nadelen

 • Niet zakloos en draadloos

Beste lichtgewicht zakloze stofzuiger

 Beste lichte stofzuiger zonder zak 

Bosch Cleannn’n Allergy BGC05AAA1

bosch cleannn'n bgc05aaa1

Deze Bosch Cleannn’n Allergy BGC05AAA1 vinden wij de beste lichtgewicht keuze voor een zakloze stofzuiger. Hij weegt 4,4 kilogram en prima actieradius van 9 meter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Met slechts 4,4 kilogram is deze Bosch Cleann’n Allergy BGC05AAA1 de beste lichtgewicht stofzuiger zonder zak in onze ogen. Deze – ook zeer compacte – zakloze stofzuiger til je eenvoudig op en is makkelijk op te bergen. Je hoeft bij dit model geen dure stofzuigerzakken meer te kopen.

Voordelen

 • Zeer licht met slechts 4,4 kilogram
 • Compacte stofzuiger, makkelijk op te bergen
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Een hele goedkope keuze

Nadelen

 • Met een geluidsniveau van 78 decibel is het geen stille keuze

Beste lichte steelstofzuiger: Dyson lichtgewicht

 Lichtgewicht Dyson steelstofzuiger 

Dyson Micro 1.5kg

dyson micro 1.5kg

De Dyson Micro 1.5kg weegt slechts – je raadt het al – 1,5 kilogram. Een zeer flexibele steelstofzuiger en misschien wel de lichtste stofzuiger op dit moment.

Onze score: ★★★★★

Dyson.com

Specificaties

Aanbeveling

Zelden hebben we een steelstofzuiger gezien die zo licht is: 1,5 kilogram. Dat is het gewicht van de Dyson lichtgewicht Micro 1.5kg. Deze steelstofzuiger maakt het stofzuigen stukken makkelijker. We hebben hier te maken met een draadloze stofzuiger: je zal hem dus wel in zijn geheel in je hand moeten dragen.

Voordelen

 • Weegt slechts 1,5 kilogram
 • Prima gebruiksduur van 20 minuten
 • Verliest geen zuigkracht (dus ook krachtige keuze)

Nadelen

 • Een klein stofreservoir van 0.8 liter

Belangrijke punten bij een lichte stofzuiger

In ons onderzoek naar de beste lichte stofzuiger hebben we gekeken naar een aantal belangrijke factoren. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

 • Gewicht: natuurlijk speelt het gewicht de hoofdrol in dit onderzoek. We hebben gekeken naar het totale gewicht van de stofzuiger, maar ook naar het gewicht van meegeleverde zuigmonden.
 • Actieradius: bij de stofzuiger met zak en zonder hebben dit berekend met behulp van de snoerlengte. Bij de steelstofzuiger drukken we dit uit in termen van accuduur.
 • Zuigkracht: natuurlijk blijft de zuigkracht ook in dit onderzoek ongelooflijk belangrijk. Hoe goed zuigt een lichte stofzuiger op verschillende vloertypen?
 • Afmetingen: een lichte stofzuiger is vaak een wens van iemand die hem makkelijk op willen kunnen bergen. We hebben daarom ook gekeken naar de afmetingen van een stofzuiger.

Is de afmeting in jouw ogen stukken belangrijker dan het gewicht? Neem dan zeker ook even een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste kleine stofzuiger, waar ik compacte krachtige modellen op een rij heb gezet. En ja; die zijn vaak ook erg licht ;).

lichtgewicht stofzuiger op tillen

De Bosch Cleannn’n BGC05AAA1 til je makkelijk op: hij weegt slechts 4,4 kilogram. © Bosch

Andere kant van de medaille: hier lever je op in

Een lichtgewicht stofzuiger heeft helaas ook vaak wat beperkingen. Wij vinden het belangrijk om deze met je te delen, zodat je weet wat je mogelijk te wachten staat. Vaak heeft een lichtgewicht stofzuiger:

 • een kleiner stofreservoir;
 • een hoger geluidsniveau;
 • weinig extra functionaliteiten;
 • geen ingebouwde opslag voor mondstukken;
 • minder goede bescherming (bijvoorbeeld geen rubberen stootrand).

Bovenstaande punten zorgen er dus echt wel voor dat er vaak kilo’s bespaard kunnen worden bij het produceren van een stofzuiger. Vind je een van bovenstaande zaken even belangrijk of zelfs belangrijker dan het gewicht? Navigeer dan via het menu naar een onderzoek wat past bij jouw behoeftes. Zo hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste stille stofzuiger.

Wanneer spreken we over lichtgewicht?

Dat is een hele goede vraag. Dit is eigenlijk afhankelijk van het stofzuigermodel. Als we kijken naar de stofzuiger op wielen, ook wel een sledestofzuiger genoemd, mag deze zwaarder dan bijvoorbeeld een steelstofzuiger. Een steelstofzuiger is namelijk een type stofzuiger die je constant en in zijn geheel in je hand moet houden.

Bij Bestestofzuigers hebben we honderden stofzuigers in onze handen gehad. Je mag er dus van op aan dat wij als geen ander weten wanneer een stofzuiger ‘zwaar’ is en wanneer we spreken over een ‘lichte keuze’. De gewichtsgrenzen naar onze mening:

 • Lichtgewicht stofzuiger < 5.4 kilogram
 • Lichte steelstofzuiger < 2.5 kilogram

Het is natuurlijk niet zo dat een stofzuiger boven deze gewichtsgrens gelijk loodzwaar is. Het is echter wel aan te raden om deze grens in je achterhoofd te houden bij het kopen van een nieuwe stofzuiger.

Overzicht: top 3 lichte stofzuigers

Lichtste stofzuigersGewichtAdviesprijsBekijk
Philips FC8784/095,4 kg€ 219Beste deal
Bosch Cleannn’n Allergy BGC05AAA14,4 kg€ 88Beste deal
Dyson Micro 1.5kg1,5 kg€ 350Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger zijn we niet op zoek gegaan naar de ‘lichtste stofzuiger’. Dan zou het wel een erg makkelijk onderzoeken worden: bij een webshop filteren op gewicht, kijken welke het lichtste is en die uitlichten als beste keuze. Dit is niet hoe wij te werk gaan: wij verdiepen ons in verschillende stofzuigers en weten als geen ander waar je op moet letten om een goede keuze te maken.

Wie wij zijn? Bij Bestestofzuigers.nl timmeren we al sinds 2018 aan de weg en publiceren wij diepgaande stofzuiger onderzoeken. Wij hanteren een afgebakende onderzoeksmethodologie en volgen het laatste stofzuigernieuws op de voet. Door ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden, kunnen we ook snel schakelen als een onderzoek toe is aan vernieuwing. In dit geval zou het zomaar kunnen zijn dat er een superlichte stofzuiger geïntroduceerd wordt die de #1 op dit moment van de troon stoot.

Bovenaan het onderzoek ontdek je dan ook de laatste updatedatum. Indien jij van mening bent dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing of als je vragen hebt, kun je ons altijd een berichtje sturen!