Beste Miele Stofzuiger

Een merk wat niet overgeslagen kan worden in stofzuigerland is Miele. Al jarenlang is het misschien wel een van de bekendste merken als we het hebben over stofzuigers. Van Miele ontdek je veel verschillende stofzuigermodellen: van stofzuigers met zak tot super slimme robotstofzuigers.

Vanwege het enorme aanbod aan Miele stofzuigers, hebben we besloten om nader onderzoek te doen naar de beste keuze. We weten natuurlijk niet welk type stofzuiger je zoekt; daarom hebben we een beste Miele stofzuiger per model voor je uitgelicht!

Beste Miele stofzuiger per model

Miele heeft op het moment van schrijven 36 stofzuigers in haar assortiment. Wist je dat er zelfs robotstofzuigers van dit merk te vinden zijn: super slimme automatische stofzuigers, voorzien van sensoren en camera’s!

Beste Miele stofzuiger met zak

 Beste Miele stofzuiger met zak

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

miele complete c3 powerline cat dog

De Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is in onze ogen de beste stofzuiger met zak van Miele. Deze stofzuiger heeft een erg goede zuigkracht en is geschikt voor alle vloertypes, daarbij wordt de stofzuiger geleverd met een extra dierenharenborstel.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog is een erg goede stofzuiger met zak van Miele. Dit model wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder een turboborstel. Zo’n turboborstel is speciaal ontwikkeld om dierenharen eenvoudig op te kunnen zuigen. Daarbij heeft de stofzuiger nog veel meer goede specificaties waaronder een lang snoer van 8,5 meter lang.

Voordelen:

 • Met de turboborstel kun je makkelijk dierenharen opzuigen
 • Je kunt het zuigvermogen van de stofzuiger met de voet aanpassen
 • Grote actieradius door een snoerlengte van 8,5 meter

Nadelen:

 • Met een maximaal geluidsniveau van 76 is de stofzuiger vrij luidt
 • Stofzuiger weegt 8,2 kg en is daarmee vrij zwaar

Dit model is tevens een hele goede keuze voor zachtere vloertypen. Zo kwam hij als beste uit de bus in het onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt.

Beste Miele stofzuiger zonder zak

 Beste Miele stofzuiger zonder zak

Miele Boost CX1 Cat&Dog

miele boost cx1 cat dog

De Miele Boost CX1 Cat&Dog is een nieuwe stofzuiger zonder zak van Miele. Dit model is een goede keuze en is bijvoorbeeld geschikt voor alle vloertypes. Ook wordt dit model geleverd met een speciale turboborstel, hiermee kun je heel makkelijk dierenharen opzuigen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Boost CX1 Cat&Dog is een krachtige stofzuiger van Miele zonder zak. Dit model wordt geleverd met een turboborstel (dierenharenborstel) en is daardoor geschikt voor huishoudens met huisdieren. Ook krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires, denk aan een afstofborstel waarmee je meubels af kunt stoffen.

Voordelen:

 • Met turboborstel zuig je eenvoudig dierenharen op
 • Dit model wordt geleverd met veel handige accessoires
 • Zuigvermogen is eenvoudig aan te passen met de voet
 • Stofzuiger heeft een snoerlengte van 7 meter

Nadelen:

 • Stofzuiger heeft geen parketborstel
 • Stofzuiger is met 7,75 kilo aan de zware kant

Beste Miele steelstofzuiger

 Beste Miele steelstofzuiger 

Miele Triflex HX1 Power Cashmere

miele triflex hx1 power

Deze stijlvolle Miele Triflex HX1 Power Cashmere is momenteel de beste steelstofzuiger van Miele. Het is een unieke steelstofzuiger waarbij je de stand van de steelstofzuiger kunt veranderen. Dit model heeft ook een lange accuduur, zo kun je met de stofzuiger 120 minuten lang stofzuigen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Triflex HX1 Power Cashmere is een steelstofzuiger die geschikt is voor grote huishoudens en voor huishoudens met huisdieren. Dit model heeft namelijk een gebruiksduur van maar liefst 120 minuten, hierdoor kun je lang stofzuigen met de stofzuiger. De stofzuiger wordt geleverd met een extra accu en per accu kan de stofzuiger zo’n 60 minuten lang stofzuigen. Ook wordt de steelstofzuiger geleverd met veel accessoires, waaronder een speciale turboborstel voor het opzuigen van dierenharen.

Ook is deze steelstofzuiger uniek in zijn soort en dat komt doordat de steelstofzuiger van stand veranderd kan worden. Zo kun je de motor van de stofzuiger hoog plaatsen of laag. Wanneer je de motor hoog plaatst kun je makkelijk onder meubels zuigen, maar wanneer je de motor laag plaatst verplaats je het zwarte punt aan de onderzijde van de stofzuiger. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de stofzuiger lichter in de hand is, zie hieronder een voorbeeld:

stand veranderen van miele triflex steelstofzuiger

3-in-1 steelstofzuiger: stofzuiger is op drie verschillende manieren te gebruiken

Voordelen:

 • Geleverd met een extra accu en daardoor 120 minuten lang te gebruiken
 • Veel accessoires waaronder een handige turboborstel voor het opzuigen van huisdierharen
 • Stand van de stofzuiger is te veranderen
 • Heeft goede filters die makkelijk te reinigen zijn

Nadelen:

 • Tijdens het stofzuigen maakt dit model erg veel geluid

Beste Miele robotstofzuiger

 Beste Miele robotstofzuiger 

Miele Scout RX3 Home Vision

miele scout rx3 home vision

De Miele Scout RX3 Home Vision is de nieuwste robotstofzuiger van Miele. Dit model heeft gave nieuwe functies, zo kun je de robotstofzuiger besturen met een app en kun je meekijken met de camera’s.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Scout RX3 Home Vision is een erg goede robotstofzuiger van Miele. Dit is het nieuwste model en heeft veel nieuwe gave functies. Ook is de schoonmaakresultaat van dit model erg goed, zo heeft de robotstofzuiger aan beide kanten borstels. Met deze zijborstels neemt de robotstofzuiger ook het vuil langs plinten en in hoeken goed mee. Deze robotstofzuiger is volledig te automatiseren, hierdoor gaat de stofzuiger automatisch aan op vooraf aangegeven dagen en tijden.

Voordelen:

 • Goed schoonmaakresultaat
 • Je kunt live meekijken met de stofzuiger en de stofzuiger bedienen
 • Robotstofzuiger is volledig te automatiseren
 • Herkent ook objecten

Nadelen:

 • Gebiedsafbakening doe je met een magneetband
 • Klein stofreservoir van 0,4 liter

Hoe wij komen tot de beste Miele stofzuiger

In ons onderzoek naar de beste Miele stofzuiger hebben we gekeken naar verschillende factoren. Alle belangrijke kenmerken van een stofzuiger passeren de revue: van de zuigkracht op specifieke vloertypen tot het maximale geluidsniveau bij ‘normaal gebruik’. Omdat we in dit onderzoek verschillende soorten stofzuigers onderzocht hebben, verschilt de prioriteit per onderzoeksfactoren.

Een voorbeeld: bij een Miele steelstofzuiger is de accuduur van groot belang, terwijl bij een stofuziger met zak meer gekeken wordt naar de kabellengte en hoe lekker deze over de grond rijdt. Los van de verschillen tussen diverse Miele stofzuigers, hebben we in grote lijnen gekeken naar de volgende factoren:

 • Zuigkracht op specifieke vloersoorten: ongeacht het model stofzuiger is de zuigkracht erg belangrijk. Je moet dit natuurlijk alsnog zelf matchen met de vloertypen in jouw woning.
 • Wendbaarheid en flexibiliteit van de stofzuiger: hoe lekker kunnen we met een specifieke model stofzuigen? Voelt hij zwaar aan? Is hij erg lomp en groot?
 • Meegeleverde extra’s: welke zuigmonden krijg je allemaal bij een Miele stofzuiger? Enkel een combizuigmond of ook een parketborstel, zodat de stofzuiger ook opeens geschikt wordt voor kwetsbare vloeren?
 • Geluidsniveau: we checken met een decibelmeter hoe het gesteld is met het geluidsniveau van een stofzuiger. Is het een herriemaker of is het een stille keuze (vaak onder de 60 decibel), een grens waar we ook naar kijken in ons onderzoek naar de beste stille stofzuiger.

Uiteraard hebben we naast ons eigen onderzoek ook gekeken naar reviews en beoordelingen van eerdere kopers. Hiermee is ons beeld van specifieke Miele stofzuiger modellen in diverse gebruikssituaties flink verbreed.

Samenvatting: de top 4 beste Miele stofzuigers

Miele stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Miele Complete C3 PowerLine Cat&DogStofzuiger met zak€ 236Beste deal
Miele Boost CX1 Cat & DogZakloze stofzuiger€ 303Beste deal
Miele Triflex HX1 Power CashmereSteelstofzuiger€ 523Beste deal
Miele Scout RX3 Home VisionRobotstofzuiger€ 719Beste deal

Waarom je ons Miele stofzuiger onderzoek kunt vertrouwen

Achter de schermen bij Bestestofzuigers.nl doen we al sinds 2018 uitgebreide stofzuigeronderzoeken. Een van de eerste uitgevoerde onderzoeken was deze, een Miele stofzuiger test. We konden ook niet anders, gezien dit merk misschien wel het populairste stofzuigermerk allertijden is.

Wij combineren onze jarenlange kennis met de laatste stofzuigernieuwtjes. Wij volgen het nieuws op de voet en zijn dan ook snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Als er een nieuw model verschijnt weten wij dit vaak als eerste, waarna we gelijk checken of dit van invloed kan zijn op onze onderzoeksresultaten.

Het onderzoek naar de beste Miele stofzuiger is dan ook nooit af. Bovenaan het onderzoek ontdek je de laatste updatedatum! Ben jij van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing, heb je een opmerking of feedback op onze aanpak? Stuur ons dan gerust een berichtje.