Beste Milieuvriendelijke Stofzuiger

Vandaag de dag staan we steeds meer stil bij het milieu. En dat is maar goed ook, gezien er steeds meer elektronische apparaten bij lijken te komen. Gelukkig zien we ook een trend in milieuvriendelijke stofzuigers: zowel op het gebied van productie als op de werking ervan.

Hoewel het aanbod nog gering is, hebben we wel besloten om onderzoek te doen naar de beste milieuvriendelijke stofzuiger op dit moment. Met andere woorden: de beste duurzame stofzuiger. Hierbij kijken we dus niet alleen naar hoe ze geproduceerd worden, maar ook of ze zelf gemaakt zijn van gerecycled kunststof. Vanwege het feit dat we niet weten welk model stofzuiger jij wil kopen, hebben we voor elk type stofzuiger een milieuvriendelijke keuze uitgelicht.

Beste milieuvriendelijke stofzuiger per model

Ja, AEG lijkt op dit moment de enige die zich lijkt te richten op een duurzaam alternatief! We hopen dat hier snel meer merken tussen komen te staan!

Beste milieuvriendelijke stofzuiger met zak

 Beste duurzame zakstofzuiger 

AEG VX82-1-ÖKO

aeg vx82-1-oko

De AEG VX82-1-ÖKO bestempelen wij op dit moment als de beste duurzame stofzuiger met zak. Dit model bestaat voor 75% uit gerecycled kunststof. Tevens een stille keuze.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG VX82-1-ÖKO vinden wij de beste milieuvriendelijke stofzuiger met zak op dit moment. Dit model is bestaat namelijk voor maar liefst 75% uit gerecycled kunststof. Het is een hele stille stofzuiger, gezien hij maar 57 decibel aan geluidsniveau produceert. Ook is er sprake van een lang snoer (grappig, deze is groen) waardoor je geniet van een groot werkbereik.

Voordelen

 • Duurzaam: rotendeels gemaakt van gerecycled kuntstof
 • Produceert slechts 57 decibel aan geluid
 • Super lang snoer van 9 meter

Nadelen

 • Hij weegt 7,31 kilogram, waardoor het geen lichtgewicht keuze is

Dit model is zó stil dat hij ook in het onderzoek naar de beste stille stofzuiger als beste naar voren komt.

Beste milieuvriendelijke zakloze stofzuiger

 Duurzame stofzuiger zonder zak 

AEG LX9-3-ÖKO

aeg lx9-3-oko

De AEG LX9-3-ÖKO is een nieuwe duurzame stofzuiger zonder zak. Dit model bestaat eveneens grotendeels uit gerecycled kunststof. Zelfs de verpakking!

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG LX9-3-ÖKO is de nieuwste duurzame zakloze stofzuiger van AEG. De keuze is op dit moment minimaal op het gebied van een milieuvriendelijke stofzuiger zonder zak. Dit model heeft een stofreservoir met een inhoud van 1,6 liter: hij is gemakkelijk te legen. Deze stofzuiger bestaat voor 60% uit gerecycled materiaal, maar dat niet alleen: zelfs de verpakking is duurzaam. Hij wordt namelijk geleverd in een volledig gerecyclede doos!

Voordelen

 • Bestaat uit 60% gerecycled kunststof
 • Verpakking is gemaakt van 100% gerecycled materiaal
 • Extra lang snoer voor groot werkbereik
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen (scheelt geld, vervoer én productie; dus ook duurzaam)

Nadelen

 • 72 decibel is niet enorm stil

Een duurzame stofzuiger: waar moet je op letten?

In dit onderzoek staan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voorop. Maar, wat zijn nu zaken waar je zoal op kunt letten om een ‘groene keuze’ te maken op het gebied van een nieuwe stofzuiger. In ons onderzoek hebben we gekeken naar een aantal belangrijke factoren. Laten we ze op een rij zetten.

 • Materiaal van de stofzuiger: waarvan is de stofzuiger gemaakt? Voor hoeveel procent bestaat de stofzuiger uit gerecycled materiaal?
 • Productieprocessen: hoe wordt de stofzuiger geproduceerd en hoe gaat de fabrikant (stofzuigermerk) om met het milieu? We verdiepen ons wat meer in de productie van stofzuigers die als duurzaam gelabeld worden.
 • Verpakkingsmateriaal: hoe wordt de stofzuiger verpakt? Zo is de AEG LX9-3-ÖKO verpakt in een doos die voor 100% bestaat uit gerecycled materiaal. Daar worden wij vrolijk van!
 • Energieverbruik: natuurlijk speelt energieverbruik ook een rol. Als een stofzuiger een energievreter is, is het geen goede duurzame keuze. Ook niet als hij gemaakt is van gerecycled kunststof.

Uiteraard zijn bovenstaande punten niet het enige waar we naar gekeken hebben. We willen natuurlijk eindigen met ook een ‘goede stofzuiger’. Daarom hebben we vanzelfsprekend ook gekeken naar de zuigkracht op specifieke vloertypen, het geluidsniveau en het gewicht van de stofzuiger.

milieuvriendelijke aeg lx9-3-oko

Je zal het misschien niet zeggen, maar deze AEG LX9-3-ÖKO bestaat voor 60% uit gerecycled materiaal. © AEG

Samenvatting: Top 4 duurzame stofzuiger

Hierboven lichten we de twee beste milieuvriendelijke stofzuiger keuzes uit. Echter is er van de AEG ÖKO-serie ook sinds kort een kruimeldief en een steelstofzuiger. Je ontdekt ze in onderstaand overzicht.

Duurzame stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
AEG VX82-1-ÖKOStofzuiger met zak€ 220Beste deal
AEG LX9-3-ÖKOZakloze stofzuiger€ 230Beste deal
AEG CX7-2-35ÖSteelstofzuiger€ 215Beste deal
AEG HX6-23ÖKOKruimeldief€ 95Beste deal

Waarom je ons duurzame stofzuiger onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl doen we al jarenlang onderzoek naar de beste keuzes die jij kunt maken. Van de beste lichtgewicht stofzuigers tot autostofzuigers om je autostoelen mee af te kunnen zuigen. We volgen de laatste ontwikkelingen op de voet en vullen ons platform aan met nieuwe onderzoeken, als we dit nodig achten. Zo ook voor dit onderzoek naar de beste milieuvriendelijke/duurzame stofzuiger.

We ontdekten namelijk dat er – gelukkig – steeds vaker stofzuigers verschijnen met een duurzaam kenmerk. Zo zijn de AEG ÖKO stofzuigers grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal en wordt zelfs de verpakking duurzaam geproduceerd. Voor ons reden genoeg om hier een onderzoek aan te wijden, ook al is dit wellicht nog vroeg.

Je kunt ons onderzoek vertrouwen, omdat wij zelf geen stofzuigers verkopen; we zijn een 100% onafhankelijke partij. In tegenstelling tot webshops, kunnen wij daadwerkelijk alle modellen naast elkaar leggen. Bekijk hier meer over ons!

Heb je vragen over ons onderzoek, een interessante aanvulling of feedback? Laat dan gerust een reactie achter onderaan deze pagina.