Beste Nilfisk stofzuiger

Nilfisk is een bekend merk dat reinigingsapparatuur apparaten op de markt zet. Hierbij kun je onder meer denken aan hogedrukreinigers, nat- en droogzuigers en – daar hebben we ze – stofzuigers! Nilfisk richt zich met name op de professionele markt, maar heeft ook een consumenten lijn ontworpen met toegankelijke stofzuigers.

Vanwege het enorme aanbod, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste Nilfisk stofzuiger op dit moment. Omdat we niet zeker weten welk model stofzuiger jij voor ogen hebt, hebben we de een Nilfisk stozfuiger per model voor je uitgelicht!

Beste Nilfisk stofzuiger per model

 Nilfisk heeft veel meer dan enkel stofzuigers voor in huis. Zo zijn er ook bouwstofzuigers en nat-droog zuigers. In dit onderzoek hebben we ons echter toegespitst op de modellen voor binnenshuis. Navigeer via het menu naar andere onderzoeken als je op zoek bent naar professionele stofzuigerkeuzes.

Beste Nilfisk stofzuiger zonder zak

 Beste Nilfisk zonder zak 

Nilfisk Meteor MBL

nilfisk meteor zonder zak

De Nilfisk Meteor MBL is een de beste Nilfisk zonder zak. Er is sprake van een enorme zuigkracht in combinatie met een sterke filtratie.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

Specificaties

Aanbeveling

De Nilfisk Meteor is een zakloze stofzuiger met een enorme zuigkracht op verschillende vloertypen. Dit model wordt geleverd met een borstel voor dierenharen. Onder de motorkap ontdekken we een sterk HEPA 13 filter: hiermee wordt 99,995% van de stofdeeltjes uit de lucht gefilterd. Dit model heeft een gewicht van 5,5 kilogram, produceert 79 decibel aan geluid en makkelijk te legen stofcontainer van 2.5 liter.

Voordelen

 • Krachtige stofzuiger zonder zak
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • HEPA 13 filter (goed tegen allergieën)

Nadelen

 • Met 79 decibel is het geen stille keuze

Beste Nilfisk stofzuiger met zak

 Nilfisk met zak 

Nilfisk Elite

nilfisk elite

De Nilfisk Elite is de beste stofzuiger met zak in onze ogen. Deze stofzuiger heeft een HEPA 14 filter en een snoer van maar liefst 10 meter!

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Nilfisk Elite BMSU14P10A1 is de beste Nilfisk stofzuiger met zak. De stofzuiger is eenvoudig te bedienen via het handvat, waar een display ingebouwd is. Dankzij het sterke HEPA 14 filter is het tevens een geschikte keuze als stofzuiger voor allergieën. Er is sprake van een groot werkbereik: met een kabellengte van 10 meter geniet je van een totale stofzuiger actieradius van 13 meter. De stofzak heeft een inhoud van 3,8 liter, wat erg groot is (en je hem dus minder snel hoeft te vervangen).

Voordelen

 • Stofzak met hele grote inhoud (3.8 liter)
 • Enorm lang snoer van 10 meter
 • Voorzien van een HEPA 14 filter

Nadelen

 • De stofzuiger weegt 7 kilo, wat wel wat zwaar is

Beste Nilfisk steelstofzuiger

 Draadloze Nilfisk stofzuiger 

Nilfisk Easy 28V

nilfisk easy 28v

De Nilfisk Easy 28V is een draadloze stofzuiger die maar liefst 60 minuten meegaat. Er zit verlichting op de zuigmond, waardoor je vuil ook in het donker goed ziet.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Nilfisk Easy 28V is een draadloze steelstofzuiger die 60 minuten mee gaat op een volle accu. De zuigmond is voorzien van verlichting: hiermee kun je in het donker beter stofzuigen, omdat je het vuil beter kunt zien. De stofzuiger is voorzien van een geïntegreerde kruimeldief, die je gemakkelijk uit de steel klikt.

Voordelen

 • Draadloos, dus geen gedoe met stekkers en kabels
 • 60 minuten accuduur
 • Verlichting op de zuigmond
 • Met geïntegreerde kruimeldief

Nadelen

 • Hij maakt met 77 decibel wel wat meer geluid dan andere Nilfisk stofzuigers

Belangrijke punten bij een Nilfisk stofzuiger

Wanneer jij fan bent van Nilfisk – wellicht doordat je reeds gebruik maakt van een bouwstofzuiger en hier goed over te spreken bent – kun je kiezen voor een binnenshuis stofzuiger. Er zijn wat belangrijke punten waar je wel even goed op moet letten. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

 • Welk model Nilfisk: ga goed na welk model jij wil hebben. Ga jij voor de voordelen van een zakloze stofzuiger of kies je toch liever voor een model met zak? Bij een Nilfisk stofzuiger zie je minder snel aan de buitenkant wat voor type stofzuiger het is (er is bijvoorbeeld vaak geen sprake van een transparant stofreservoir). Let hier dus op.
 • Geschiktheid/toepassing: zoals we in de inleiding al vertelden, is Nilfisk een bekende speler op het gebied van professionele schoonmaakapparatuur. Voorkom dat je een bouwstofzuiger in huis haalt, door goed te checken of het een stofzuiger is voor binnenshuis. Je zal niet de eerste zijn waarbij dit overkomt…
 • Zuigkracht: natuurlijk is de zuigkracht op specifieke vloertypen een belangrijk element. Ga na welk vloertype jij het meest wil gaan stofzuigen en match dit met een stofzuiger van Nilfisk. Het is hierbij goed om te letten op meegeleverde extra’s. Wil jij bijvoorbeeld dierenharen opzuigen, dan is het goed om te checken of er een turboborstel bijgeleverd wordt.
 • Filtering: als je snel last hebt van een stofallerige, is het raadzaam om je eens te verdiepen in een HEPA filter. Hiermee worden stofdeeltjes uit de lucht gefilterd en gevangen gehouden. Bij een Nilfisk zit er negen van de tien keer een HEPA onder de motorkap. Check wel niveau (vanaf 13 is het een goede keuze tegen allergieën).

En natuurlijk blijven ook de standaardfactoren van een stofzuiger belangrijk. Hierbij moet je denken aan:

 • Het geluidsniveau van de stofzuiger (vanaf 70 decibel is het luidruchtig)
 • Het gewicht (minder dan 8 kilogram als je hem makkelijk wil kunnen optillen)

nilfisk easy steelstofzuiger

Sinds kort heeft Nilfisk ook een krachtige steelstofzuiger: de Nilfisk Easy. © Nilfisk

Overzicht: Top 3 Nilfisk stofzuiger

Nilfisk stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Nilfisk Meteor MBLZakloze stofzuiger€ 169Beste deal
Nilfisk EliteStofzuiger met zak€ 349Beste deal
Nilfisk Easy 28VSteelstofzuiger€ 190Beste deal

Waarom je mijn Nilfisk onderzoek kunt vertrouwen

Achter de schermen doen we grondig onderzoek naar verschillende typen stofzuigers. Hoewel we in dit onderzoek met name gekeken hebben naar de beste Nilfisk stofzuiger voor thuisgebruik, is het zeker niet het enige onderzoek waar dit merk naar voren komt. Zo hebben we onder meer ook onderzoek verricht naar de beste bouwstofzuiger en beste alleszuiger.

Door onze brede kennis op het gebied van stofzuigers te combineren met de laatste ontwikkelingen – die we op de voet volgen – zijn we instaat om constant een actueel en waardevol onderzoek voor te schotelen. Zo lichten we in deze actuele versie een nieuwe Nilfisk steelstofzuiger uit; een model wat nog niet enorm lang geleden op de markt verscheen. We proberen onze onderzoeken zo up to date mogelijk te houden, zodat jij niet met een oud model opgezadeld wordt.

Tenslotte is het goed om te weten dat we zelf geen stofzuigers verkopen. Dit geeft ons alle vrijheid om volledig onafhankelijk te werk te gaan. We kunnen wel verdienen aan een stofzuiger die uiteindelijk naar aanleiding van ons onderzoek gekocht wordt. Hiermee kunnen we deze onderzoeken blijven uitvoeren en de website nog beter blijven maken. Deze ‘mogelijke’ vergoeding beïnvloed ons onderzoeksresultaat echter nooit.