Beste Philips Stofzuiger

Al jarenlang is Philips niet meer weg te denken in de wereld van stofzuigers. De huishoudelijke tak van Philips is sinds enige tijd in Chinese handen; ontwikkelingen en innovaties vliegen ons sindsdien om de oren. Van Philips ontdekken we dan ook elk type stofzuiger: van traditionele stofzuigers (met en zonder zak) op wielen tot super lichtgewicht steelstofzuigers die werken op een accu.

Vanwege het enorme aanbod aan Philips stofzuigers hebben we besloten onderzoek te doen naar de beste keuze. We weten natuurlijk niet welk type stofzuiger jij zoekt, waardoor we voor model een beste Philips stofzuiger voor je hebben uitgelicht.

Beste Philips stofzuiger per model:

Op het moment van schrijven heeft Philips 54 stofzuigers in haar portfolio. Bedenk goed welk type stofzuiger het beste bij jou past: ga jij voor draadloos of wil je een stofzuiger met een zo groot mogelijk stofreservoir?

Beste Philips stofzuiger met zak

 Beste Philips stofzuiger met zak

Philips Performer Silent FC8780/09

Philips Performer SIlent FC8780

De Philips Performer Silent FC8780/09 is in onze ogen de beste Philips stofzuiger met zak. Het is een stille stofzuiger met een lang snoer en daarbij is de stofzuiger ook geschikt voor alle vloertypes.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een erg goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede stofzuiger met zak. Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype en wordt ook geleverd met een speciale parketborstel. Een parketborstel beschermt een kwetsbare vloer tegen krassen en beschadigingen tijdens het stofzuigen. Dit model van Philips is erg stil en heeft een maximaal geluidsniveau van 66 dB (komt ook als beste stille stofzuiger naar voren). Verder is de stofzuiger voorzien van een goede HEPA 13-filter en krijg je bij de stofzuiger veel handige accessoires.

Voordelen:

 • Geschikt voor elke vloertype
 • Door de parketborstel is de stofzuiger ook geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren
 • Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires
 • Met een maximaal geluidsniveau van 66 dB is dit een stille stofzuiger
 • Voorzien van een goede anti-allergiefilter en daardoor geschikt voor mensen met een stofallergie
 • Compacte stofzuiger en makkelijk op te bergen

Nadelen:

 • Dit model heeft geen turboborstel en dierenharen opzuigen is wat lastiger
 • Geen opbergmogelijkheid voor losse opzetstukken

Beste Philips stofzuiger zonder zak

 Beste Philips stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9745

philips powerpro expert fc9745

De Philips PowerPro Expert FC9745 is momenteel één van de beste stofzuigers zonder zak. Dit model van Philips is namelijk geschikt voor elke vloertype en wordt geleverd met zowel een parketborstel als een turboborstel. Ook heeft de stofzuiger een goede HEPA filter is daardoor ook geschikt voor mensen met een allergie.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips PowerPro Expert FC9745 is geschikt voor elke vloertype in huis en heeft veel zuigkracht. De stofzuiger wordt standaard geleverd met veel verschillende accessoires, waaronder een parketborstel en een turboborstel. De parketborstel maakt de stofzuiger geschikt voor kwetsbare vloeren en met de turboborstel kun je gemakkelijk dierenharen opzuigen. Kortom een stofzuiger zonder zak die geschikt is voor elke zuigklus.

Voordelen:

 • Geschikt voor elke vloertype
 • Wordt geleverd met een parketborstel en turboborstel
 • Heeft een HEPA 13 filter

Nadelen:

 • Met een maximale geluidsniveau van 75 dB aan de luide kant

Beste Philips steelstofzuiger

 Beste Philips steelstofzuiger 

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049 is een krachtige steelstofzuiger van Philips. Dit model is ook te gebruiken als kruimeldief en wordt geleverd met turboborstel. Deze combinatie is ideaal voor het opzuigen van dierenharen van kussens of tapijten.

Onze score: ★★★★★

Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049 is momenteel de beste steelstofzuiger van Philips. Dit model komt uit de 8000 serie en heeft de meeste zuigkracht. Ook is de gebruiksduur van dit model lang en kun je zo’n 70 minuten lang stofzuigen met een volle accu. Bij de stofzuiger krijg je veel accessoires waardoor je de stofzuiger voor allerlei zuigklussen kunt gebruiken. Zo zit er een turboborstel bij waarmee je dierenharen op kunt zuigen en een flexibel mondstuk voor moeilijk bereikbare plekken.

Voordelen:

 • Veel zuigkracht
 • Lange gebruiksduur van 70 minuten (normale stand)
 • Standaard zuigmond heeft ook led-verlichting
 • Voorzien van goede filters en daardoor ook geschikt voor personen met allergieën

Nadelen:

 • Met maximaal geluidsniveau van 84 is de stofzuiger vrij luidt

Beste Philips kruimeldief

 Beste Philips kruimeldief 

Philips MiniVac FC6149

Philips MiniVac FC614901

De Philips MiniVac FC6149 is krachtige en handige kruimeldief. Bij de stofzuiger krijg je een autostekker waardoor je de kruimeldief ook in auto kunt gebruiken als de accu leeg is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Deze Philips MiniVac FC6149 is in onze ogen de beste handstofzuiger van dit moment. De handstofzuiger wordt goed beoordeelt en werkt erg goed. Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires, waaronder borstelmonden, speeltmondstuk voor moeilijk bereikbare plekken en een autostekker. Al met al een goede handstofzuiger voor de kleine klussen, maar ook voor het stofzuigen van de bijvoorbeeld de auto.

Voordelen:

 • Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires waardoor de kruimeldief veelzijdig te gebruiken is
 • Goede zuigkracht voor een kruimeldief
 • Wordt geleverd met handige autostekker (12v)

Nadelen:

 • Kort accuduur van slechts 11 minuten

Onderzoeksfactoren bij de beste Philips stofzuiger selectie

Om te zorgen voor een waardevolle lijst met de beste Philips stofzuiger keuzes, heb ik gekeken naar belangrijke factoren en kenmerken van stofzuigers. Omdat deze factoren afhankelijk zijn van het soort stofzuiger, zijn deze zeer verschillend. Zo check ik bij zakloze stofzuigers de eenvoudigheid van het legen van het stofreservoir, hoewel bij steelstofzuigers de accuduur weer belangrijk vind.

Toch zijn er in grote lijnen altijd een aantal belangrijke factoren die, ongeacht welke stofzuigersoort, erg belangrijk zijn geweest bij mijn onderzoek voor het selecteren van de beste Philips stofzuigers.

 • Gewicht van de Philips stofzuigers: het gewicht van de stofzuigers is altijd belangrijk. In mijn onderzoek heb ik dit kenmerk mee laten wegen bij de rangschikking van de beste modellen. Vind jij het gewicht het allerbelangrijkste en ben je wat minder Philips-afhankelijk? Dan raad ik je sterk aan om ook mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger te bekijken.
 • Bijgeleverde zuigmonden: welke zuigmonden worden er allemaal bij een stofzuiger geleverd? Ik vind dit een belangrijk onderdeel, gezien een stofzuiger voor harde vloeren met de juiste zuigmonden ook goed gebruikt kan worden op zachtere vloeren.
 • Filters en stofuitstoot: welke HEPA filter vind ik onder de motorkap van de Philips stofzuigers? En in hoeverre is er dankzij het filter een vermindering op de stofuitstoot van de Philips stofzuigers? Ook hier heb ik goed naar gekeken tijdens mijn stofzuiger-tests.
 • Geschiktheid voor vloeren: bij Bestestofzuigers.nl testen we altijd een stofzuiger op verschillende ondergronden. Van laagpolige tapijten tot parketvloeren. Bij elk model heb ik gekeken naar de zuigkracht op diverse vloeren.

unboxing philips powerpro fc8769-91

Elk onderdeel van de beste Philips stofzuigers is onder de loep gelegd

Aanvullende kooptips

Philips heeft ontzettend veel stofzuigers en deze worden constant aangevuld met nieuwe modellen. Om je ten alle tijden te kunnen helpen bij het maken van de beste keuze, heb ik een aantal handige kooptips op een rij gezet. Deze zijn, ongeacht welk Philips model je op het oog hebt, interessant om mee te nemen bij het maken van een keuze.

 • Let op het gewicht van de Philips stofzuigers: bij alle stofzuigers is het belangrijk om altijd te letten op het gewicht. Zowel voor het meetillen naar een andere verdieping als voor het opbergen is een lichtgewicht een goede keuze. Tip: check ook mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger.
 • Check het maximale geluidsniveau: een stofzuiger die veel herrie maakt is niet aan te raden. Ga voor een model die minder dan 80 decibel aan geluid produceert. De meesten van Philips zitten onder deze, door mij bepaalde, grens, maar een check kan geen kwaad. In de lijst met de beste stille stofzuiger, ontdek je de meest stille modellen op dit moment.
 • Meet gewenste minimale actieradius op: het is aardig irritant om tijdens het stofzuigen telkens te moeten stoppen om het snoer in een ander stopcontact te stoppen. Ga eens na met welke actieradius (van stopcontact tot zuigmond) jij prima de hele kamer kunt zuigen en ontdek een model wat hier op aansluit. In de lijst met de beste stofzuiger met lang snoer ontdek je stofzuigers voor de supergrote woonkamers.

Mocht je nu nog steeds vragen hebben of advies willen hebben van een expert: neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en zorgen dat jij de juiste Philips stofzuiger ontdekt die past bij jouw wensen.

Samenvatting: top 4 beste Philips stofzuiger

Philips stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Philips Performer Silent FC8780/09Stofzuiger met zak€ 159Beste deal
Philips PowerPro Expert FC9745/Zakloze stofzuiger€ 200Beste deal
Philips SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01Steelstofzuiger€ 475Beste deal
Philips MiniVac FC6149Kruimeldief€ 82Beste deal

Waarom je mijn onderzoek kunt vertrouwen

Voor dit onderzoek naar de beste Philips stofzuiger hebben we onze jarenlange kennis gecombineerd met de laatste ontwikkelingen in de stofzuigermarkt. Al sinds 2018 doen we onderzoek naar de beste stofzuiger keuzes, waarin een toegespitst onderzoek over Philips natuurlijk niet kan ontbreken. Sterker nog: het is een van de eerste onderzoeken die wij uitvoerden.

De afgelopen jaren hebben wij dit onderzoek constant geüpdatet: als er een nieuwe Philips stofzuiger geïntroduceerd wordt, checken wij gelijk of het onderzoek toe is aan vernieuwing. Bovenaan de pagina ontdek je wanneer we dit onderzoek voor het laatst vernieuwd hebben.

We kunnen bij Bestestofzuigers.nl een vergoeding krijgen als er een stofzuiger naar aanleiding van ons onderzoek gekocht wordt. Echter beïnvloed dit ons onderzoekresultaat nooit. We zijn 100% onafhankelijk en dat willen we graag zo houden ;).