Beste Robotstofzuiger

Zelf niet meer aan de slag met de stofzuiger? Dan is de keuze voor een robostofzuiger snel gemaakt. Dit type stofzuigers worden ook wel automatische stofzuigers of stofzuigerrobots genoemd. Wij hebben flink wat onderzoek gedaan naar de beste robotstofzuiger op dit moment. We hebben onder andere gekeken naar de accuduur, de oplaadtijd en de mogelijkheden via een app.

Bij een robotstofzuiger is met name belangrijk om te letten op de maximale drempelhoogte die de automatische stofzuiger kan over rijden. Maar ook zaken als een dweil-functie en aanwezige sensoren zijn belangrijke factoren.

We zetten naar aanleiding van ons onderzoek de beste robotstofzuiger keuzes op een rij per toepassing. Van de beste keuze voor een houten vloer tot de juiste keuze voor een kamer met vloerbedekking!

Beste robotstofzuiger per toepassing:

 Bij een robotstofzuiger is het goed om te letten op het soort schoonmaakroute. Onze voorkeur heeft een systematische route: hiermee slaat de robotstofzuiger niets over en gaat hij verder waar hij gebleven was.

Beste robotstofzuiger van 2023

 Beste Robotstofzuiger 2023 

iRobot Roomba J7+

irobot roomba j7+

De iRobot Roomba J7+ is de beste robotstofzuiger op dit moment. De schoonmaakresultaat van dit model is er goed en de robotstofzuiger kan zichzelf legen waardoor de stofzuiger langer zelfstandig kan stofzuigen. Ook heeft de J7+ een gave nieuwe functie waarmee de robot uitwerpselen van huisdieren kan herkennen en vervolgens ontwijken.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De iRobot Roomba J7+ is een slimme robotstofzuiger die zijn omgeving steeds beter leert kennen. Met elk rondje leert de robotstofzuiger zijn omgeving steeds beter kennen. Wanneer de robotstofzuiger een nieuw object tegenkomt maakt hij hier automatisch een foto van en stuurt deze door naar de app. In de iRobot Home App kun je vervolgens aangeven of de robotstofzuiger dit object moet vermijden of niet.

Ook is de schoonmaakresultaat van dit model is erg goed en is de stofzuiger volledig te automatiseren. Je kunt vooraf instellen wanneer de robotstofzuiger moet stofzuigen en je kunt dit per dag en per tijdstip instellen. Dit model wordt ook geleverd met een leegstation, hierdoor leegt het basisstation automatisch de robotstofzuiger.

Voordelen

 • Het basisstation leegt de robotstofzuiger automatisch
 • De robotstofzuiger is volledig te automatiseren
 • De robot detecteert ook uitwerpselen van dieren en ontwijkt deze

Nadelen

 • In het laadstation moeten stofzuigerzakken en dit brengt extra kosten met zich mee

Beste Robotstofzuiger tapijt

 Beste Robotstofzuiger voor tapijt 

Neato D8

neato d8

De Neato D8 is één van de drie nieuwe robotstofzuigers van Neato. Dit model heeft een d-vorm waarmee de stofzuiger goed langs kanten en in hoeken kan stofzuigen. Dit model is voorzien van een HEPA 13-filter en heeft een speciale turbofunctie voor een betere reiniging van tapijten.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Neato D8 is een hele goede keuze wanneer je op zoek bent naar een robotstofzuiger voor tapijt. Dit model herkent namelijk verschillende ondergronden en heeft een turbostand die geactiveerd wordt wanneer er meer zuigkracht nodig is. Rijdt de robotstofzuiger op een tapijt dan zal de robot automatisch de turbostand activeren waardoor het tapijt beter schoongemaakt wordt.

Wil je dat de robotstofzuiger juist het tapijt overslaat? Dat kan je in de app een no-go zone aangeven. Ook is deze robotstofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter en dit zorgt voor een filtering van 99,95% van het opgezogen fijnstof. Goed om te weten: dit model scoort ook het beste robotkeuze in het onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt.

Voordelen

 • Herkent verschillende ondergronden en past zuigkracht hierop aan
 • In de app kun je no-go zones aangeven
 • Robotstofzuiger is voor zien van een HEPA 13 filter
 • Stofreservoir van 0,7 L
 • Gebruiksduur van 100 minuten

Nadelen

 • Vrij prijzig model
 • Dit model heeft geen leegstation

Beste robotstofzuiger met dweilfunctie

 Beste robotstofzuiger met dweilfunctie 

Xiaomi Roborock S6 MaxV

xiaomi roborock s6 maxv

De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit model is voorzien van dubbele camera’s en kan daardoor goed navigeren door het huis. In de app kun je aangeven waar de robotstofzuiger tijdens het stofzuigen wel en niet moet dweilen. Heb je bijvoorbeeld een tapijt dan geef je aan dat de robotstofzuiger daar niet moet dweilen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

Specificaties

Aanbeveling

De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een erg goede robotstofzuiger. Dit model heeft ook een paar pluspunten als het gaat om een robotstofzuiger met dweilfunctie. Zo kun je bij deze robotstofzuiger bepaalde delen in huis uitsluiten, handig wanneer je bijvoorbeeld een tapijt hebt. Ook kun je de hoeveelheid water per gebied aangeven, mocht er iets echt vuil zijn dan kun je daar grondiger laten dweilen. Verder is de stofzuiger te gebruiken op verschillende verdiepingen en heeft dit model twee camera’s waarmee de robot goed objecten kan herkennen en ontwijken.

Voordelen

 • Heeft een dweilfunctie
 • Robotstofzuiger heeft navigeert met twee camera’s en herkent goed objecten
 • Volledig te automatiseren in de app en je kunt delen uitsluiten
 • De robotstofzuiger is op verschillende verdiepingen te gebruiken
 • Groot waterreservoir

Nadelen

 • Heeft geen automatisch leegstation
 • Is 10 cm hoog en kan daardoor niet onder elk meubelstuk stofzuigen

Wil je meer te weten komen over robotstofzuigers? Neem dan zeker een kijkje op RobotstofzuigerExperts.nl, waar we tevens onderzoek doen naar de beste robotstofzuiger, het onderhoud en de mogelijkheden van deze slimme stofzuigerrobots. Check hier bijvoorbeeld alles over de robotstofzuiger met dweilfunctie.

Onderzoeksfactoren voor de beste robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is vandaag de dag enorm populair. Met name in zogeheten smart homes, slimme woningen, is het een stofzuiger die veelal gekozen wordt. Zoals je wellicht weet zijn wij ook kenners op het gebied van smart home en hebben we daarom ons onderzoek toegespitst op een aantal belangrijke kenmerken hiervoor. We zetten onze onderzoeksfactoren op een rijtje.

 • Ondersteuning: de ondersteuning van de robotstofzuigers was een belangrijk onderdeel van ons onderzoek. De beste robotstofzuigers zijn compatibel met belangrijke smart home systemen als Google Home of Alexa.
 • Bediening: hoe kunnen de robotstofzuigers bediend worden? Gaat dit via een app? Dan is dat een grote plus in onze ogen. Ook het kunnen bedienen van spraak heeft onze rangschikking van de automatische stofzuigers beïnvloed.
 • Drempelhoogte: een belangrijk onderdeel bij een robotstofzuiger is de maximale drempelhoogte. Wanneer je de stofzuiger meerdere kamers wilt laten stofzuigen dient deze vaak over drempels heen te kunnen rijden. De beste robotstofzuigers moeten in ieder geval over een drempel kunnen rijden van 1 centimeter.
 • Sensoren: ontwijkt de robotstofzuiger meubels? Kan hij misschien van de trap rijden? We hebben onder de motorkap gekeken van de verschillende stofzuigers met app en hebben gekeken naar aanwezigen sensoren.

sensoren beste robotstofzuigers

Zijn er sensoren die meubels ontwijken bij de robotstofzuigers te ontdekken?

Overzicht: top 3 robotstofzuiger

Beste robotstofzuigerGeschikt voorAdviesprijsBekijk
iRobot Roomba J7+Beste keuze€ 999Beste deal
Neato D8Voor tapijt€ 689Beste deal
Xiaomi Roborock S6 MaxVMet dweilfunctie€ 515Beste deal

Conclusie en aanvullende kooptips

Dat er een robotstofzuiger is voor elke toepassing blijkt uit bovenstaand overzicht. Automatisiche stofzuigers die voorzien zijn van een dweilfunctie? Geen probleem! Snel last van allergische reacties door stof? Kies dan voor een stofzuigerrobot met een goed HEPA filter! Bedenk goed wat je het meest belangrijk vindt in combinatie met het type vloer in jouw woning en ontdek de beste keuze.

Ben je nog lekker aan het oriënteren? Dan heb ik nog wat aanvullende tips voor je bij het ontdekken van de beste robotstofzuiger in jouw situatie!

 • Kijk goed naar de drempelhoogte: heb jij drempels in huis? Dan is het noodzaak om goed naar de maximale drempelhoogte te kijken. In mijn onderzoek heb ik rekening meegehouden, maar er geen minium aan gesteld. Meet de hoogte op en ga op zoek naar een geschikt model!
 • Check de ondersteuning en bediening: een robotstofzuiger kun je vaak bedienen met een applicatie. Kijk goed of de app op jouw telefoon geïnstalleerd kan worden en of jouw software actueel genoeg is.
 • Kies voor een model met systematische schoonmaakroute: er zijn robotstofzuigers die een systematische schoonmaakroute volgen. Hierbij is de kans, in tegenstelling tot een willekeurige route, op het vergeten of overslaan van gebieden niet aanwezig.

Heb je naar aanleiding van mijn onderzoek nog aanvullende vragen? Of ben je op zoek naar advies op maat voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik kijk graag met je mee en help je op weg bij het ontdekken van de beste robotstofzuiger voor jouw woning!