Beste Steelstofzuiger

Draadloos stofzuigen en geen stofzuigerzakken meer hoeven kopen. Dat klinkt als muziek in de oren! Het is gewoon mogelijk met een steelstofzuiger, die vaak ook nog eens erg licht en mobiel is.

We zien een enorme trend op het gebied van steelstofzuigers. Naast Dyson – die toch wel het meest bekend is om haar steelstofzuigers – zien we namelijk ook steeds meer andere merken met interessante modellen naar buitenkomen. Om je helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we grondig onderzoek gedaan naar dit type stofzuiger.

Zo hebben we ingezoomd op de maximale accuduur, de oplaadtijd en het gewicht van verschillende steelstofzuigers. Bekijk hieronder de onderzoeksresultaten en maak de beste keuze!

Beste steelstofzuigers van 2023

 Bij het maken van de beste keuze is het slim om te letten op de zuigkracht voor specifieke vloeren, het gewicht en de grootte van het stofreservoir. Het kan ook geen kwaad om een kijkje te nemen bij de meegeleverde extra’s!

Beste krachtige steelstofzuiger

 Beste steelstofzuiger van 2023

Dyson V15 Detect Absolute

dyson v15 detect

De Dyson V15 Detect Absolute is momenteel de beste steelstofzuiger op dit moment. Dit model is een krachtige steelstofzuiger die voorzien is van handige stofzuigermonden. Met deze stofzuigermonden kun de V15 voor elke vloertype gebruiken, zo gebruik je de parketborstel (zachte borstel) voor kwetsbare vloeren en de turbozuigmond voor het stofzuigen van tapijten en vloerbedekking.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Dyson V15 Detect Absolute vinden wij de beste steelstofzuiger op dit moment. Dit model is voorzien van een lasterlicht op de vloerenzuigmond: hierdoor wordt stof wat je normaalgesproken niet met het blote kunt zien zichtbaar. Er is sprake van een enorme zuigkracht op harde vloertypen. Dankzij de zachte fluffyborstel wordt een kwetsbare vloer tevens beschermd. Dit model kwam ook als beste stofzuiger voor harde vloeren uit de test.

Voordelen

 • Deze stofzuiger is geschikt voor elke vloertype
 • Krachtige steelstofzuiger
 • Met een laser wordt het stof op de grond beter zichtbaar, dit zorgt vervolgens voor een beter schoonmaakresultaat
 • Handig LCD-scherm voor informatie, zo krijg je inzichtelijk wat je precies allemaal opzuigt
 • Heel veel extra accessoires, waaronder een parketzuigmond

Nadelen

 • Het is niet de goedkoopste keuze

Meer informatie over deze steelstofzuiger van Dyson? Bekijk dan Dyson V15 review.

https://youtube.com/watch?v=YoA_zpGlT1I%3Fstart%3D94%26feature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Steelstofzuiger met lange accuduur

 Steelstofzuiger met lange accuduur

Miele Triflex HX1 Power

miele triflex hx1 power

De Miele Triflex HX1 Power Cashmere is ook een erg goede steelstofzuiger. Dit model is geschikt voor grote huishoudens en heeft een lange accuduur. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met een extra accu en per volle accu kan de stofzuiger 60 minuten lang stofzuigen (totaal 120 minuten).

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Triflex HX1 Power Cashmere een erg goede steelstofzuiger die geschikt is voor grote huishoudens. Ook krijg je bij deze steelstofzuiger een speciale turboborstel waarmee je eenvoudig dierenharen kunt opzuigen. De stofzuiger wordt geleverd met twee accu’s en heeft daarmee een gebruiksduur van 120 minuten. Ook is deze steelstofzuiger van Miele uniek in zijn soort, zo kun je de motor van de stofzuiger verplaatsen. Plaats je de motor van de stofzuiger aan de onderzijde dan verplaats je de zwarte punt aan de onderzijde en is de stofzuiger lichter in de hand. Verplaats je de motor aan de bovenzijde dan kun je de stofzuiger ook gebruiken om onder meubels te stofzuigen, zie hieronder welke standen de stofzuiger heeft.

stand veranderen van miele triflex steelstofzuiger

Voordelen

 • Geleverd met een extra accu en daardoor 120 minuten lang te gebruiken
 • Veel accessoires waaronder een handige turboborstel voor het opzuigen van huisdierharen
 • Stand van de stofzuiger is te veranderen (3-in-1 functie)
 • Heeft goede filters die makkelijk te reinigen zijn

Nadelen:

 • Tijdens het stofzuigen maakt dit model erg veel geluid

Steelstofzuiger met dweilfunctie

 Beste steelstofzuiger met dweilfunctie

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149

De Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149 is een krachtige steelstofzuiger van Philips. Deze steelstofzuiger heeft een handige dweilfunctie, hiermee haal je tijdens het stofzuigen ook direct een natte doek over de grond. Met deze dweilfunctie haal je direct ook extra fijnstof van de vloer.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149 is de beste steelstofzuiger mét dweilfunctie. Dankzij het mondstuk kun je stofzuigen en dweilen in één beweging. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om enkel te stofzuigen. Er is sprake van een accuduur van 80 minuten, waardoor je lekker lang onafgebroken kunt stofzuigen. Let wel op: met een geluidsniveau van 84 decibel is het niet de meest stille keuze. Check hier eventueel het onderzoek naar de beste stille stofzuiger als je dit wel een belangrijk punt vindt.

Voordelen

 • Krachtige steelstofzuiger met een handige dweilfunctie
 • Geschikt voor elke vloertype ook voor het stofzuigen van tapijten (dweilmond is makkelijk te verwijderen)
 • Lange gebruiksduur van 80 minuten
 • Wordt geleverd met veel accessoires waaronder een mini turboborstel

Nadelen

 • Stofzuiger heeft maakt veel geluid en heeft een maximaal geluidsniveau van 84 dB

Onderzoeksfactoren voor de beste steelstofzuiger

Om tot de beste steelstofzuiger van 2023 te kunnen komen hebben we diverse onderzoek factoren getest. Met name factoren die zeer interessant en belangrijk zijn bij dit type stofzuigers. Zo is niet alleen het gewicht belangrijk, maar ook de zuigkracht op verschillende oppervlakten.

 • Gewicht van de steelstofzuigers: een steelstofzuiger wordt vaak met de hand meegenomen door het huis. Het gewicht is super belangrijk bij de keuze voor een nieuwe steelstofzuiger, waardoor wij dit hebben meegenomen bij ons onderzoek.
 • Zuigkracht van diverse oppervlakten: uiteraard is ook de zuigkracht bij dit type stofzuigers zeer belangrijk. We hebben gekeken naar de kracht op harde vloeren, maar ook op oppervlaktes als tapijt of hoogpolige vloerkleden.
 • Bijgeleverde zuigmonden: hoeveel zuigmonden worden erbij geleverd? Vaak is er sprake van bijvoorbeeld een combi-zuigmond, waardoor een steelstofzuiger voor alle oppervlakten een goede zuigkracht heeft.
 • Accuduur: de beste steelstofzuigers dienen een goede accuduur te hebben. In veel gevallen schommelt dit rond de 40 minuten, wat in onze ogen ook echt het minimale is om het hele huis te kunnen doen.
 • Oplaadtijd: hoe snel is de steelstofzuiger weer opgeladen? Dien je hier een dag voor te wachten of is de stofzuiger in enkele uren weer volledig opgeladen. Iets wat de rangschikking van de beste steelstofzuigers 2023 zeker beïnvloed heeft!

steelstofzuiger onderzoek

We hebben de zuigkracht van steelstofzuigers getest bij harde en zachte vloeren

Overzicht: top 3 steelstofzuiger keuzes

Beste steelstofzuigerPluspuntAdviesprijsBekijk
Dyson V15 Detect AbsoluteKrachtige steelstofzuiger€ 699Beste deal
Miele Triflex HX1 PowerLange accuduur van 120 minuten€ 523Beste deal
Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149Steelstofzuiger met dweilfunctie€ 569Beste deal

Conclusie en extra tips

Een steelstofzuiger is een super interessante stofzuiger soort. Vaak geniet je bij dit model van een geïntegreerde kruimelzuiger, zijn ze uitgevoerd in lichtgewicht en geniet je van draadloos stofzuigen.

Ik raad je aan om naast het checken van bovenstaande lijst, ook onderstaande tips door te nemen om de beste steelstofzuiger te kopen voor jouw situatie.

 • Ga voor een model met geïntegreerde kruimelzuiger: bijna alle steelstofzuigers hebben een geïntegreerde kruimeldief. Ik raad je aan om te gaan voor deze soorten, gezien je de stofzuiger dan ook perfect kunt gebruiken voor kleinere klusjes.
 • Let op de geschiktheid van oppervlakte: heb jij veel vloerkleden in huis of heb enkel parket op de vloer? Ga op zoek naar een steelstofzuiger met de sterkste zuigkracht voor de meestvoorkomende vloertype in jouw woning.
 • Check accuduur en oplaadtijd: omdat steelstofzuigers vaak draadloos zijn, werken ze met een accu. Het is onwijs belangrijk om goed te checken hoelang de stofzuigers meegaan en hoeveel tijd het totaal opladen van de accu in beslag neemt.

Mocht je nog aanvullende tips nodig hebben of met een prangende vraag lopen rondom steelstofzuigers: schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik kijk graag met je mee en help je op weg naar de beste keuze!