Beste Stofzuiger met Zak

De stofzuiger met zak is een traditionele stofzuiger die nog steeds het meest populair is. De stofzuiger werkt met een stofzuigerzak die het stof opvangt en om de zoveel tijd vervangen dient te worden. Wist je dat zo’n stofzuigerzak ook dient als extra filter? Hierdoor is dit model erg populair onder mensen met een stofallergie of bij huisdieren.

Omdat er ongelooflijk veel soorten zijn, heb ik besloten om onderzoek te doen naar de beste stofzuiger met zak op dit moment. Hierbij heb ik onderscheid gemaakt tussen verschillende keuzes: een lichtgewicht stofzuiger, een model voor dierenharen en een superstille keuze!

Beste stofzuiger met zak top 3

Bij een stofzuiger met zak is het slim om te letten op de inhoud van de stofzak. Dit wordt uitgedrukt in liters. Hoe groter de stofcapaciteit, hoe minder snel je de zak hoeft te vervangen!

Beste stofzuiger met zak 2023

 Beste stofzuiger met zak

AEG VX7-2-EB-C

AEG VX7-2-EB-C

De AEG VX7-2-EB-C is de beste stofzuiger met zak op dit moment. Een enorme zuigkracht op verschillende vloertypen en ook nog eens een lichtgewicht keuze.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG VX7-2-EB-C vinden wij de beste stofzuiger met zak in 2023. Dit model is een zeer krachtige stofzuiger en levert goede zuigprestaties op diverse vloertypen. Het is daarbij ook een lichte en wendbare stofzuiger, die je gemakkelijk met je mee tilt. Wij zijn trouwens niet de enige die te spreken zijn over deze traditionele stofzuiger: hij is ook als beste getest door de Consumentenbond.

Voordelen

 • Goede zuigkracht op diverse vloertypen
 • Wordt geleverd met veel verschillende zuigborstels
 • Heeft een lang snoer van 9 meter

Nadelen

 • Je kunt de meegeleverde zuigborstels niet opbergen in de stofzuiger zelf

Beste stofzuiger met zak voor dierenharen

 Beste zak stofzuiger voor huisdieren 

Philips Performer Cat & Dog

philips performer cat & dog

De Philips Performer Cat & Dog FC 8784/09 is de beste stofzuiger met zak voor dierenharen. Wordt geleverd met een mini-turboborstel én is voorzien van een anti-allergiefilter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips Performer Cat & Dog FC8784/09 vinden wij de beste stofzuiger met zak voor dierenharen. Zowel honden- als kattenharen worden eenvoudig weggezogen dankzij de meegeleverde mini-turboborstel. Daarbij ontdekken we een sterk anti-allergiefilter onder de motorkap, die de kans op een allergische reactie sterk doet verminderen. Je krijgt bij deze stofzuiger heel veel verschillende extra zuigborstels, waarmee je hem goed kunt gebruiken voor diverse vloeren.

Voordelen

 • Met turboborstel voor dierenharen
 • Stofzak heeft inhoud van 4 liter
 • Voorzien van een anti-allergiefilter
 • Heel veel verschillende zuigborstels

Nadelen

 • Met 5,4 kilogram is het geen lichte stofzuiger
 • Je kunt de verschillende accessoires niet opbergen in de stofzuiger zelf

Meer modellen voor hondenharen of kattenharen opzuigen bekijken? Check dan ons uitgebreide onderzoek naar de beste stofzuiger voor dierenharen.

Beste stille traditionele stofzuiger

 Beste stille stofzuiger met zak 

AEG VX82-1-ÖKO

aeg vx82-1-oko

De AEG VX82-1-ÖKO vinden wij de beste stille stofzuiger met zak. Met slechts 57 decibel hoor je hem écht bijna niet. Tevens een duurzame keuze.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG VX82-1-ÖKO is een milieuvriendelijke stofzuiger met zak: hij is bestaat namelijk grotendeels uit gerecycled kunststof. Wij vinden dit tevens de beste stille stofzuiger met zak, gezien hij maar 57 decibel aan geluid produceert. Dat is écht heel erg stil! De stofzuiger heeft daarbij een smart-modus: vloertypen worden hiermee herkend, waarna de zuigkracht aangepast wordt.

Voordelen

 • Met 57 decibel een goede stille keuze
 • Heeft een snoer van 9 meter
 • Je krijgt er een parketborstel bij voor kwetsbare vloeren
 • De smartmodus herkent vloertypen

Nadelen

 • Hij weegt meer dan 7 kilo, wat zwaar is voor een stofzuiger

Wanneer wij spreken van een goede stofzuiger met zak

Stofzuiger met zak, die verschillen toch niet enorm van elkaar? Echt wel! Traditionele stofzuigers kunnen ontzettend van elkaar verschillen. Zo kan de inhoud van de stofzak variëren, maar is er vaak ook een groot verschil in het geluidsniveau en de zuigkracht op specifieke vloertypen.

In ons onderzoek naar de beste stofzuiger met zak, kijken we naar veel verschillende punten. Onder aan de streep spreken wij van een goede stofzuiger met zak wanneer deze:

 • een stofzuigerzak heeft met een inhoud van meer dan 3 liter;
 • een makkelijk systeem heeft om de stofzuigerzak te vervangen;
 • een snoerlengte heeft van meer dan 7 meter;
 • maximaal een geluidsniveau heeft van 77 decibel;
 • voorzien is van een luchtfilter en bij voorkeur een HEPA filter;
 • geleverd wordt met een combiborstel of andere zuigborstels.

Check meegeleverde zuigborstels

Uiteraard is het ook belangrijk dat een stofzuiger een goede zuigprestatie levert op vloeren in jouw woning. Daarom blijft het altijd belangrijk om dit te matchen met een stofzuiger die jij voor ogen hebt. Onze tip: check meegeleverde extra’s.

Als een stofzuiger een parketborstel heeft, kun je ervan uitgaan dat dit model geschikt is voor kwetsbare houten vloeren. Heb je veelal laminaat of parket in huis? Bekijk dan ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor houten vloeren.

aeg vx7-2-eb-c stofzuiger met zak

Bij de AEG VX7-2-EB-C is het vervangen van de stofzak kinderspel. © AEG

Samenvatting: top 3 beste stofzuigers met zak

Stofzuiger met zakStofzak capaciteitAdviesprijsBekijk
AEG VX7-2-EB-C3.5 liter€ 225Beste deal
Philips Performer Cat & Dog4 liter€ 184Beste deal
AEG VX82-1-ÖKO3.5 liter€ 119Beste deal

Waarom je ons onderzoek naar de beste zakstofzuiger kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl zijn we al sinds 2018 onderzoeken aan het verrichten naar de beste keuzes die je kunt maken in stofzuigerland. Als er dan een stofzuiger tussenuit steekt die we veel hebben onderzocht sinds die periode, is het natuurlijk wel deze traditionele stofzuiger.

We weten alles van dit model: van de voordelen van een stofzak – die dus ook kan dienen als een filter – tot niet in aanraking hoeven komen met stof. Iets wat bijvoorbeeld bij een zakloze stofzuiger vaker het geval kan zijn.

Onze opgebouwde kennis van de afgelopen jaren combineren wij met onze afgebakende onderzoeksmethodologie. Hierdoor ontstaat er een goede, waardevolle combinatie, waar jij als consument gebruik van kunt maken. Het is goed om te weten dat wij zelf geen stofzuigers verkopen: wij zijn helemaal onafhankelijk en dat willen we graag zou houden. Lees hier meer over onze aanpak.

En dan nog even dit: het kan zijn dat wij een vergoeding kunnen ontvangen wanneer er een stofzuiger verkocht wordt naar aanleiding van ons onderzoek. Echter beïnvloed dit onze onderzoeksresultaten nooit. Als een stofzuiger goed uit de test komt, maar wij hier mogelijk geen vergoeding voor ontvangen, komt deze vanzelfsprekend alsnog op de eerste plaats.