Beste Stofzuiger onder 100 euro

Of het nu gaat om een nieuwe stofzuiger of een broodrooster: we willen nooit teveel betalen als het niet nodig is. Toch kan ook het budget bij de keuze van een goede stofzuiger meespelen. Wees nu niet gelijk bang dat je met een klein budget aangewezen bent op lage kwaliteit stofzuigers: ook voor een lager prijsje ontdek je prima modellen.

We kregen de afgelopen tijd heel veel suggesties binnen om onderzoek te doen naar de wat goedkopere stofzuigers. We hebben besloten om de maximale prijs op de 100 euro vast te stellen, zodat we ons onderzoek hebben afgebakend voor de beste stofzuigers onder de 100 euro.

Beste stofzuigers < 100 euro

Bij het onderzoek zijn we uitgegaan van een maximaal budget van 100 euro. Echter zeggen we hiermee niet dat je de allerbeste keuze maakt. Voor een paar tientjes meer heb je vaak ook een prima stofzuiger. Bereid iets meer te betalen? Check dan zeker ook de beste goedkope stofzuiger.

Beste zakloze stofzuiger onder 100 euro

 Beste stofzuiger zonder zak 

Philips FC9330/09 PowerPro Compact

philips fc9330

De Philip FC9330/09 PowerPro Compact is een zakloze stofzuiger die slechts 89 euro kost. Het is een veelzijdig te gebruiken stofzuiger.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips PowerPro FC9330/09 vinden wij de beste stofzuiger zonder zak die je voor nog geen honderd euro kunt scoren. Ondanks de lage prijs is er sprake van een stofzuiger van zeer goede kwaliteit. Hij heeft een makkelijk te legen stofreservoir en weegt slechts 4,5 kilogram: hierdoor til je hem gemakkelijk op.

Voordelen

 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen
 • Hij weegt maar 4,5 kilogram, je tilt hem makkelijk op
 • Erg compact, waardoor je hem makkelijk opbergt

Nadelen

 • Met 76 decibel is een wat luidruchtige stofzuiger

Stofzuiger met zak minder dan € 100

 Beste goedkope stofzuiger met zak 

Veripart VPSZ101

veripart vps101

De Veripart VPSZ101 is een onwijs goedkope stofzuiger, wat je niet zou zeggen als je kijkt naar de reviews en beoordelingen. Een krachtige stofzuiger voor nog geen 100 euro.

Onze score: ★★★★★

Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Veripart VPSZ101 is een onwijs goede stofzuiger (met zak). Als we kijken naar de lovende reviews en de specificaties van deze sledestofzuiger, zou je niet verwachten dat hij voor nog geen 100 euro over de toonbank gaat. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, wat aan te bevelen is bij kwetsbare houten vloeren.

Voordelen

 • Prima zuigprestaties op diverse ondergronden
 • Actieradius van 12 meter
 • Je krijgt er een parketborstel bij voor houten vloeren

Nadelen

 • Hij weegt 6,4 kilogram: het is dus geen lichte stofzuiger

Steelstofzuiger onder de 100 euro

 Goedkope draadloze steelstofzuiger 

Tomado TVC501W

tomado tvc0501w

De Tomado TVC0501W is een van de weinige goede steelstofzuigers die je onder de 100 euro tegenkomt. Heeft LED-verlichting in de zuigmond.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

Specificaties

Aanbeveling

De Tomado TVC0501W is een onwijs goedkope steelstofzuiger: voor slechts 65 euro ontdek je dit model al bij diverse webshops. Hoewel hij erg laag geprijsd is, hebben we hier wel te maken met een prima kwaliteit stofzuiger met een goede zuigkracht. Echter vinden wij dat dit gezien moet worden als ‘stofzuiger voor erbij’.

Voordelen

 • Zeer goedkoop voor een draadloze steelstofzuiger
 • Wordt geleverd met verschillende zuigbortels
 • Heeft LED verlichting in de zuigmond

Nadelen

 • Met 74 decibel is het een luidruchtige keuze

Zijn stofzuigers onder 100 euro wel goede keuzes?

Er zijn tegenwoordig zeer goedkope stofzuigers te vinden. Er zijn zelfs modellen die voor nog geen 50 euro te vinden zijn. Maar, of we hier te maken hebben met een stofzuiger van goede kwaliteit? Vaak is daarop het antwoord helaas een dikke vette nee. We zien een wildgroei aan rare (met name Chinese) merken die proberen zo goed mogelijk te scoren.

Wij proberen daar doorheen te prikken en ons niet af te laten leiden door een zeer lage prijs. Het zoeken naar de combinatie van een lage prijs (onder de 100 euro in dit geval) met een goede kwaliteit is dan ook een flinke uitdaging. Toch is het ons gelukt om hierboven drie verschillende ‘goede goedkope’ modellen uit te lichten.

Wel raden we je aan om een ietsjes groter budget te overwegen. Waarom? Omdat je bij een goedkope stofzuiger vaak inlevert op een aantal – voor velen – belangrijke pluspunten van een stofzuiger. Ik som ze hieronder op, zodat je voor jezelf na kunt gaan of dat bijvoorbeeld die 50 euro minder het waard is.

 • Vaak is er sprake van een mindere zuigkracht
 • Je krijgt er minder of zelfs geen extra zuigmonden bij
 • Hij maakt veel meer herrie (hoger geluidsniveau)
 • Een veel korter snoer, met een klein werkbereik als gevolg

Dit zijn allerlei zaken die we juist belangrijk achten bij het kopen van een stofzuiger. Zo doen we bijvoorbeeld onderzoek naar de beste stofzuiger met een lang snoer of juist de beste stille stofzuiger. Zaken waar je allemaal op inlevert, wanneer je prijs voorop stelt.

Samenvatting: top 3 stofzuigers < 100 euro

StofzuigerModelGemiddelde prijsBekijk
Philips PowerPro Compact FC330/09Zakloze stofzuiger€ 89Beste deal
Veripart VPSZ101Stofzuiger met zak€ 99Beste deal
Tomado TVC501WSteelstofzuiger€ 64,99Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste stofzuiger onder de 100 euro hebben we ons niet alleen gefocust op de prijs. Zoals we zojuist hebben laten zien kijken we juist naar de combinatie van de prijs mét de specificaties die wij belangrijk achten.

Deze ‘belangrijke factoren’ komen voort uit jarenlange kennis over stofzuigers. Al enige jaren publiceren wij onderzoeksresultaten, die afkomstig zijn uit diepgaande stofzuigeronderzoeken. We nemen elk onderzoek serieus en adviseren jou op de meest eerlijke manier. Zo raadden we je al meermaals aan om ook te kijken bij ons goedkope stofzuiger onderzoek, omdat we van mening zijn dat een paar tientjes extra zou kunnen resulteren in een veel betere aankoop.

Het is daarbij goed om te weten dat wij zelf geen stofzuigers verkopen. Wij kunnen een vergoeding krijgen als er uiteindelijk een stofzuiger via onze onderzoeken aangeschaft wordt. Hoewel deze mogelijke vergoeding plaats kan vinden, beïnvloedt dit ons onderzoek nooit. We zijn volledig onafhankelijk en dat willen we graag zo houden.