Beste Stofzuiger voor Dierenharen

De beste stofzuiger voor dierenharen is de Philips FC 9745/09 PowerPro. Deze zakloze stofzuiger wordt geleverd met een gemotoriseerde turboborstel en is voorzien van goede filters. Liever een draadloze steelstofzuiger? Ga dan voor de Dyson V15 Detect.

Wanneer je een hond of kat in huis hebt lopen, zul je ongetwijfeld last hebben van dierenharen. Op je stoffenbank, op het tapijt en op je houten vloer: overal kom je ze tegen. Gelukkig kunnen sommige stofzuigers goed helpen bij het verwijderen van hondenharen en kattenharen. Sterker nog: er zijn modellen die hier speciaal voor gemaakt zijn!

Vanwege het enorme aanbod aan diverse stofzuigers voor katten- en hondenharen, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste stofzuiger voor dierenharen op dit moment. We weten natuurlijk niet welk model stofzuiger jij prefereert: we hebben daarom een beste stofzuiger met zak, een zakloze stofzuiger én steelstofzuiger voor je op een rij gezet.

Beste stofzuiger voor dierenharen per model

Beste stofzuiger met zak voor dierenharen

 Beste stofzuiger voor hondenharen 

AEG VX6-2-CR-A Animal Edition

aeg vx7-2

De AEG VX6-2-CR-A vinden wij de beste zak stofzuiger voor hondenharen. Dit model is voorzien van een turboborstel, heeft een goede zuigkracht én heeft een HEPA 13 filter onder de motorkap.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG VX6-2-CR-A is de beste stofzuiger voor dierenharen in onze ogen. De stofzuiger wordt namelijk geleverd met een turboborstel waarmee je hondenharen eenvoudig opzuigt. Hij is daarbij voorzien van een goed HEPA 13 filter, waardoor hij ook een hele goede keuze is voor mensen die mogelijk allergisch zijn voor katten- of hondenharen*.

Voordelen

 • Wordt geleverd met turboborstel
 • Met 4,26 kilogram is het een lichte stofzuiger
 • Een HEPA 13 filter onder motorkap, voor een lage stofemissie

Nadelen

 • Hij maakt met 76 decibel relatief veel geluid

* Snel last van een allergische reactie? Dan raad ik je aan om zeker ook even een kijkje te nemen bij het onderzoek naar de beste stofzuiger voor allergieën.

Beste Dyson voor dierenharen

 Beste steelstofzuiger voor huisdierharen 

Dyson V15 Detect Absolute

dyson v15 detect

De nieuwe Dyson V15 Detect bestempelen wij als de beste Dyson voor dierenharen. Hij stoot hiermee de Dyson V11 van de troon. Een goed filter, een goede zuigkracht én een turboborstel!

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Dyson V15 Detect Absolute is een super krachtige steelstofzuiger voor dierenharen. Dit model wordt namelijk geleverd met een gemotoriseerde combizuigmond én een mini-turboborstel. En dat is nog niet alles: deze stofzuiger maakt namelijk gebruik van lasertechnologie, waarmee kattenharen en hondenharen op de vloer nog beter zichtbaar worden. Zo vergeet je geen haartje op te zuigen!

Voordelen

 • Gemotoriseerde combizuigmond en turboborstel
 • Voorzien van ULPA 15 filter (goed voor allergieën)
 • Laser detecteert nog meer haren op de grond

Nadelen

 • Het is een dure steelstofzuiger

Beste zakloze stofzuiger voor dierenharen

 Stofzuiger zonder zak voor hondenhaar

Philips PowerPro Expert FC9745/09

philips powerpro expert fc9745

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is de beste zakloze stofzuiger voor dierenharen. Hij wordt geleverd met een krachtige turboborstel en heeft een goede zuigkracht op verschillende vloertypen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 vinden wij op dit moment de beste zakloze stofzuiger voor dierenhaar. Hij wordt namelijk geleverd met een krachtige mini-turboborstel. Hondenhaar van de stoffen bank verwijderen is hiermee een fluitje van een cent. Deze stofzuiger is tevens erg makkelijk te legen!

Voordelen

 • Met mini turboborstel voor kattenhaar en hondenhaar
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Onwijs veel extra zuigmonden, waarmee hij erg veelzijdig wordt

Nadelen

 • Het geluidsniveau van 75 decibel is niet enorm stil

Het model scoort ook erg goed in de test voor de beste stofzuiger voor harde vloeren als zakloze stofzuiger.

Onderzoeksfactoren voor een stofzuiger voor dierenharen

Voor ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor dierenharen hebben we ingezoomd op belangrijke factoren van de stofzuiger. Factoren die met name belangrijk zijn bij de keuze voor een stofzuiger die gemakkelijk kattenharen en hondenharen uit het tapijt of van je meubels kan zuigen. We zetten ze hieronder voor je op een rij

 • Met een turboborstel: in onze ogen moet de stofzuiger voorzien zijn van een (mini) turboborstel. Dit type borstel is gemotoriseerd en heeft een draaiende borstel. Hiermee worden haren als het ware uit het tapijt of van stoffen meubels getrokken. Lees meer over dit type borstel in het kennisbank artikel ‘Wat is een turbo zuigmond?‘.
 • Een goed HEPA filter: natuurlijk moet een stofzuiger ook een goed filter hebben, zodat mensen met een mogelijke allergie voor dierenharen beschermd blijven. We stellen de minimale grens op een HEPA 13 filter. Onze voorkeur gaat uit naar een ULPA filter, maar deze zijn er nog weinig (op deze Dyson voor dierenharen na).
 • Veelzijdig te gebruiken: we checken hoe veelzijdig een stofzuiger te gebruiken is. Hondenharen vind je namelijk overal: op matten, op houten vloeren en op zeil. Je kunt het zo gek niet bedenken. We bepalen de veelzijdigheidsscore op basis van meegeleverde extra’s. Denk aan een parketborstel en een kierenzuigmond.

Naast de bovenstaande belangrijkste kenmerken voor een huisdierharenstofzuiger, hebben we natuurlijk ook ingezoomd op de standaard factoren van een stofzuiger. Denk hierbij aan het geluidsniveau (katten en honden zijn soms bang voor de stofzuiger), het gewicht van de de stofzuiger en de zuigprestaties op diverse vloertypen.

hondenharen van tapijt zuigen

Honden haren van je tapijt verwijderen is makkelijk met de AEG VX6-2-CRA, de beste stofzuiger voor dierenharen © AEG

Samenvatting: top 3 stofzuigers voor hondenharen

Stofzuiger hondenharenModelAdviesprijsBekijk
AEG VX6-2-CR-AStofzuiger met zak€ 139Beste deal
Dyson Detect V15 AbsoluteSteelstofzuiger€ 800Beste deal
Philips PowerPro Expert FC9745/09Zakloze stofzuiger€ 200Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

De onderzoeksresultaten van dit onderzoek naar de beste stofzuiger voor dierenharen komen niet uit de lucht vallen. We hebben onze jarenlange kennis op het gebied van stofzuigers gecombineerd met het actuele aanbod én het laatste stofzuiger nieuws. Hierdoor ontdek jij ten alle tijden de beste keuzes op dit moment.

Wij gaan – in tegenstelling tot andere partijen – verder dan enkel de stofzuigers met een turboborstel op een rij zetten. Wij kijken juist naar de combinatie van een stofzuiger met een goede filtering, een turboborstel en die goed scoort op de randzaken. Hierbij kijken we dus ook naar de zuigkracht, veelzijdigheid en mobiliteit van de stofzuiger.

En dan nog even dit: wij zijn 100% onafhankelijk en verkopen zelf geen stofzuigers. Het is wel zo dat wij een vergoeding kunnen krijgen op basis van een verkochte stofzuiger naar aanleiding van ons onderzoek. Echter beïnvloed dit onze onderzoeksresultaten nooit. Lees hier meer over ons.