Beste Stofzuiger voor Tapijt

De Miele Complete C3 PowerLine komt als bestre stofzuiger voor tapijt uit de test. Een enorme zuigkracht op zowel hoogpolige als laagpolige vloerkleden. Liever een stofzuiger zonder zak? Kies dan voor de krachtige Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Vergelijkbare prestaties, maar dan zonder zak!

Voor huizen met veel vloerbedekking of tapijt is het slim om op zoek te gaan naar een speciale stofzuiger voor tapijt of hoogpolige vloerkleden. Wat we vaak tegenkomen bij stofzuigers is dat deze of een hoge zuigkracht hebben op harde vloeren óf een hoge zuigkracht hebben voor tapijt.

Vaak kan er ook sprake zijn van een combinatie, met behulp van een bijgeleverde combi-zuigmond. Het is daarom nooit altijd te zeggen dat een stofzuiger voor harde vloeren niet geschikt zou zijn voor tapijt! Dit ligt vaak aan de bijgeleverde en mogelijke zuigmonden.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste stofzuiger voor tapijt: voor elk model stofzuiger hebben we de beste keuze onderzocht. Check de beste stofzuiger voor tapijt en hoogpolige vloerkleden.

Beste stofzuiger voor tapijt per model

We raden aan om altijd goed te letten op de zuigkracht van stofzuigers op zowel laagpolig als hoogpolig tapijt. Heb je niet alleen maar vloerkleden en tapijten in huis, maar ook harde vloeren? Check dan op de aanwezigheid van een combiborstel!

Beste stofzuiger met zak voor tapijt

 Beste tapijt stofzuiger met zak

Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog

miele complete c3 powerline cat dog

De Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog is de beste stofzuiger met zak. Zowel op laagpolig als hoogpolig tapijt heeft deze stofzuiger een enorme zuigkracht.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog is de beste stofzuiger met zak voor tapijt. Hij heeft een goede zuigkracht op zowel hoogpolig- als laagpolig tapijt. Het model wordt geleverd met veel verschillende zuigmonden, waaronder ook een combiborstel. Hiermee kun je snel schakelen tussen tapijt of vloerkleden en harde vloeren.

Voordelen

 • Goed voor hoogpolig en laagpolig tapijt
 • Heel veel verschillende extra zuigmonden
 • Met turboborstel voor dierenharen

Nadelen

 • Hij weegt 8,2 kilogram, wat erg zwaar is voor een stofzuiger

Zoals  de naam al doet vermoeden is dit model ook zeer geschikt als beste stofzuiger voor dierenharen. Door de speciale borstel worden dierenharen eenvoudig uit het tapijt gezogen.

Beste zakloze stofzuiger voor tapijt

 Beste stofzuiger zonder zak voor vloerkleden 

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

philips powerpro expert fc9745

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert is de beste zakloze stofzuiger voor verschillende tapijten en vloerkleden. Dit model heeft namelijk een speciale tapijtborstel, die tapijten diep reinigt tot in de vezels.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips FC9745/09 is een van de weinige zakloze stofzuigers die geschikt is voor vloerkleden en andere zachte vloertypen. Hij wordt namelijk geleverd met een speciale tapijtborstel: deze is in staat om vloerkleden en tapijten tot diep in de vezels te reinigen. Dit kan ook erg interessant zijn als je huisdieren hebt, gezien dierenharen eenvoudig van het vloerkleed gezogen kunnen worden met dit type stofzuiger.

Voordelen

 • Geleverd met speciale tapijtborstel
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen
 • Ook een turboborstel voor dierenharen

Nadelen

 • Met een geluidsniveau van 75 decibel is het geen stille stofzuiger (bekijk hier de beste stille stofzuiger als je het geluid belangrijk vindt)

Beste steelstofzuiger voor tapijt

 Dyson voor vloerbedekking 

Dyson V15 Detect Absolute

dyson v15 detect

De Dyson V15 Detect Absolute, de nieuwste steelstofzuiger, is een hele goede keuze voor tapijten. Hij is voorzien van sensoren die meten hoeveel vuil je uit je vloerbedekking haalt.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Dyson V15 Detect Absolute bestempelen wij als de beste Dyson voor vloerbedekking. Dit model heeft namelijk een enorme zuigkracht op alle vloertypen. Het is sowieso een van de beste steelstofzuiger keuzes, gezien hij een lange accuduur heeft en gebruik maakt van lasertechnologie om vuil te doen oplichten. Wat hem zo goed maakt voor vloerbedekking? Dankzij de aanwezige piëzo sensor worden alle stofdeeltjes gemeten: je kunt inzicht krijgen in hoeveel en welk vuil eruit je vloerbedekking komt. Zo kun je ontdekken of er sprake is van allergenen en kun je hier actie op ondernemen.

Voordelen

 • Checken welk vuil er uit je vloerbedekking komt dankzij piëzo sensor
 • Goede zuigkracht op alle vloertypen, waaronder vloerkleden
 • Veel extra zuigmonden, waarmee hij erg veelzijdig is

Nadelen

 • Hij heeft een hoog prijskaartje

Beste robotstofzuiger voor tapijt

 Robotstofzuiger voor tapijt 

Neato D8 robotstofzuiger

neato d8

De Neato D8 is beste keuze voor een robotstofzuiger voor tapijt, gezien dit een van de weinige modellen is met een speciale turbofunctie voor vloerkleden.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Neato D8 robotstofzuiger is een slimme robotstofzuiger die met name geschikt is voor tapijten en vloerkleden. Het is een van de weinige robotstofzuigers die voorzien is van een turbofunctie, die erg van pas kan komen bij het stofzuigen van tapijt. Sterker nog: dit model herkent vloertypen, je hoeft dus zelf niets aan te passen. Deze Neato is compatibel met Google Home en Amazon Alexa. Je zou hem dus met spraak kunnen bedienen.

Voordelen

 • Heeft turbofunctie voor tapijten en vloerkleden
 • Je kunt hem bedienen via je smartphone
 • Voorzien van een HEPA 13 filter (goed voor allergieën)

Nadelen

 • Kan niet automatisch legen

Wat is belangrijk bij een stofzuiger voor tapijt?

In ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt hebben we goed ingezoomd op belangrijke factoren van zo’n tapijtstofzuiger. Maar, wat zijn deze factoren eigenlijk? Gaat het hier enkel om de zuigkracht op zachte vloeren of speelt er meer?

We ingezoomd op meer dan enkel de zuigkracht: zo keken we ook naar de aanwezigheid van geschikte zuigborstels voor zachte vloertypen (denk aan een tapijtborstel) en de mate van reiniging. Krijgen we bijvoorbeeld ook informatie over allergenen, iets wat de nieuwe Dyson voor vloerbedekking (de Dyson V15 Detect) ons wél vertelt.

Alle onderzoeksfactoren op een rij

Zoals we zojuist aangeven, speelt er bij de keuze voor een stofzuiger voor laapolig of hoogpolig tapijt meer dan de zuigkracht. We zetten alle onderzoeksfactoren op een rij.

 • Zuigkracht op zachte vloertypen: we kijken naar de prestaties op laagpolig en hoogpolig tapijt! Ook de zuigkracht op andere vloertypen worden hier gecheckt, want veel mensen hebben namelijk her en der een vloerkleed in de woonkamer liggen.
 • Meegeleverde accessoires: is er sprake van een combiborstel, zodat we makkelijk kunnen schakelen tussen tapijt en houten vloeren? Het wordt nóg mooier als de stofzuiger voorzien is van een tapijtborstel, die extra grondig reinigt tot diep in de vezels.
 • Informatievoorziening: dit is een zeldzaam punt. Er is dus nu een Dyson die ons laat zien welke allergenen er mogelijk in de vloerbedekking kan zitten.

Naast bovenstaande punten hebben we natuurlijk ook goed gekeken naar de standaardfactoren die belangrijk zijn als je een nieuwe stofzuiger gaat kopen. Denk aan het geluidsniveau, het gewicht van de stofzuiger én de prijs. Is dit laatste erg belangrijk in jouw ogen? Neem dan zeker ook een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste goedkope stofzuiger.

dyson voor vloerbedekking

De nieuwe Dyson V15 Detect is zeer geschikt voor vloerbedekking: hij laat zien of er sprake is van allergenen. © Dyson

Samenvatting: top 4 stofzuigers voor hoogpolig tapijt

Stofzuiger tapijtModelAdviesprijsBekijk
Miele Complete C3 PowerLineStofzuiger met zak€ 237Beste deal
Philips FC9745/09Zakloze stofzuiger€ 200Beste deal
Dyson V15 Detect AbsoluteSteelstofzuiger€ 700Beste deal
Neato D8Kruimeldief€ 689Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl nemen we elk stofzuigeronderzoek serieus: we doen er alles aan om hem zo betrouwbaar mogelijk uit te voeren. En natuurlijk hebben we het doel dat hij zoveel mogelijk mensen op weg kan helpen bij het maken van de beste keuze. Zo hebben we in dit onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt rekening gehouden met verschillenden wensen, budgetten en behoeftes.

Waarom je de onderzoeksresultaten mag aannemen? Wij staan al jarenlang middenin de wereld van stofzuigers. We volgen het laatste nieuws op de voet en hebben daarmee een zeer grote kennis opgebouwd. Door deze kennis te combineren met ons deskresearch, zijn we in staat om de échte beste keuzes ertussen uit te halen. Daarbij doen we er alles aan om ons onderzoek altijd up to date te houden: zo is de nieuwe Dyson V15 onlangs toegevoegd als nieuwe beste keuze voor tapijt.

Wanneer je meer te weten wil komen over onze aanpak, raad ik je aan om hier meer over ons te lezen. Vragen of feedback op ons onderzoek? Laat dan hieronder een reactie achter!