Beste stofzuiger voor vloerbedekking

Wanneer in huis voornamelijk vloerbedekking hebt, is het slim om te gaan voor een stofzuiger die hier geschikt voor is. Maar, wat maakt een stofzuiger eigenlijk een goede keuze voor dit toch wat zachte vloertype? Vaak zijn stofzuigers voor vloerbedekking uitgerust met een speciale tapijtborstel: hiermee kun je tot diep in de vezels stof uit je vloerbedekking zuigen. Daarnaast moet er ook sprake zijn van een goede zuigkracht op zachte vloeren.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor vloerbedekking op dit moment. Hiervoor hebben we per stofzuiger soort de beste keuze op een rij gezet: van robotstofzuigers tot de beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking. Bekijk direct per soort stofzuiger de beste keuze! Onder onze selectie gaan we dieper in op de stofzuigers die uit ons onderzoek als beste uit de test zijn gekomen.

Beste stofzuiger voor vloerbedekking per model

Bij een stofzuiger voor vloerbedekking moet je goed letten op de aanwezigheid van een tapijtborstel óf een combiborstel. Daarnaast is het ook noodzaak om te letten op een goede zuigkracht op zachte vloertypen.

Beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking

 Beste stofzuiger met zak voor zachte vloer

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

miele complete c3 powerline cat dog

De Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog is de beste stofzuiger met zak voor zachte vloeren als vloerbedekking. Dit model wordt geleverd met zuigmonden die geschikt zijn voor de zachte vloer en hierop goed werkzaam is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Momenteel is de Miele Complete C3 Powerline Cat & Dog de beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking. Dit model heeft goede zuigkracht op zachte ondergronden. Daarbij krijg je bij de stofzuiger verschillende zuigmonden, waaronder een combiborstel waarmee je ook prima harde vloeren kunt stofzuigen.

Voordelen

 • Verschillende zuigmonden die geschikt zijn voor vloerbedekking
 • Ook geschikt voor andere vloertypes
 • Extra turboborstel waarmee je dierenharen makkelijk op kunt zuigen

Nadelen

 • De stofzuiger is met 8,2 kg aan de zware kant

Beste stofzuiger zonder zak voor vloerbedekking

 Beste zakloze stofzuiger voor laagpolig tapijt

Philips FC9745/09 PowerPro Expert

philips powerpro expert fc9745

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert is de beste zakloze stofzuiger die ook erg goed scoort op laagpolig tapijt. Dit model wordt geleverd met veel verschillende zuigmonden waardoor de stofzuiger gebruikt kan worden voor elke vloertype.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips FC9745/09 is een zakloze stofzuigers die geschikt is voor het stofzuigen van zachte en vloerbedekking. Dit model scoort erg goed op deze vloertypes, omdat de stofzuiger een speciale tapijtborstel heeft en de stofzuiger veel zuigkracht heeft. Ook krijg je bij de stofzuiger een parketborstel, deze kun je ook gebruiken voor houten of harden vloeren. Mocht je ook huisdieren hebben dan kun je voor het opzuigen van de dierenharen gebruik maken van de bijgeleverde turboborstel.

Voordelen

 • Stofzuiger heeft veel zuigkracht op alle vloertypes
 • Bij de stofzuiger krijg je een speciale tapijtborstel waarmee je tapijten en zachte vloeren diep in de vezels mee reinigt.
 • Mocht je ook een parketvloer hebben dan kun je deze stofzuiger ook gebruiken in combinatie met de bijgeleverde parketborstel
 • Met de turboborstel kun je makkelijk dierenharen opzuigen

Nadelen

 • De stofzuiger weegt 5,5 kg en dat kan zwaar zijn bij het verslepen van de stofzuiger
 • Met een maximaal geluidsniveau van 75 dB een vrij luide stofzuiger

Dit model komt ook als goed uit de test als beste stofzuiger voor allergieën, vanwege zijn hoge zuigkracht op vloerkleden en tapijten.

Beste steelstofzuiger voor vloerbedekking

 Steelstofzuiger voor zachte vloeren

Dyson V15 Detect Absolute

dyson v15 detect absolute

De Dyson V15 Detect Absolute is over het algemeen een erg goede en krachtige steelstofzuiger en ook zeer geschikt voor het stofzuigen van vloerbedekking. Dit model wordt geleverd met gemotoriseerde combizuigmond, deze zuigmond is zeer geschikt voor het stofzuigen van zachte vloeren.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Momenteel is Dyson V15 de beste steelstofzuiger van dit moment. Dit model is erg krachtig en wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder een gemotoriseerde zuigmond. Deze zuigmond en de zuigkracht van de stofzuiger zorgen er niet alleen voor dat het oppervlakte van een zachte vloer gereinigd worden, maar ook het vuil dat dieper in de vezels opgezogen wordt. Daarbij is deze steelstofzuiger voorzien van de nieuwste technologie, waardoor het ook inzichtelijk wordt wat je precies allemaal opzuigt (zeer interessant).

Naast dat deze steelstofzuiger goed scoort op tapijten en zachte vloeren, krijg je bij de steelstofzuiger ook nog andere opzetstukken waarmee je heel je huis kunt stofzuigen. Denk aan een zachteborstel voor houten vloeren of een mini turboborstel voor het verwijderen van dierenharen. Wel hangt er een prijskaartje aan deze steelstofzuiger van Dyson, mocht dit niet binnen budget vallen, dan vind je in het beste steelstofzuiger onderzoek nog meer goede steelstofzuigers.

Voordelen

 • Steelstofzuiger met veel zuigkracht
 • Veel accessoires waardoor deze steelstofzuiger geschikt is voor elke vloertype
 • Gemiddelde accuduur van 30 minuten, hierdoor kun je lang stofzuigen
 • Voorzien van goede filters en filtratiesysteem

Nadelen

 • De steelstofzuiger is kost veel geld
 • Stofzuiger heeft een maximaal geluidsniveau van 73 dB, dat is erg luid
https://youtube.com/watch?v=Yh_jmGso64E%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Beste robotstofzuiger voor vloerbedekking

 Beste robotstofzuiger voor zachte vloer

Neato Botvac D8

neato d8

De Neato D8 is een hele goede keuze voor een robotstofzuiger wanneer je ook vloerbedekking hebt. Dit robot ziet namelijk het verschil tussen verschillende ondergronden. Ook heeft de stofzuiger een speciale tubofunctie voor bijvoorbeeld tapijten of vloerkleden.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Neato D8 robotstofzuiger is een slimme robotstofzuiger die onderscheid kan maken tussen verschillende vloertypes. Dit maakt de robotstofzuiger geschikt voor vloerbedekking, daarbij heeft deze robotstofzuiger ook een turbofunctie waarmee de stofzuiger dieper in de vezels kan stofzuigen. Dit model kun je volledig automatiseren in de app en je kunt per dag of tijdstip de stofzuiger instellen. Ook kun je de stofzuiger bedienen met spraak via een smart speaker van Google Home of Amazon Alexa.

Ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor vloerbedekking

Voor we het onderzoek gestart zijn, hebben we eerst een selectie gemaakt met onderzoeksmodellen. Hiervoor hebben we bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue urenlang onderzoek gedaan en daadwerkelijk honderden reviews doorgelezen van eerdere kopers.

Ook hebben we zelf randvoorwaarden gesteld aan vloerbedekking stofzuigers, om hiermee ons onderzoek af te bakenen. We hebben hiervoor de volgende vereisten toegepast:

 • Sterke zuigkracht op vloerbedekking en vloerkleden (hoog- en laagpolig) (Tip: bekijk ook mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt)
 • Van bekendere en toonaangevende stofzuigermerken
 • Voorzien van goede filters om stofuitstoot te minimaliseren
 • Laag in gewicht en geluidsniveau

Samenvatting: Top 4 Beste stofzuigers voor vloerbedekking

Stofzuiger vloerbedekkingModelAdviesprijsBekijk
Miele Complete C3 PowerLineStofzuiger met zak€ 237Beste deal
Philips FC9745/09Zakloze stofzuiger€ 200Beste deal
Dyson V15 Detect AbsoluteSteelstofzuiger€ 700Beste deal
Neato D8Robotstofzuiger€ 689Beste deal

Conclusie en aanvullend advies

Hopelijk biedt ons onderzoek je meer handvatten voor het selecteren van de juiste stofzuiger voor jouw woning. Het is natuurlijk de grote vraag wat je liever hebt: een compacte steelstofzuiger of een krachtige zakloze stofzuiger waarbij je niet hoeft te rommelen met een stofzuigerzak.

Hoewel dit het einde is van mijn onderzoek, wil je nog wat extra tips meegeven!

 • Kijk goed naar het energielabel van stofzuigers die jij op het oog hebt, hierop staat precies vermeld hoe groot de zuigkracht is op zachtere vloeren als vloerbedekking
 • Check altijd de overige standaardzaken als het geluidsniveau, het gewicht en de maximale actieradius
 • Lees reviews en ervaringen van eerdere kopers, zodat je erachter komt waar men eventueel tegenaan gelopen is

Ik wens je heel veel succes met het ontdekken van je nieuwe stofzuiger. Mocht je nog extra vragen hebben of behoefte hebben aan extra advies, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Wij helpen je graag!