Beste Waterstofzuiger

Dat een stofzuiger stof en klein vuil kan opzuigen weten we natuurlijk wel, maar wist je dat er ook speciale stofzuigers zijn waarmee je vloeistoffen als water kunt opzuigen? Met een normale stofzuiger hoef je dit niet te proberen: een traditionele stofzuiger is niet geschikt voor het opzuigen van water. Een speciale water stofzuiger wél: deze is vaak voorzien van een waterdichte stofzak en een speciaal afzuigsysteem om vloeistoffen op te kunnen zuigen. Een waterstofzuiger wordt ook wel een waterzuiger of een nat en droog zuiger genoemd.

Ben jij op zoek naar zo’n ‘waterzuiger’ voor in de werkplaats? Dan heb ik goed nieuws voor je: wij hebben namelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste waterstofzuiger op dit moment. We hebben een mooie top drie gemaakt voor verschillende behoeftes.

Beste waterstofzuiger per kenmerk

Een waterstofzuiger wordt ook wel een nat en droog zuiger genoemd, omdat je er ook normaal vuil mee kunt opzuigen. Er is trouwens een groot verschil met een stofzuiger die in het water kan zuigen; dit is een zwembad stofzuiger en heeft niets met dit model te maken.

Beste waterstofzuiger

 Beste waterzuiger op dit moment 

Kärcher WD 6 Premium ME PT

karcher wd 6 premium me pt

De Kärcher WD 6 Premium ME PT vinden wij de beste waterstofzuiger op dit moment. Kan nat en droog vuil opzuigen. Het waterreservoir is erg eenvoudig te legen middels een afvoerschroef.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Karcher WD 6 Premium ME PT vinden wij de beste waterstofzuiger op dit moment. Hij is heel erg makkelijk in gebruik en is lekker wendbaar. Er is sprake van een geïntegreerd stopcontact, waardoor je er weer een ander apparaat op aan kunt sluiten. Daarbij is het legen van het waterreservoir erg makkelijk: je schroeft de afvoerdop eraf en laat hem zo gemakkelijk leeg lopen. Dit model is tevens voorzien van een blaasfunctie.

Voordelen

 • Zeer geschikt voor het opzuigen van water
 • Heeft een handige blaasfunctie
 • Het waterreservoir is kinderlijk eenvoudig te legen

Nadelen

 • Hij weegt 9,4 kilogram (maar goed, hij staat op wielen :))

Beste industriële waterstofzuiger

 Industriële waterzuiger voor pro’s 

Makita VC1310LX1

makita vc1310lx1

Deze industriële waterstofzuiger van Makita is de beste keuze voor de professionele klusser. Het zuigvolume is makkelijk aan te passen en hij heeft een stofklasse L certificering voor fijne stofdeeltjes.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Makita VC1310LX1 vinden wij de beste industriële waterstofzuiger op dit moment. De zuigkracht kan eenvoudig geregeld worden, zodat je voor verschillende klussen het juiste zuigvolume kunt bepalen. Daarbij is er sprake van een stofklasse L-certificering: hij is dus geschikt voor in de werkplaats waar met fijnstof gewerkt wordt. Het vloeistofreservoir heeft een respectabele grootte van 7 liter!

Voordelen

 • Stofklasse L-certificering voor het opzuigen van fijn stof
 • Zuigkracht kan eenvoudig geregeld worden voor verschillende klussen

Nadelen

 • Klein vloeistofreservoir van 7 liter

Beste kleine waterstofzuiger

 Kleine waterstofzuiger (compact) 

Nilfisk Multi 22 T

nilfisk multi 22t

De Nilfisk Multi 22 T bestempelen wij als de beste kleine waterstofzuiger op dit moment. Deze mobiele waterzuiger heeft een filterreinigingssysteem, waardoor hij makkelijk schoon te houden is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Nilfisk Multi II 22 T is de beste kleine waterstofzuiger op dit moment. Deze compacte nat en droog zuiger kun je er snel even bij rollen voor het opzuigen van water of droog afval. Er is sprake van een filterreinigingssysteem, waardoor het schoonmaken van deze waterzuiger kinderspel is. Ook is dit model voorzien van een blaasfunctie, waarmee je hoekjes uit kunt blazen.

Voordelen

 • Kan prima nat afval opzuigen
 • Voorzien van een blaasfunctie
 • Heeft een filterreinigingssysteem

Nadelen

 • Geen geïntegreerde stopcontactdoos

Randvoorwaarden voor een waterstofzuiger

Een waterstofzuiger kan twee oplossingen bieden. Of het is je hulpje tijdens een verbouwing of bouwwerkzaamheden óf je wilt hem gebruiken voor het reinigen en opzuigen van gemorste drinken op bijvoorbeeld je tapijt of vloerbedekking. We hebben daarom bij het onderzoek onderscheid gemaakt voor de toepassing. Toch zijn er over het algemeen een aantal randvoorwaarden waaraan een waterstofzuiger in onze ogen dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een mogelijk beste keuze.

Voor het afbakenen van een onderzoeksselectie hebben we de volgende randvoorwaarden losgelaten:

 • Kan natuurlijk water opzuigen: uiteraard moet het met de stofzuiger mogelijk zijn om vloeistoffen als water op te kunnen zuigen, ongeacht de werking en het zuigsysteem van de stofzuiger. Een model dat zowel nat- als droog vuil kan opzuigen? Bekijk dan hier het onderzoek naar de beste alleszuiger.
 • Ook geschikt voor ander vochtig vuil: vanwege het feit dat een waterstofzuiger veelal bij verbouwingen wordt gebruikt, vinden wij het belangrijk dat er ook ander (nat en droog) afval opgezogen kan worden.
 • Beschikbaar in Nederland: natuurlijk willen wij jou vooruit helpen. Het daadwerkelijk kunnen kopen van een specifieke waterstofzuiger moet gewoon in Nederland kunnen (niet via omwegen in Duitsland bijvoorbeeld).
 • Van een bekender (bouw)stofzuigermerk: met name de bouwstofzuigers zijn geschikt als waterstofzuiger. We vinden het belangrijk dat desbetreffende stofzuiger van een wat bekender stofzuigermerk is, dat al een aantal jaren actief is op de markt.

Het is daarbij goed om te weten dat wij daadwerkelijk honderden reviews hebben doorgelezen. Hiermee hebben we ons beeld vergroot en hebben we ook meningen en ervaringen van waterstofzuigers in specifieke situaties tot ons genomen. Dit hebben we mee genomen voor onze rangschikking van de beste waterstofzuiger.

Waar moet je opletten bij het kopen van een waterstofzuiger

Wanneer jij op pad gaat voor een nieuwe waterstofzuiger, kan het dus lonen om hierboven een kijkje te nemen bij de beste keuzes. Er zijn daarnaast wel wat grotere factoren waar je goed naar dient te kijken, om te bepalen of de waterstofzuiger wel goed aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Ik zet ze op een rij:

 1. Check de grootte van het waterreservoir: het is super belangrijk om van te voren goed de grootte van het reservoir te checken. Rond de 15 liter is prima voor een kleine tot gemiddelde klus. Een grote verbouwing of klus binnenkort? Dan moet je zeker boven de 20 liter gaan kijken.
 2. Met of zonder geïntegreerd stopcontact: wil jij vlakbij de waterstofzuiger andere apparaten gaan gebruiken? Dan is het slim om te kijken naar een waterstofzuiger met geïntegreerd stopcontact.
 3. Wat voor vuil kun je allemaal opzuigen: check altijd wat voor vuil de stofzuiger nog meer kan opzuigen dan enkel water.
 4. Uitstoot van de waterstofzuiger: of het nu gaat om de beste bouwstofzuiger óf de beste waterstofzuiger; de uitstoot van een stofzuiger blijft ongelooflijk belangrijk.

Daarbij blijft het natuurlijk altijd slim om reviews en beoordelingen van waterstofzuigers die jij op het oog hebt door te nemen. Oja, nog één tip: als je wilt gaan voor draadloos is dat natuurlijk ook mogelijk. Check hieronder de video van de Kärcher Alleszuiger WD 3 Battery!

https://youtube.com/watch?v=aNXkOn1BgTI%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Samenvatting: top 3 waterstofzuigers op dit moment

WaterstofzuigerKenmerkAdviesprijsBekijk
Kärcher WD 6 Premium ME PTBeste allround€ 178Beste deal
Makita VC1310LX1Industriële keuze€ 340Beste deal
Nilfisk Multi 22TKlein en compact€ 180Beste deal

Waarom kun je mijn onderzoek vertrouwen?

Voor het onderzoek naar de beste waterstofzuiger hebben we ons flink moeten verdiepen in industriële stofzuigers. Welke stofklassen zijn er allemaal, hoe werkt een waterstofzuiger eigenlijk én hoe is het gesteld met verstelbare zuigvolumes?

We hebben voor dit onderzoek onze kennis gecombineerd met de actualiteiten en innovaties op het gebied van waterzuigers. Hierdoor hebben we niet simpelweg een rijtje met interessante keuzes op basis van reviews gemaakt, maar hebben we ons dus daadwerkelijk verdiept in de beste keuzes die jij kunt maken.

Lees hier wie wij zijn en wat we doen, als je dat interessant vindt!