dreame v11 alles wat je moet weten

Dreame V11: alles wat je moet weten!

Steeds vaker zien we het stofzuigermerk Dreame voorbij komen onder de steelstofzuigers. Het lijkt wel de tweelingzus van Dyson, maar het is toch echt een ander merk.

Het nieuwste model is de Dreame V11, wij zoomen in op dit model om erachter te komen wat je er mee kan. Dreame is een stofzuigermerk die onderdeel uitmaakt van het smart home merk Xiaomi. Xiaomi wilt met verschillende steelstofzuigers van Dreame aan de weg gaan timmeren in de stofzuigermarkt.

Dreame V11 eigenschappen

De Dreame V11 valt onder de categorie steelstofzuigers. Maar of we deze kunnen bestempelen als de beste steelstofzuiger?

Net als dat het merk Dreame op Dyson lijkt is dat bij deze steelstofzuiger ook het geval met de Dyson V11, deze lijken veel op elkaar. Daarom kijken we niet alleen specifiek naar wat je met de steelstofzuiger kunt maar ook naar de verschillen tussen de Dreame V11 en de Dyson V11.

Eerst zoomen we in het model. De Dreame V11 is een steelstofzuiger met de volgende specificaties:

 • Gewicht: 1,6 kg
 • Vermogen: 450 Watt
 • Stofopvang: stofbak (0,5 L)
 • Geluidsniveau: 55 dB
 • Motor: Dreame Space 4.0 High-speed motor (125,000 rpm)
 • Oplaadtijd: 4 uur
 • Gebruiksduur: 90 minuten
 • Filtratiesysteem: Cycloon zelfreinigend met 12 kegels & filtratie op 5 niveaus

Een aantal eigenschappen die er voor ons direct uitspringen zijn de krachtige motor, het lichte gewicht en het lage geluidsniveau. Dankzij deze eigenschappen is de steelstofzuiger direct een gebruiksvriendelijke stofzuiger en daardoor ook een aantrekkelijke stofzuiger. Daarnaast zorgt het filtratiesysteem van de stofzuiger ervoor dat alleen nog verse lucht ontsnapt uit de stofzuiger en geen vuile.

Dreame V11 op verschillende ondergronden

Met de steelstofzuiger van Dreame kun je op verschillende vloeren stofzuigen. Volgens Dreame is de steelstofzuiger namelijk geschikt voor zowel harde als zachte vloeren, meubels en gordijnen. Bijgeleverd bij de Dreame V11 zitten een aantal verschillende zuigmonden:

 • Een zachte parketborstel, ook wel soft cashmere roller brush head
 • Een elektrische turboborstel (voor dierenharen)
 • Een meubelzuiger

Dankzij deze 3 verschillende zuigmonden kun je ook daadwerkelijk harde & zachte vloeren, meubels en gordijnen stofzuigen. Voor elke ‘ondergrond’ is er een verschillende zuigmond. Op deze manier kan je dus de steelstofzuiger voor je volledige woning inzetten.

Wij hebben zelf namens Bestestofzuigers.nl namelijk een Dreame V11 review geschreven, daarom kunnen we ook wat meer zeggen over de kwaliteit van het stofzuigen en/of specificaties daadwerkelijk kloppen. Wij zijn er namelijk achter gekomen dat het geluidsniveau anders is dan vermeld, check het in onze Dreame V11 review.

Uit onze review is gebleken dat de steelstofzuiger het beste scoort op harde vloeren, hierop zuigt de stofzuiger uitstekend dankzij de parketborstel. Op zachte vloeren scoort de Dreame stofzuiger prima maar niet speciaal. Dit omdat de turboborstel die meegeleverd is klein is en daardoor prima dierenharen opzuigt, maar niet daadwerkelijk de volledige vloer goed schoon. Je kunt wel een grote turboborstel bijbestellen. Als laatste hebben we gekeken naar meubels, de stofzuiger doet het met de meubelzuigmond uitstekend op meubels. Zonder krassen of iets dergelijks zuigt de steelstofzuiger jouw meubels keurig schoon.

In onderstaande video wordt de nieuwste Dreame steelstofzuiger van top tot teen behandeld en kun je zien hoe de stofzuiger daadwerkelijk werkt:

Verschillen Dreame V11 & Dyson V11

Qua steelstofzuigers lijkt het erop dat Dreame best wel met dezelfde steelstofzuigers op de markt komt als Dyson. Kopiëren ze bewust Dyson om de concurrentie aan te gaan? Of is dit puur toeval.. Wij kijken in ieder geval naar de verschillen tussen de twee modellen die allebei luisteren naar de naam V11.

Een eerste verschil wat wij opgemerkt hebben tussen de Dreame V11 en de Dyson V11 is dat je bij de steelstofzuiger van Dreame de aan knop niet ingedrukt hoeft te houden tijdens het stofzuigen en bij Dyson wel. Dit geeft als voordeel dat je niet meer je vinger daarop hoeft te houden en je hand volledig kunt gebruiken om de stofzuiger door de ruimte te laten gaan.

Een ander verschil zit hem in het stofreservoir. De steelstofzuiger van Dyson kan de helft meer stof opvangen dan die van Dreame, hierdoor hoef je minder vaak de stofbak te legen en kun je langer door stofzuigen. Doordat de stofbak groter is, is de stofzuiger wel zwaarder. De Dyson V11 is namelijk ongeveer 3 kg terwijl de steelstofzuiger van Dreame 1,6 kg weegt.

Ook zijn er nog enkele verschillen in gebruiksduur, oplaadtijd en geluidsniveau, maar dit zijn geen grote verschillen. Dit kan per persoon ook weer anders zijn, de één gebruikt de stofzuiger namelijk intensiever dan de ander.

Het grootste verschil wat wij nog ervaren is het prijsverschil. De Dyson V11 is te koop voor ongeveer € 600,- en de Dreame V11 kun je kopen voor ongeveer € 350,-. Dit is een groot verschil, hierdoor is de stofzuiger van Dreame een zeer aantrekkelijk alternatief van de Dyson V11.

Vergelijkbare berichten