Dyson dweil

Dyson Dweil: hiermee krijgt je Dyson een dweilfunctie

Wist je dat je jouw Dyson ook als dweil kunt gebruiken? Dit kan met een speciaal Dyson dweilopzetstuk. Hoewel dit opzetstuk niet officieel door Dyson wordt uitgebracht, maakt het van je Dyson stofzuiger een handige elektrische dweil. We zagen deze mogelijkheid regelmatig voorbijkomen en waren nieuwsgierig geworden naar de Dyson Mop, dus hebben we hem getest. Hier vind je onze bevindingen over het dweilen met de Dyson.

  • Update: Nieuwe Dyson steelstofzuiger met dweilfunctie, de Dyson V15s Detect Submarine. Dit nieuwe model wordt geleverd met een officieel Dyson opzetstuk waarmee je echt kunt dweilen. Het opzet stuk heeft een waterreservoir en een rolborstel waarmee je kunt dweilen. Wel erg prijzig, zo betaal je voor de stofzuiger maar liefst € 949,-. Heb je al een Dyson dan kan zo’n goedkopere opzetstuk een prima alternatief zijn.

Hoe werkt Dyson dweil (mop)?

De Dyson mop is een Dyson dweil opzetstuk die je voor elke Dyson steelstofzuiger kunt gebruiken. Net zoals andere mondstukken van Dyson kun je deze op de steel van de Dyson bevestigen. Vervolgens kun je met je Dyson stofzuiger dweilen in plaatsen van stofzuigen. Het opzet stuk bestaat uit een waterreservoir en twee dweilpads die kunnen automatisch roteren.

dyson dweil opzetstuk
Dyson dweil opzetstuk bestaat uit drie onderdelen, mondstuk, waterreservoir en de dweilpads.

Wanneer je de stofzuiger aanzet om te stofzuigen, beginnen de dweilpads met roteren. Het waterreservoir werkt met een druppelsysteem, langzaam druppelt het water uit het reservoir aan de voorzijde op de grond. Vervolgens kun je met de roterende borstels over het water de vloer dweilen.

De zuigfunctie werkt nog steeds, maar is niet heel effectief want doordat het vuil nat wordt, blijft dit plakken. Zorg voordat je gaat dweilen dat je de vloer al gestofzuigd hebt.

Onze Dyson Dweil ervaringen (review)

dyson dweil opzetstuk review

De Dyson Mop werkt vrij makkelijk en is vrij eenvoudig te installeren. Hoewel het niet een officieel product van Dyson is werkt het mondstuk prima. Het voordeel van deze mop is dat de dweilpads ook werkelijk draaien. Zo zijn er bijvoorbeeld ook steelstofzuigers met dweilfunctie (bijvoorbeeld deze: Philips SpeedPro Aqua), maar bij dit soort modellen draait de pad niet rond.

Wel vinden we het druppelsysteem wat langzaam werken, zo duurt het even voordat de vloer en de pads voldoende vochtig zijn om goed te dweilen. Wel kun je zelf vooraf even de dweilpads goed nat maken of de vloer alvast vochtig maken.

Wanneer de vloer en pads ook goed nat zijn kun je dan ook werkelijk goed dweilen. We hebben het getest met een oude koffievlek en deze was na het dweilen ook volledig weg.

Vinden we dit echt een aanrader?

Het is een leuke optie, het is ideaal om zichtbare vlekken en fijnstof van de vloer te verwijderen van de vloer. Wel moet je rekening houden dat wanneer je eerst de vloer stofzuigt en vervolgens dweilt met de accuduur van de Dyson. Doordat de dweilpads ook werkelijk roteren, vinden we deze optie beter werken dan andere steelstofzuigers met dweilfunctie.

Waar kun je de Dyson dweil opzet stuk kopen?

Het Dyson dweil opzetstuk is niet een officieel onderdeel van Dyson. In de webshop van Dyson is deze Dyson Mop dan ook niet te koop. Wel is het Dyson dweil opzetstuk te koop bij onder andere Amazon en Bol.com.

De dweilpads zijn wasbaar, het is verstandig deze na elke dweil beurt te vervangen. Laat ze niet nat op de vloer staan, want dan gaat het stinken. Mochten de pads op den duur versleten raken, dan zijn deze ook los te koop: nieuwe wasbare dweilpads voor Dyson.

Zijn er nog andere leuke Dyson opzetstukken?

Naast de dweilpads kwamen we ook nog andere leuke interessante opzetstukken tegen. Sommige van deze opzetstukken zijn ook niet officieel van Dyson, maar zijn wel leuk om te gebruiken op je Dyson stofzuiger.

  • Dyson Groom Tool: hondenborstel mondstuk om je hond te kammen, maar ook direct het haar op te zuigen.
  • Accessoireshouder: ideaal om al je Dyson opzetstukken op te hangen en netjes op te bergen.
  • Dyson Trigger: deze tool zorgt ervoor dat je zelf niet de hele tijd het knopje van de stofzuiger hoeft in te drukken.
  • Dyson mondstuk met ledverlichting: een Dyson mondstuk met ledverlichting, hiermee zie je stof beter liggen onder bijvoorbeeld meubels

Dyson Submarine mondstuk niet los te koop

De nieuwe Dyson V15s Detect Submarine, is een steelstofzuiger die wordt geleverd met een speciaal Dyson Submarine mondstuk om mee te dweilen. Deze nieuwe mondstuk is echter niet los verkrijgbaar. De reden hiervoor is dat het mondstuk exclusief ontworpen is voor gebruik met de Dyson V15s en niet compatibel is met andere Dyson modellen, zelfs niet voor de standaard Dyson V15. Als je het mondstuk op een gewone V15 probeert te gebruiken, krijg je een melding dat het luchtkanaal geblokkeerd is. De V15s heeft een speciale update gekregen die herkent wanneer het Submarine mondstuk bevestigd is, waardoor de stofzuiger overschakelt naar de dweilfunctie.

Vergelijkbare berichten