dyson kruimeldief

Dyson Kruimeldief: dit zijn je opties!

Als je op zoek bent naar een compacte en krachtige handstofzuiger, zul je misschien gelijk denken aan Dyson. Het bekende Amerikaanse stofzuigermerk heeft namelijk een aantal interessante mogelijkheden in de vorm van een kruimeldief. Zo zijn er krachtige steelstofzuigers met een geïntegreerde kruimelzuiger, maar heb je ook gewoon losse kruimeldieven.

Wanneer je op zoek bent naar een kruimeldief van Dyson, ben je hier aan het juiste adres. Ik heb namelijk onderzoek gedaan naar de beste Dyson kruimeldief keuzes op dit moment. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten: van een top 5 tot en met het verschil met een Dyson steelstofzuiger.

Waarom een Dyson kruimeldief?

Voor ik mijn top 5 kruimeldieven van Dyson deel is het goed om stil te staan bij het volgende: op het moment van schrijven lijkt Dyson gestopt te zijn met de productie van haar kruimeldieven. Als ik een kijkje neem in de webshop van Dyson, zie ik enkel nog steelstofzuigers met een geïntegreerde kruimeldief. Wanneer je de steel van het stofreservoir haalt en er vervolgens een zuigborstel op klikt, heb je als ware ook gewoon een kruimeldief.

Verschil met Dyson steelstofzuigers met kruimeldief

Hoewel dit precies hetzelfde lijkt te zijn, zit er toch een klein verschil. Bij de Dyson kruimeldief modellen – die nu gelukkig nog steeds beschikbaar zijn bij sommige webshops – is er sprake van een kleine verlenging bij het stofreservoir. Dit is ook het geval bij de Dyson V8 steelstofzuiger. Hiermee komt het mondstuk wat verder van het stofreservoir af te zitten als je hem erop klikt.

Bij de steelstofzuigers met een verticaal stofreservoir is dat niet zo: de zuigborstel klik je als het ware direct in het stofreservoir. Hierdoor kun je minder mobiel stofzuigen. Hieronder wordt het verschil goed duidelijk.

Dyson Kruimeldief vs steelstofzuiger

Met een verticaal stofreservoir is het een minder wendbare kruimeldief.

Dit kan zorgen voor problemen, wanneer je bijvoorbeeld ergens onder wil kunnen stofzuigen. En juist voor lastig bereikbare plekjes wil je genieten van de voordelen van een compacte kruimelzuiger. Dus hoewel de nieuwe beste Dyson stofzuiger modellen juist uitgerust zijn met een verticaal stofreservoir, kan voor een kruimeldief juist zorgen voor problemen.

Beste Dyson kruimeldieven op dit moment

Nu we weten dat je dus beter kunt kiezen voor een Dyson met een horizontaal stofreservoir (de kleinere modellen), kunnen we een kijkje nemen bij de beste Dyson kruimeldief keuzes op dit moment.

Dyson V8 Motorhead: kruimeldief met steel

dyson v8 motorhead kruimeldief

De V8 Motorhead is goed te gebruiken als kruimelzuiger. © Dyson

In mijn ogen is het erg slim om een Dyson steelstofzuiger mét geïntegreerde kruimeldief te overwegen. Hiermee haal je twee apparaten in één in huis: een steelstofzuiger én een kruimelzuiger. Hierbij is het dus wel belangrijk om te letten op een horizontaal stofreservoir.

Daarom bestempel ik op dit moment de Dyson V8 Motorhead als beste Dyson kruimeldief. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met verschillende zuigmonden die je prima kunt gebruiken zonder lange steel. Zo ook een 2-in-1 accessoire, die voorzien is van een zachte afstofborstel en een kierenzuiger.

Dyson V7 Trigger: krachtige kruimeldief

beste dyson kruimeldief

De Dyson V7 Trigger, een kruimeldief zonder steel. © Dyson

Als je echt enkel op zoek bent naar een kruimeldief, dan is de keuze voor de Dyson V7 Trigger het meest voor de hand liggend. Het gaat hier om een zeer krachtige Dyson kruimelzuiger die onder meer voorzien is van een gemotoriseerde miniborstel. Hiermee kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je autostoelen stofzuigen. Daarbij is krijg je ook een combinatie zuigmond: stof meubels af of zuig kieren leeg dankzij het spleetmondstuk.

Dyson V6 Top Dog: beste voor dierenharen

dyson v6 top dog kruimeldief

De Dyson V6 Top Dog is speciaal ontwikkelt voor het opzuigen van dierenharen. © Dyson

Op zoek naar een Dyson kruimeldief voor dierenharen? Dan kun je het beste kiezen voor de Dyson V6 Top Dog. Deze opvallend gele kruimeldief van Dyson is net als de V7 Trigger een échte kruimelzuiger: hij wordt dus niet geleverd met een lange steel. Dit model is – zoals de naam al doet vermoeden – speciaal geschikt voor het opzuigen van honden- en kattenharen.

Conclusie: Dyson kruimelzuiger of steelstofzuiger?

Als je een nieuwe Dyson kruimeldief wil kopen, kun je overwegen om te kiezen voor een steelstofzuiger. Hiermee haal je namelijk een kruimeldief én een steelstofzuiger tegelijk in huis.

Wil je echt enkel een kruimeldief kopen, dan moet je er snel bij zijn: Dyson lijkt gestopt te zijn met het aanbieden van enkel kruimelzuigers.

Vergelijkbare berichten