dyson met groene laser

Dyson met groene laser: werkt dit echt zo goed?

Een tijdje geleden heeft Dyson de nieuwe Dyson V15 Detect gelanceerd. Deze stofzuiger staat ook wel bekend als ‘De Dyson met groene laser‘. De slim fluffy vloerborstel is namelijk voorzien van lasertechnologie. Wanneer je dit inschakelt zou je vuil op de grond beter moeten zien en hierdoor dus minder snel iets overslaan. Nu ik de stofzuiger al enige tijd in huis heb kan ik de som opmaken: werkt deze groene laser nu echt zo goed?

Dyson V15 met groene laser

Vuil op de grond is soms slecht zichtbaar. Hierdoor is de kans groot dat je soms her en der wat vergeet op te zuigen. Dit kan een groot probleem zijn voor mensen met allergie, gezien opgehoopt stof snel een allergische reactie uit kan lokken. Bij de introductie van de Dyson V15 was ik dan ook erg benieuwd naar de groene laser, die vuil op de grond beter detecteerbaar maakt.

De groene laser is te vinden op de vloerborstel. Je vindt een knopje waarmee je de laser in of uit kunt schakelen. Heb je hem ingeschakeld staan? Dan gaat hij automatisch branden als je begint met stofzuigen.

Laser werkt goed bij weinig licht

De groene laser van de Dyson stofzuiger maakt vuil daadwerkelijk beter zichtbaar. Met name bij weinig licht is de laser van grote toegevoegde waarde, gezien je bij deze omstandigheden het vuil op de grond slecht zien.

Daarbij merk ik het beste effect op donkere vloeren, waarbij zelfs haren en kleine stofdeeltjes opgelicht worden door de laser. In onderstaande afbeelding van Vacuumtester.com is het groene laser effect goed te zien.

effect groene laser dyson

© Vacuumtester.com

Het is wel goed om te melden dat deze laserverlichting alleen te vinden is op de fluffy borstel van de Dyson steelstofzuiger. Hiermee kun je dus alleen genieten van de groene laser op harde vloertypen. Denk hierbij aan:

  • Houten vloeren
  • Laminaat
  • PVC / Parket
  • Stenen vloeren
  • Tegelvloeren

De rolborstel van deze vloerzuigmond is niet geschikt voor hoogpolig of laagpolig tapijt, gezien deze dan stopt met draaien omdat hij vastloopt.

Update: ook kierenzuiger met LED-verlichting

De vloerborstel met laser is niet het enige Dyson opzetstuk met verlichting. Sinds kort is er namelijk ook een hele handige kierenzuiger met LED verlichting te ontdekken in het assortiment. Deze lichtgevende kierenzuiger kan perfect gebruikt worden als Dyson kruimeldief, zodat je op lastig bereikbare plekken ook goed kunt zien waar het vuil ligt.

Vergelijkbare berichten