dyson voor laminaat

Dyson voor laminaat: dit zijn je opties

Als we bij onze onderzoeken ergens goed naar kijken is het wel de zuigkracht en geschiktheid voor specifieke vloertypen. De verschillen kunnen namelijk enorm zijn: waar een stofzuiger heel goed kan presteren op tapijt, kan het een heel ander verhaal zijn op houten vloeren. We kregen onlangs de vraag welke Dyson voor laminaat het best geschikt is. In dit artikel zoom ik in op de beste Dyson keuzes die je kunt maken als je een laminaat vloer in je woning hebt.

Dyson Parquet voor laminaat vloeren

Zoals je wellicht weet heeft Dyson heel veel verschillende soorten uitvoeren per model. Kijken we naar de steelstofzuiger, dan heb je binnen de verschillende modellen weer onwijs veel verschillen typen. Deze verschillen onder meer in zuigkracht, maar ook voor specifieke toepassingen. Zo is er een Animal+, een van de beste stofzuiger voor dierenharen.

Kijken we naar de beste Dyson voor laminaat, dan kun je het best kiezen voor Dyson Parquet pakketten. Parquet staat vanzelfsprekend voor parket. De stofzuigers zijn zeer geschikt voor dit type vloeren, omdat ze onder meer geleverd worden met een speciale zachte parketborstel, ook wel een Fluffy mondstuk genoemd.

Dyson parketborstel voorkomt krassen

De superzachte Dyson parketborstel voorkomt mogelijke krassen en strepen op je laminaatvloer. Ze zijn trouwens niet alleen interessant voor laminaat: in ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor houten vloeren scoorde deze uitvoering ook uitmuntend. Benieuwd hoe deze apart aangedreven borstel eruit ziet? Bekijk de video hieronder.

Dyson Big Ball Parquet 2 voor laminaat

De eerste Dyson voor laminaatvloeren die ik wil lichten is de Dyson Big Ball Parquet 2. Deze tweede generatie Big Ball, wat een cycloon stofzuiger is, is zoals de naam al doet vermoeden speciaal gerealiseerd voor houten vloeren, parket én laminaat. De Dyson Big Ball Parquet 2 wordt geleverd met een speciale parketborstel. Deze is extra zacht, waardoor hij de kans op schade op je laminaatvloer aanzienlijk verminderd.

dyson big ball parquet 2 laminaat

De speciale Dyson borstel voor laminaat. © Dyson

Dyson steelstofzuiger voor laminaat

Wanneer je liever een staande stofzuiger in huis haalt in plaats van een traditionele stofzuiger, dan kun je ook goed bij Dyson terecht. Meerdere modellen komen in onze algemene beste stofzuiger onderzoek als beste naar voren; natuurlijk ook bij ons actuele onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

De beste Dyson steelstofzuiger voor laminaat? Dat is helemaal afhankelijk van het pakket dat jij kiest: er zijn namelijk heel veel verschillende Dyson pakketten waarbij je de parketborstel krijgt. Ongeacht het model. Het is dus zaak om heel goed te letten op de aanwezigheid van deze zuigmond.

Vergelijkbare berichten