henry stofzuiger

Henry Stofzuiger – Alles wat je over deze vriendelijke stofzuiger moet weten!

Wie kent hem niet: Henry de stofzuiger. Te herkennen aan zijn rode kleur, vriendelijk kijkende ogen en zijn vrolijke glimlach. Wist je dat dat overigens ooit als grapje is bedacht? Het is de leukste stofzuiger die je ooit zal tegenkomen. En dat niet alleen, volgend jaar mag hij ook nog eens 40 kaarsjes uitblazen! Reden genoeg om eens in de geschiedenis van deze held te duiken en jullie meer te vertellen over Henry de stofzuiger en zijn kleurrijke familie.

Het ontstaan van Henry de stofzuiger

Numatic International Ltd is opgericht in 1969, in Engeland. Vanaf dat moment werden de eerste commerciële stofzuigers gemaakt. De stofzuigers bestonden toen nog uit olievaten, kofferhandvaten, meubelwieltjes en een afwasteiltje. Dit alles bij elkaar gebracht leverde een simpele en betrouwbare stofzuiger op. Iets dat vandaag de dag nog steeds de basis is van het idee achter Henry en de rest van zijn stofzuiger familie.

Pas velen jaren later kwam Henry de stofzuiger. In 1981 werden de eerste Henry’s gemaakt in het plaatsje Dorset. In eerste instantie bestond Henry uit aangeleverde metalen en plastic. In de jaren die volgden werd stofzuiger Henry verder doorontwikkeld om zo de kwaliteit te kunnen verbeteren.

Stofzuiger Henry wordt een wereldster

Henry de stofzuiger werd een echte hit in Engeland. Het was dan ook niet gek dat hij niet veel later zijn koffers pakte om naar Nederland, België, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zuid-Afrika af te reizen. Niet alleen particulieren vielen als een blok voor de charmante rode stofzuiger, ook de professionele schoonmaakmarkt raakte niet over hem uitgepraat.

numatic henry standaard

De enige echte Henry stofzuiger

Dit is de meest originele Henry stofzuiger uit de Henry familie. Het is ook de meest standaard versie, wil je liever een Henry stofzuiger met meer kwaliteiten? Scrol dan een stukje verder.

Bekijk

Wie is Henry de stofzuiger?

Henry de stofzuiger ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens een hele handige machine. Henry de stofzuiger is in verschillende versies te koop. Er zijn kleine en grote Henry’s, met lange of hele lange snoeren. Welke Henry je voorkeur ook mag hebben, een aantal handige dingen zitten er standaard in. Zo heeft de stofzuiger een lang snoer (bekijk hier ook de beste stofzuiger met lang snoer), zodat je makkelijk je hele huis door kan zonder dat je vaak van stopcontact hoeft te verwisselen. Daarnaast past er een grote stofzak in de stofzuiger die je dus niet vaak hoeft te verversen. Henry heeft een sterke Twinflo motor en er zit een autosafe-schakelaar op. Henry zal als je lief voor hem bent jaren, maar dan ook echt jaren lang mee gaan. Sommige Henry’s worden wel 20 jaar oud! (wist je dat er zelfs een mini Henry bestaat om je toetsenbord mee schoon te maken?)

De Numatic familie

Lange tijd leek het er op dat Henry alleen door het leven zou gaan. Totdat na enige tijd zijn jongere zusje Hetty de stofzuiger in zijn leven werd gebracht. Hetty is te herkennen aan haar roze kleur en lange wimpers. Verder heeft ze dezelfde specificaties al haar grote broer Henry. Na Hetty werden al snel de stofzuigers Harry, George en James toegevoegd aan de stofzuiger familie.

Hetty stofzuiger – De roze Henry

De Hetty stofzuiger is de roze Henry editie. Qua functies is er geen verschil met Henry alleen de kleur is wat opvallender!

Bekijk

Harry heeft een groene kleur omdat hij een echte dierenvriend is. Hij kan zich heel goed verplaatsen in jouw hond of kat en begrijpt daardoor als geen andere dat deze vrolijke viervoeters maar al te graag op de bank liggen. Daarom is stofzuiger Harry voorzien van een speciale dierenharenborstel. Zo kan je makkelijk de haren van de bank, je bed, het tapijt of de hondenmand krijgen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat nare dierengeurtjes in de stofzuigerzak blijven hangen. Handig als je een echte beestenbende thuis hebt rondlopen (check hier nog meer stofzuigers voor dierenharen).

Stofzuiger Harry – De dierenvriend

Deze Harry stofzuiger is vooral geschikt voor het zuigen van dierenharen, zo wordt de stofzuiger geleverd met een speciale HairoBrush turboborstel die dierenharen makkelijk opzuigt!

Bekijk

Stofzuiger George is ook groen maar moet je zeker niet verwarren met Harry. Het zijn 2 heel verschillende persoonlijkheden en hebben elk hun eigen specialiteiten. George is de oom van Henry en is een echte alleskunner. Hij kan zowel nat als droog zuigen. Het is een sterke stofzuiger en is nergens bang voor. Stofzuigen, water zuigen, schrobben, drogen van harde vloeren of tapijt reinigen. George kan het allemaal. Met deze stofzuiger krijg je je huis weer stralend.

George stofzuiger – Een alleskunner

George zuigt gewoon alles op droog of nat maakt allemaal niet uit. Ook is deze Henry stofzuiger wat groter en heeft hij een ketel capaciteit van 15 liter.

Bekijk

De laatste maar zeker niet de minste van de familie is stofzuiger James. James is te herkennen aan zijn blauwe kleur en kan je omschrijven als de simpelste van de familie. Hij is een kwalitatief goede stofzuiger en heeft bovenop zijn hoofd een vak waar je allerlei accessoires kan stoppen. De James stofzuiger heeft eigenlijk niks waar je rekening mee moet houden. Stekker in het stopcontact en gaan! Hij is de ideale partner om rondjes door het huis te dansen.

james stofzuiger

James stofzuiger – Simpel en goed

De James stofzuiger is wat simpeler dan de Henry stofzuiger, zo heeft de stofzuiger geen spoel maar rol je het snoer handmatig op en leg je hem op de bovenkant. Wel is dit model een stuk goedkoper!

Bekijk

De toekomst van stofzuiger Henry draadloos?

Nu Henry alweer wat ouder begint te worden en er de laatste jaren veel nieuwe uitvindingen zijn gedaan op gebied van stofzuigers, kan natuurlijk ook Henry niet achter blijven. Daarom is er nu ook een draadloze Hetty stofzuiger te verkrijgen, dit model wordt geleverd met handige accu’s. Dit maakt de Henry stofzuigers wat toegankelijker en is hij beter te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken.

Zelf zijn we ook nog benieuwd of Henry misschien nog met een robotstofzuiger komt? Zou wel gaaf zijn zo’n rode Henry robotstofzuiger die lekker door je huis heen toert! Check hieronder ieder geval de nieuwe draadloze Henry met accu:

henry cordless

Henry Cordless – De eerste draadloze Henry

Er is nu ook een draadloze Henry te verkrijgen, hierbij krijg je twee accu’s. Ideaal als je op een moeilijk bereikbare plek moet zuigen waar bijvoorbeeld geen stroompunt is.

Vergelijkbare berichten