huisdiervriendelijke robotstofzuiger

Huisdiervriendelijke robotstofzuiger: wat moet ik weten?

Een Robotstofzuiger is een handige oplossing waardoor je zelf niet meer actief bezig hoeft te zijn met stofzuigen. Bovendien kun je deze vaak zo inplannen dat ze alleen aan de slag gaan wanneer je van huis bent, waardoor je er helemaal geen last van zult hebben. Maar is er ook zo iets als een huisdiervriendelijke robotstofzuiger? En hoe zit het met honden- en kattenharen?
Je kunt je robotstofzuiger nog zo goed instellen, maar wanneer deze niet ontwikkeld is voor een huis met huisdieren, kan dat problemen opleveren. Ik neem een kijkje in de wereld van de robotstofzuigers en laat je zien wat nu de beste optie is.

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger maakt een kaart van je kamer, zo weet hij precies waar hij wel en niet kan komen. Omdat een kamer niet niet altijd hetzelfde is, doordat je bijvoorbeeld iets verplaatst, zijn er verschillende methoden waarmee zo’n robotstofzuiger tijdens het stofzuigen continu om zich heen blijft kijken. Deze technologieën zorgen ervoor dat de stofzuigrobot goed kan reageren op zijn omgeving:

  • Laser: Met gebruik van een onzichtbare laser schijnt de stofzuiger om zich heen, zo ziet hij tot waar hij kan rijden en reinigen.
  • Plafondscanner: Door naar boven te schijnen kan de robotstofzuiger ook hoogtes meten. Door deze informatie te combineren met wat hij leerde met de laser, is het ook mogelijk om voorwerpen te identificeren.
  • GPS: Zoals eerder gezegd kan een robotstofzuiger een kamer in kaart brengen, wat mogelijk is door de GPS-functie. Hiermee wordt namelijk de informatie van de laser en plafondscanner aan een plek in het huis gelinkt.

Wat maakt een robotstofzuiger huisdiervriendelijk?

Het is natuurlijk mooi dat een robotstofzuiger zo slim is en zelf leert over zijn omgeving, maar hoe zit dat nu met huisdieren? Zoals hiervoor benoemd zijn er bij veel types robotstofzuigers specifieke functies in plaats die er voor zorgen dat ze niet tegen voorwerpen aanrijden. Gelukkig is dit niet alleen het geval bij voorwerpen, maar ook bij mensen en dieren. Verder is het goed om een aantal dingen te weten:

  • Een robotstofzuiger is vaak erg stil: In tegenstelling tot veel normale stofzuigers, maakt zo’n stofzuiger weinig lawaai. Zo is het ook een stuk minder eng voor je huisdier.
  • Een robotstofzuiger zuigt enkel aan de onderkant: Veel mensen denken dat contact met zo’n robot gevaarlijk kan zijn, maar dat is bij vrijwel alle nieuwe gevallen niet het geval.
  • Een robotstofzuiger gaat goed om met dierenharen: Sommige robotstofzuigers zijn speciaal gemaakt om dierenharen op te zuigen, wel zo fijn.

Bovendien vindt een hond of kat vindt een robotstofzuiger niet altijd eng. Alhoewel honden en katten vaak niet fan zijn van normale stofzuigers, is dit lang niet altijd het geval bij huisdiervriendelijke robotstofzuigers. De hond in de video hieronder is een mooi voorbeeld:

https://youtube.com/watch?v=iXLEfsecGNs%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Wat is de beste huisdiervriendelijke robotstofzuiger?

Wanneer we vast willen stellen wat de beste huisdiervriendelijke robotstofzuiger is, zijn er dus een paar belangrijke factoren die we mee moeten nemen:

  • Het geluidsniveau moet laag liggen
  • De robotstofzuiger moet een kat en hond goed kunnen ontwijken
  • Hij moet geschikt zijn voor dierenharen

Op basis van deze punten komt de iRobot Roomba 671: Kat & Hond robotstofzuiger naar voren als de beste iRobot stofzuiger voor honden en katten. Deze stofzuiger is dusdanig geoptimaliseerd dat hij als beste met je huisdier op kan schieten.

 Geschikt voor huisdieren 

irobot roomba 671

iRobot Roomba 671: Kat & Hond robotstofzuiger

Een goede keuze is de iRobot Roomba 671. Deze Kat & Hond robotstofzuiger is voorzien van onder andere infrarood sensoren én is dankzij de draaiende borstel zeer geschikt voor het opzuigen van honden- en kattenharen.

Bekijk

Wanneer je dus interesse hebt in een huisdiervriendelijke robotstofzuiger is dit volgens ons de beste keuze! Zo hoef je je om je huisdier geen zorgen te maken. Benieuwd naar wat de beste opties zijn voor andere situaties? Bekijk dan ook ons beste robotstofzuiger-overzicht.

Vergelijkbare berichten