kruimeldief auto

Kruimeldief voor je auto: alles wat je moet weten

Vandaag de dag bestaan er ontzettend veel verschillende soorten stofzuigers. Eentje die zeker niet meer kan ontbreken in ons huishouden is de kruimeldief. Deze wordt steeds vaker geïntegreerd in een steelstofzuiger: je klikt hem er makkelijk uit om kleine kruimeltjes eenvoudig op te zuigen. Een kruimeldief wordt ook wel een handstofzuiger of een kruimelzuiger genoemd.

Onlangs kreeg ik de vraag of er ook speciale kruimeldieven bestaan voor het stofzuigen van auto’s. Los van het gegeven dat sommige merken hun modellen bestempelen als een ‘Auto kruimeldief’ zijn er ook andere modellen die super interessant kunnen zijn. Vanwege de vele vragen die er bestaan over dit type kruimeldief en de toepassing voor je auto stofzuigen, heb ik besloten om er een artikel aan te wijden. Lees hier waar je zoal op moet letten en wat de beste keuze is.

Auto kruimeldief: hier moet je op letten

Laat ik maar gelijk beginnen met punten waar je goed naar moet kijken bij het kopen van een kruimeldief die geschikt is voor auto’s. Allereerst is het slim om te kijken naar de voedingsbron: is het een draadloze kruimeldief óf is deze voorzien van een snoer? Dit laatste hoeft niet gelijk een groot nadeel te zijn: heb je een goede te pakken dan kun je hem aansluiten op je sigarettenaansteker. Hierbij is het dus wel belangrijk dat je een kruimeldief van 12V voor je auto in handen hebt.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillende mondstukken die je erbij krijgt. In een auto zijn heel veel kiertjes en kleine oppervlakken te vinden die je graag wil stofzuigen. Denk aan ventilatoren op je dashboard en inkepingen voor de muntjes achter de handrem. Daarbij blijft het ook belangrijk om te kijken naar de standaardfactoren van een stofzuiger: denk aan het gewicht, het geluidsniveau én de flexibiliteit van de kruimeldief. Dit zijn trouwens ook allemaal punten waar we naar kijken in ons onderzoek naar de beste handstofzuiger.

Hieraan moet een auto kruimeldief voldoen

Nu dit gezegd te hebben, zet ik alle punten op een rij waar een goede auto kruimeldief in mijn ogen minimaal aan zou moeten voldoen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat een goede keuze altijd op alle punten even goed moet scoren.

 • Klein en compacte kruimelzuiger
 • De kruimeldief is niet zwaar
 • Mag bedraad zijn, maar dan wel met een voltage van 12v
 • Is voorzien van verschillende mondstukken
 • Heeft een sterke zuigkracht
 • Eenvoudig te legen
 • Flexibele kruimeldief voor lastige plekjes

Heb jij ook nog een interessante toevoeging voor bovenstaand lijstje? Stuur mij dan een berichtje!

speciaal kruimeldief auto mondstuk

Kruimeldief met mondstuk voor de deur van een auto. © Canva

Beste kruimeldief voor je auto

Al geruime tijd houden wij de markt van kruimeldieven en handstofzuigers nauwlettend in de gaten. Dit moet ook wel, om dat we onder meer onze onderzoeken naar de beste autostofzuiger actueel en up-to-date willen houden. Zo volgen we ook het laatste stofzuiger nieuws: onlangs kwam er nog een nieuw model op de markt, de iRobot H1 kruimeldief.

Dit stelt ons in staat om jou goed advies te geven over de beste kruimeldief voor je auto. Op dit moment bestempelen wij een model van Black & Decker als beste keuze. Laten we hem erbij halen.

Black & Decker auto kruimeldief

De Black & Decker PV1200AV-XJ is in onze ogen op dit moment de beste kruimeldief voor een auto. Het gaat hier om een kruimeldief van 12v voor de auto. Door deze voltage kun je hem dus aansluiten op je sigarettenaansteker, maar niet alleen daardoor is het in onze ogen een hele goede keuze. De stofzuiger heeft namelijk een aantal extra pluspunten waarmee hij zeer geschikt wordt voor het stofzuigen van de auto:

 • 12V adapter, opladen mogelijk via auto-aansteker aansluiting
 • Met een snoerlengte van 5 meter een prima stofzuiger actieradius
 • Flexibele kop, waarmee je makkelijk bij lastige plekken kunt komen
 • Geleverd met verschillende mondstukken
 • Geïntegreerde kierenzuiger, perfect om tussen autostoelen te stofzuigen

black & decker auto kruimeldief

De Black & Decker auto kruimeldief © Black & Decker

Daarbij is het ook goed om te melden dat deze autokruimeldief niet enorm prijzig is: met een prijskaartje van nog geen 60 euro (bekijk hem hier) is het geen dure kruimeldief.

Vergelijkbare berichten