lidl robotstofzuiger

Lidl robotstofzuiger: alles wat je moet weten!

Een populaire Lidl stofzuiger van dit moment is de Silvercrest Robotstofzuiger met dweilfunctie. Silvercrest is een merk dat je misschien al kent van allerlei keukenapparatuur. Maar de fabrikant maakt dus ook meer dan prima autonome stofzuigers, die heel wat werk uit handen kunnen nemen. In dit bericht bespreken we alles dat je wil weten over de Lidl stofzuiger.

Lidl robotstofzuiger: autonoom en dweilfunctie

Als je nu in de markt bent voor een nieuwe stofzuiger, dan kun je twee dingen doen. Neem je er één waarbij je zelf nog moet werken of neem je er één die het werk uit handen neemt? De robotstofzuiger is een ontzettend populaire categorie stofzuigers, juist om de reden.

Je zet hem aan, hij neemt een heel groot deel van het huis mee en laadt zichzelf vervolgens op. Het enige wat jij hoeft te doen is de stofzuiger schoon te houden, meer niet. En dit is dan nog een robotstofzuiger met ingebouwde dweilfunctionaliteit. Dan valt ook die taak in het huishouden weg.

Compact en gebruiksvriendelijk

De autonome Lidl robotstofzuiger is compact en gebruiksvriendelijk. Zelfs wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met moderne technologie, dan nog moet je uit de voeten kunnen met dit apparaat. Je bedient hem namelijk op drie manieren. Dat kan met de aan-uitknop op de robotstofzuiger, maar ook met de meegeleverde afstandsbediening.

Heb je een smartphone in je broekzak, dan kun je ook de bijbehorende applicatie installeren. Je zoekt het merk op van de Lidl stofzuiger (die wordt meestal vermeld op de doos of in de handleiding), downloadt hem en voegt binnen enkele stappen de robotstofzuiger toe. Daarna is die helemaal via de applicatie te bedienen en kun je hem ook op afstand in de gaten houden.

Zo kun je bijvoorbeeld via die app allerlei functies beheren. De Lidl stofzuiger beschikt over een planningsfunctie. Daarmee stofzuigt de robotzuiger automatisch op vaste moment in de week je huis schoon. Je stelt een tijd en dag in en het apparaat doet de rest. Datzelfde geldt voor de dweilfunctionaliteit. Je stelt als het ware een compleet reinigingsprogramma in.

De robotstofzuiger is 7,5 centimeter hoog, waardoor prima onder menig bank en kast past. Daarnaast zitten er twee borstels aan de zijkant, die lastige hoekjes en natuurlijk de plinten meenemen. Daardoor kan de robotstofzuiger met dweilfunctie op heel veel plekken in huis komen. Misschien op nog wel meer plekken dat de traditionele stofzuiger kan.

De Lidl stofzuiger heeft een accu die maximaal 120 minuten meegaat. Mocht je huis dan nog niet helemaal schoon zijn, dan gaat hij zelf terug naar het basisstation om op te laden. Is dat gebeurd, dan voltooit hij de route. Ook wanneer de stofzuiger klaar is met z’n werk gaat hij automatisch terug naar de basis. Dat is een groot voordeel van zo’n robotstofzuiger: je hebt er bijna geen omkijken naar.

silvercrest robotstofzuiger met dweil

De Silvercrest robotstofzuiger met dweil. © Lidl/Silvercrest

Reinigingsmodi en technische specificaties

In totaal heeft de slimme stofzuigerrobot van Lidl zes reinigingsmodi. Het gaat om de volgende mogelijkheden:

 • Auto – de stofzuiger neemt dan een willekeurige route door het huis.
 • Spot – reiniging in spiraalvorm met maximale zuigkracht op één aangewezen plek.
 • Hoeken – deze modus is bedoeld voor de plinten en hoeken
 • Max – reiniging met maximale zuigkracht
 • Tijdstip –dit is de planfunctie.
 • Dweilmodus – vochtige reiniging met een microvezeldoek

De watertank heeft ruimte voor 300 ml aan water. De zuigkracht van de stofzuiger is 1,2 Pa. Verder is er ruimte voor ongeveer 300 ml aan stof. Je hoeft hem – afhankelijk van de grootte van je huis – misschien niet elke week te legen daardoor. De accu heeft een vermogen van 2.400 mAh, wat dus goed is voor twee uur aan gebruiksduur. En met een geluidsniveau van maximaal 70 dB heb je er ook niet heel veel last van wanneer de rijdende robot zijn werk doet en je op dat moment thuis bent.

Verder is het zo dat de robotstofzuiger een diameter van dertig centimeter heeft. Het apparaat wordt geleverd met:

 • Een laadstation
 • Adapter
 • Afstandsbediening
 • 1x vervangend high-performance filter
 • 2x zijborstel
 • 1x schoonmaakborstel
 • 1x microvezeldoek

Je hoeft dus niets in huis te halen om je huis schoon te maken wanneer je de robotstofzuiger koopt. Na een keer opladen en (ondertussen) instellen kunt hij meteen aan de slag.

Wist je dat je bij deze supermarktketen ook een Lidl nat droog zuiger van Parkside kunt ontdekken.

Vergelijkbare berichten