oplaadbare stofzuiger

Oplaadbare stofzuiger: dit zijn de keuzes!

Stofzuigen is niet altijd even makkelijk en fijn. Helemaal als je te maken hebt met een wat grotere woning en een stofzuiger met een kleine actieradius. Het zal namelijk resulteren in het constant op en neer moeten lopen naar het stopcontact om de stekker van de stofzuiger vervolgens weer in een nieuw – meer dichterbij – stopcontact te steken. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook oplaadbare varianten. Een oplaadbare stofzuiger, die vaak opgeladen wordt zodra je hem weer opbergt.

Ik heb besloten om onderzoek te doen naar dit type stofzuiger. Want hoewel we bij Bestestofzuigers.nl al veel onderzoeken hebben gedaan voor de beste varianten, hebben we nog nooit stil gestaan bij de afbakening van oplaadbare modellen. In dit artikel zet ik alle mogelijkheden voor een oplaadbare stofzuiger op een rij en ga ik dieper in op alle voordelen hiervan.

Voordelen van een oplaadbare stofzuiger

Laten we eerst maar eens beginnen met alle grote pluspunten van een oplaadbare stofzuiger in vergelijking met een stofzuiger met snoer. Natuurlijk hebben we met dit soort stofzuigers geen snoeren meer en is de actieradius dus praktisch onbeperkt. Echter zijn er nog wat voordelen.

De grootste voordelen:

 • Geen snoer wat ergens achter blijft hangen
 • Onbeperkte actieradius binnen het huis
 • Wordt (vaak) automatisch opgeladen na opbergen
 • Veel mobieler om ook hoog te stofzuigen
 • Even naar de auto lopen is geen probleem
 • Nooit meer een defect oprol-mechanisme

Zoals je kunt zien liegen de voordelen er niet om. Met name het naar de auto kunnen lopen en geen snoer meer wat ergens achter blijft hangen vind ik persoonlijk het mooiste ;).

Wat voor oplaadbare stofzuigers zijn er allemaal?

Wanneer we het hebben over een oplaadbare stofzuiger, zul je al snel denken aan een traditionele kruimeldief, waarmee je even snel de vuiligheid op de salontafel kunt opzuigen. Echter zijn er meer varianten die gewoon oplaadbaar zijn. Ik zet ze op een rij:

 • Steelstofzuigers
 • Robotstofzuigers
 • Kruimelzuigers

Beste oplaadbare stofzuiger

Als je op zoek bent naar de beste oplaadbare stofzuiger op dit moment, kun je snel verder lezen. Ik zal namelijk per model de beste keuze op basis van onze onderzoeken uitlichten.

 Oplaadbare steelstofzuiger 

dyson v11 absolute

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is de beste oplaadbare kruimeldief met steel. De stofzuiger laadt automatisch op als je hem in het opbergsysteem klikt!

Bekijk

iRobot Roomba 980

 Oplaadbare robotstofzuiger 

iRobot Roomba 980

De iRobot Roomba 980 is een goede keuze als je op zoek bent naar een oplaadbare robotstofzuiger die snel oplaadt én lang meegaat!

Bekijk

 Oplaadbare kruimeldief 

philips minivac fc6148-01

Philips Minivac FC6148-01

Deze kruimelzuiger kwam in ons onderzoek naar de beste kruimeldief als beste uit de test. Een krachtig, compact en lichtgewicht stofzuiger die snel oplaadt!

Bekijk

Oplaadbare stofzuiger kopen: mijn kooptips!

Mocht je strakjes nog verder gaan zoeken naar een geschikte oplaadbare variant, dan zijn er altijd wat zaken waar je even goed op moet letten. Hoe ik bovenstaande modellen als ‘beste oplaadbare stofzuigers’ heb kunnen bestempelen? Omdat ik onderzoek deed naar de volgende – belangrijke – factoren:

 • Volledige oplaadtijd: hoelang doet de stofzuiger erover om de batterij volledig op te laden?
 • Maximale accuduur: hoelang gaat de stofzuiger mee, zonder dat je deze op hoeft te laden?
 • Gewicht van de stofzuiger: veel stofzuigers moet je terug plaatsten in een houder of wil je juist gebruiken voor moeilijke plekken (gezien hij zonder snoer is nu). Check altijd het gewicht.
 • Oplaadmechanisme: hoe laadt de stofzuiger op? Gaat dit automatisch als je hem in een houder plaatst?
 • Uitneembare batterijen: normaal gesproken langere tijd stofzuigen? Kijk dan of er sprake is van een uitneembare batterij, zodat je de andere weer kunt opladen.

Wanneer je bovenstaande factoren éxtra bekijkt, moet het zeker goed komen met het maken van een goede keuze. Mocht je meer te weten willen komen over het kopen van stofzuigers in het algemeen, check dan hier alle punten waar je op moet letten bij een stofzuiger kopen.

Vergelijkbare berichten