robotstofzuiger-afstandsbediening

Robotstofzuiger met Afstandsbediening (app bediening)

Technologie maakt veel dingen een stuk makkelijker, zo ook op gebied van schoonmaken. Er is een opmars in gebruik van robotstofzuigers, die overigens steeds slimmer worden. Ik neem daarom een kijkje in de wereld van robotstofzuigers en de besturing daarvan. Ik vraag me namelijk een paar dingen af: Hoe werkt zo een robotstofzuiger en wat zijn de voordelen van een robotstofzuiger met afstandsbediening? In deze blog kom ik er achter wat er allemaal mogelijk is.

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger moet allereerst weten hoe de ruimtes waar gestofzuigd moet worden eruitzien. Door de zelflerende functie die veel van van deze stofzuigers hebben, hiermee passen ze zich goed aan op de ruimtes. Dit doen ze met de hulp van een aantal componenten:

  • Laser: Met gebruik van onzichtbare lasers kijkt de robotstofzuiger continu om zich heen en brengt het obstakels en muren in kaart. Op basis hiervan kunnen de beste routes vastgesteld worden.
  • GPS: Wanneer alles in kaart is gebracht, wordt door middel van een GPS-chip bijgehouden waar de robotstofzuiger zich bevindt en waar hij heen moet.
  • Plafondscanner: Met dit component kijkt de robotstofzuiger naar boven en herkent het voorwerpen. In combinatie van dit samen met de laser kan hij altijd rekening met deze voorwerpen houden bij met schoonmaken.

Wat kun je met een afstandsbediening voor een robotstofzuiger?

Om zo’n robotstofzuiger aan het werk te zetten zijn er verschillende afstandsbedieningen ontwikkeld. In een onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren kwam de iRobot Roomba 960 als beste keuze naar voren. Het mooie van die stofzuiger dat die ook met een afstandsbediening te besturen is. Als we echter bijvoorbeeld kijken naar de beste iRobot stofzuiger op dit moment kun je natuurlijk ook gewoon je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Gewoon via app bediening dus.

Om er nu achter te komen welke voordelen er zijn bij het gebruik van een robotstofzuiger met afstandsbediening, pakte ik dit apparaat er even bij.

 Handige software 

irobot roomba 960

Uitgelicht: iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is verkozen als beste keuze voor harde vloeren, maar doet het ook goed op zachte ondergronden. Bovendien kun je gebruik maken van een handige afstandsbediening.

Bekijk

Welke functies heeft de iRobot Roomba 960 robotstofzuiger met afstandsbediening?

Een toonaangevende producent van robotstofzuigers is iRobot, de maker van onder anderen de bekende Roomba. Zij ontwikkelde de de iRobot HOME app, een app beschikbaar voor zowel iOS als Android waarmee hun stofzuigers geprogrammeerd en bestuurd kunnen worden. Toen ik de iRobot Roomba 960 via WiFi verbond met mijn smartphone, merkte ik al snel dat er veel mogelijkheden zijn. Dit zijn de belangrijkste functies op een rijtje:

  • Imprint™-functie: Wanneer je een robotstofzuiger installeert, is dit de functie die het mogelijk maakt om verschillende kamers in kaart te brengen en te herkennen. De robotstofzuiger weet daardoor precies op welke plek hij is en welke kaarten hij wel en niet moet gebruiken bij het schoonmaken.
  • Reinigingsschema maken: Je kunt precies aangeven waar en wanneer je robotstofzuiger aan de slag gaat. Wil je zien waar de stofzuiger mee bezig is? Dan kun je via pushmeldingen ook realtime-meldingen ontvangen.
  • Stembesturing: Wanneer je Google Assistant gebruikt, kun je je robotstofzuiger hier aan linken. Zo zet je hem nóg gemakkelijker aan het werk.

Wat zijn de voordelen van een robotstofzuiger met afstandsbediening?

Nu ik weet van welke functies er allemaal zijn bij de robotstofzuigers merk ik dat er een aantal voordelen zijn. Er werden mij door gebruik van een afstandsbediening een paar dingen mogelijk:

  • Schoonmaken wanneer je van huis bent: Via de app kun je natuurlijk instellen waar en wanneer de robotstofzuiger aan de slag gaat. De app kan zien wanneer je van huis bent en zich daarop aanpassen, zo zal hij nooit in de weg liggen.
  • Vanaf werk de robotstofzuiger volgen en bijsturen: Wanneer je niet thuis bent en wilt zien hoe ver de stofzuiger is met schoonmaken, dan kun je dat gemakkelijk inzien. Ook kun je hier het programma aanpassen, wel zo fijn.

Ben je benieuwd welke robotstofzuiger voor jouw huis de beste keuze is, kijk dan naar ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger.

Vergelijkbare berichten