robotstofzuiger met dweilfunctie

Robotstofzuiger met dweilfunctie

Een robotstofzuiger met dweilfunctie kan naast stofzuigen ook direct dweilen. Het grootste voordeel van deze functie is dat de robot stofzuiger het fijnstof en vuil wat niet opgezogen wordt ook van de vloer verwijderd. Kortom deze functie zorgt voor een nog beter schoonmaakresultaat. Op deze pagina hebben we de 10 beste robotstofzuiger met dweilfunctie voor je opgesteld in een top 10.

Het zijn 10 verschillende robotstofzuigers met dweilfunctie die verschillende functies, vormen en werkingen hebben. Afhankelijk van jouw situatie kun je zo de beste robot stofzuiger met dweilfunctie kiezen. Heb je bijvoorbeeld ook een tapijt in je kamer, dan is het belangrijk dat de robotstofzuiger die je koopt deze ontwijkt of de dweilfunctie even tijdelijk deactiveert. Naast deze functie kan een robotstofzuiger nog veel meer handige functies hebben, verderop de pagina leggen we je alles uit wat je moet weten!

De beste robotstofzuigers met dweilfunctie (top 10)

Elk huishouden is anders en heeft verschillende kamers en vloeren. Het is daarom belangrijk dat je met jouw eigen situatie rekening houdt bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Zeker bij robotstofzuigers is dit belangrijk, want deze stofzuigers hebben veel verschillende functies. Daarom ook deze top 10 met de beste robotstofzuigers met dweilfunctie. Hieronder vind je de 10 beste modellen van dit moment. Per model vind je een beschrijving waarom de stofzuiger een goede keuze is en welke specificaties deze heeft.

1. Roborock S6 MaxV

In onze ogen is de Roborock S6 MaxV de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Deze robotstofzuiger scoort op alle vlakken erg goed en is ook geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Deze Roborock is volledig te automatiseren en je kunt in de app makkelijk kamers en gebieden aanmaken. Hierdoor kun je de robotstofzuiger gericht sturen en gebieden uitsluiten (erg handig met een dweilfunctie). Ook kun je bij verschillende delen de dweilfunctie aan- of uitzetten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

2. Blaupunkt Bluebot Xtreme

Deze Blaupunkt Bluebot Xtreme is een nieuwe robotstofzuiger van het merk Blaupunkt. Dit model is een goed alternatief en wordt door gebruikers erg goed beoordeelt. Ook kun je met deze robotstofzuiger makkelijk No-Go zones instellen in de app.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

3. Eufy RoboVac G10

Eufy RoboVac G10

Ook deze Eufy Robovac G10 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Deze robotstofzuiger is daarnaast ook laaggeprijsd. Van consumenten en gebruikers krijgt deze robot een goede beoordeling, zo valt te lezen dat gebruikers erg tevreden zijn met het schoonmaakresultaat.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

4. Blaupunkt Bluebot Xboost

De Blaupunkt Bluebot Xboost is een robotstofzuiger die goed wordt beoordeelt door consumenten. Dit model is voorzien een HEPA-filter en is geschikt tegen dierenharen. Ook is het mogelijk om de robotstofzuiger volledig te automatiseren met handige vooraf ingestelde programma’s.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

5. Ecovacs Deebot T9+

Deze Ecovacs Deebot T9+ is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Consumenten geven dit model een goede beoordeling. Ander pluspunt van deze robot is dat deze ook een zelflegende laadstation heeft.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

6. Ecovacs Deebot N8

Ook deze Ecovacs Deebot N8 van Ecovacs wordt erg goed beoordeelt door consumenten. Dit model is het instapmodel van de Ecovacs robotstofzuigers met dweilfunctie. De robot navigeert met een laser en kan zo een duidelijk beeld krijgen van zijn omgeving. Ook is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter en dus geschikt voor allergieën.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

7. iRobot Roomba Combo (iRobot met dweilfunctie)

Deze iRobot Roomba Combo is de enige iRobot met dweilfunctie. Andere iRobot stofzuigers zijn volledig gespecialiseerd in het stofzuigen van de omgeving. Dit model heeft kan stofzuigen en dweilen tegelijk. Wel is dit een vrij verouderd model en mist dit model veel handige functies die andere iRobot stofzuigers wel hebben.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

8. Medion MD19601 (budget keuze)

Deze Medion MD19601 is gezien de andere robotstofzuigers een goede budget keuze. Toch hoort deze robot thuis in deze top 10. Consumenten geven deze robotstofzuiger een goede beoordeling, zo is in de reviews te lezen dat de stofzuiger een uitstekende prijskwaliteit-verhouding heeft. Het is een zelflerende stofzuiger het duurt wel even voordat de stofzuiger zijn omgeving goed heeft leren kennen.

Bekijk bij Coolblue

9. Ecovacs Deebot OZMO 950

ecovacs deebot ozmo 950

Ook de Ecovacs Deebot OZMO 950 is een goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit model werkt erg goed en is volledig vooraf te programmeren in de app. Zo stel je in wanneer de robotstofzuiger moet stofzuigen of dweilen. Ook kun je kamers en ruimtes aanmaken in de app, waardoor je de stofzuiger volledig af kunt richten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

10. Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675

Tot slot hoort deze Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675 ook thuis in deze top 10 robot stofzuigers met dweilfunctie. Deze robotstofzuiger navigeert met een laser, hierdoor krijgt de robot een goed beeld van zijn omgeving. In de app kun je ruimtes en kamers afbakenen en handige schoonmaakschema’s instellen.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Werkt een robotstofzuiger met dweilfunctie goed?

bescherming vloer robotstofzuiger met dweilfucntie

Met zo’n dweilplateau voorkom je vlekken en beschadigingen op je vloer

Tegenwoordig werken robotstofzuigers steeds beter en het zelfde geldt voor de dweilfunctie. In het begin waren we vrij sceptisch over deze functie, maar tegenwoordig zijn we toch erg tevreden. Hoewel deze dweilfunctie het dweilen zelf niet vervangt zorgt dit wel voor een beter schoonmaakresultaat.

Ook zijn we ervan overtuigd dat wanneer je een donkere vloer hebt een dweilfunctie zeker veel effect heeft. Met een donkere vloer zie snel fijnstof op de grond liggen, zeker wanneer je net gestofzuigd hebt kan dit vervelend zijn. Een robot stofzuiger met dweilfunctie haalt tijdens het stofzuigen en dweilen vuile vlekken en meer fijnstof van de vloer.

Wel moet je rekening houden dat je de dweilpad van de robotstofzuiger regelmatig vervangt en schoonmaakt. Het best is wanneer je dit doet wanneer de stofzuiger klaar is met zijn dweilronde. Doe je dit niet dan kan de natte lap gaan schimmelen en stinken. Veel robotstofzuigers met dweilfunctie worden dan ook geleverd met een plastic plateau, plaats deze te allen tijde want hiermee voorkom je beschadigen aan je vloer.

Hoe kies je een goede robotstofzuiger met dweilfunctie?

Voordat je een robotstofzuiger met dweilfunctie koopt is het belangrijk om op een paar punten te letten. Hoe goed een robotstofzuiger schoonmaakt heeft onder andere te maken met de wijze van navigeren. Voorheen navigeerde de robots rondom door een woning, maar tegenwoordig navigeren de meeste robots met een systeem. Bekijk hier welke punten het belangrijk zijn voor een robotstofzuiger met dweilfunctie:

  • Navigatie: Check bij het kopen van een nieuwe robotstofzuiger altijd op de wijze van navigeren. Wanneer een robotstofzuiger random navigeert zal deze veel plekken overslaan en niet goed schoon maken.
  • Volume opvang: het stofreservoir van een robotstofzuiger met dweilfunctie is over het algemeen kleiner dan een stofzuiger zonder deze functie. Dit omdat deze robotstofzuigers een waterreservoir hebben en dan blijft er minder ruimte over voor een stofreservoir. Kortom de robotstofzuiger is sneller vol.
  • No-Go zone: je wilt niet dat een robotstofzuiger ook een tapijt dweilt. Het is daarom belangrijk dat een robotstofzuiger met dweilfunctie de mogelijkheid heeft om gebieden uit te sluiten. Dit heet ook wel No-Go zone. Bij de beste modellen kun je dit makkelijk aangeven in de app, maar sommige werken met magneetstrippen.
  • Gericht sturen: ook is het handig wanneer je een robotstofzuiger gericht kan sturen. Is een bepaalde kamer, ruimte of gebied vies, dan kun je de robotstofzuiger gericht naar deze plek sturen.
gebiedsafbakening robotstofzuiger met dweilfunctie

Handig wanneer je een robotstofzuiger gericht naar een kamer of ruimte kunt sturen

Ook belangrijke om te weten met een dweilfunctie

De dweilfunctie van een robotstofzuiger is dus een extra functie die een robotstofzuiger kan hebben. Wij zijn overtuigd dat deze functie goed werkt, maar er zijn wel wat dingen waarmee je rekening moet houden als je kiest voor robot stofzuiger met dweilfunctie:

  1. Meer onderhoud nodig: een robotstofzuiger met dweilfunctie heeft meer onderhoud nodig. Zo dien je regelmatig de dweilpad te vervangen, het waterreservoir te vullen en is het stofreservoir vaak sneller vol.
  2. Je kunt dweilpad ook verwijderen: een robotstofzuiger hoeft niet altijd te dweilen. De robotstofzuiger kan namelijk ook alleen stofzuigen. Het enige wat je hoeft te doen is het dweilpad eraf te halen.
  3. Voeg klein beetje sop toe aan het water: wil je het water wat frisser laten ruiken dan kun je ook een klein beetje sop toevoegen aan het water. Doe een klein beetje en niet te veel.
  4. Check hoe robotstofzuiger om gaat met tapijt: wanneer je tapijt in huis hebt is het belangrijk dat de robotstofzuiger hier niet overheen dweilt. Er zijn robotstofzuigers die tapijten en zachte vloeren ontwijken wanneer de dweilfunctie aanstaat of robotstofzuigers die de dweilfunctie uitzetten.

Hoe werkt de dweilfunctie bij een robotstofzuiger?

Zoals we hierboven al een klein beetje beschreven kan een dweilrobot op verschillende manieren dweilen. Zo zijn er robotstofzuiger die dweilen met een microvezeldoek. Deze doek die maak je vooraf het dweilen nat en deze bevestig je dan aan de achterzijde van de robot.

Wanneer de robotstofzuiger dan gaat zuigen sleept de vezeldoek als het ware achter de zuiger aan en ‘dweilt’ het meteen de vloer. Deze methode is vooral geschikt voor het opvegen van de fijnstof die niet door de stofzuiger opgezogen wordt.

De andere methode is het dweilen met water. Robotstofzuiger die dweilen met water hebben een speciale waterreservoir, hierin doe je het water en eventueel een beetje schoonmaakspul. Wanneer de robotstofzuiger gaat zuigen zal de stofzuiger het water op de grot spuiten en daarna automatische met de dweil over het water heen gaan.

Conclusie: dit is de beste robot stofzuiger met dweilfunctie

diverse robotstofzuiger met dweilfunctie getest

Diverse robotstofzuigers met dweilfunctie getest

In onze ogen is de Roborock S6 MaxV de beste robotstofzuiger met dweilfunctie. Het schoonmaakresultaat van deze robotstofzuiger is erg goed en de stofzuiger is volledig te automatiseren in de app. In de app kun je ook kamers en ruimtes maken, hierdoor kun je de stofzuiger gericht sturen. Je kunt de robotstofzuiger ook alleen laten dweilen en in de app kun je een omgeving meerdere keren achter elkaar laten dweilen, handig wanneer er hardnekkige vlekken zijn.

Je moet wel rekening houden dat je met een robotstofzuiger met dweilfunctie iets meer onderhoud hebt. Zo dien je regelmatig de dweilpad te vervangen en het liefst na elke dweil beurt. Verder is de stofreservoir van robotstofzuiger met deze functie kleiner en is daardoor sneller vol.

Momenteel de beste keuze: Roborock S6 MaxV

In onze ogen is de Roborock S6 MaxV de beste robotstofzuiger met dweilfunctie op dit moment. De robotstofzuiger kan goed navigeren en slaat geen stukje over. Ook de dweilfunctie werkt erg goed en het schoonmaakresultaat is erg goed. De stofzuiger is helemaal fine te tunen in de app.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Vergelijkbare berichten