spin opzuigen kruipt hij uit je stofzuiger

Spin opzuigen: kruipt een spin uit je stofzuiger?

Dat je met een stofzuiger vuil op kunt zuigen is natuurlijk logisch. Maar hoe zit het met ongedierte? Bij Bestestofzuigers hebben we veel vragen binnengekregen of je bijvoorbeeld een spin kunt opzuigen. Kruipt deze niet gewoon uit je stofzuiger, zodra je klaar bent met stofzuigen? In deze stofzuigergids ontdek je of een spin opzuigen wel zo slim is en of het écht zo is dat de spin jouw stofzuiger uit kan kruipen.

Waarom zou je een spin opzuigen?

Waarom zou het interessant zijn om de stofzuiger erbij te pakken als je een spin op de wand ziet zitten? Nou, dat is heel simpel: je kunt dan op een afstand de stofzuigerstang naar de spin toebrengen en je hoeft niet bang te zijn dat de spin wegschiet.

Daarbij is de spin – hoewel het natuurlijk geen diervriendelijke oplossing is – gelijk netjes opgeruimd. Of toch niet? Er blijken namelijk nogal wat vragen en verhalen te bestaan over de overlevingskans van de spin in de stofzuiger. Zo schijnt hij gewoon eruit te kunnen kruipen als jij klaar bent met stofzuigen. Zelfs als je een prop papier in het uiteinde van de stofzuigerslang steekt.

Overleeft een spin als hij in de stofzuiger terecht komt?

De kans is groot dat de spin het overleeft als hij opgezogen wordt. Het is hierbij wel belangrijk om te melden dat kleinere spinnetjes of bijvoorbeeld hooiwagens het stofzuiger-avontuur waarschijnlijk niet zullen overleven: zij zullen hoogstwaarschijnlijk stikken, wanneer ze eenmaal in de stofzuigerzak terecht komen.

Kruipt een spin uit de stofzuiger?

Zoals ik daarnet al aangaf is het voor een spin kinderspel om vervolgens weer de uitgang te vinden. Sterker nog: als jij het uiteinde van de stofzuiger slang zou bedekken, dan weet de spin alsnog de op een een of andere manier uit de stofzuiger te komen.

Oplossing: speciale spin stofzuiger

Wil je voorkomen dat een spin strakjes uit de stofzuiger klimt als je deze net hebt opgezogen? Dan is het slimmer om te kijken naar een speciale spin stofzuiger. Ja je leest het goed: een speciale stofzuiger voor spinnen! Deze kleine stofzuiger werkt op een batterij en zuigt de spin snel op. Deze komt vervolgens in de doorzichte buis terecht (lijken op miniatuur modellen van enkele beste steelstofzuiger modellen), waarna je er een dop op kunt schroeven. Op deze manier kun je de spin weer veilig buiten zetten.

insectenvanger

Insectenvanger met vergrootglas

Deze handige stofzuiger is speciaal gemaakt voor het diervriendelijk opzuigen van spinnen. Je kunt de spinnen na het opzuigen weer gewoon buiten neerzetten. Oja, hij heeft ook een vergrootglas, dus ook goed te gebruiken voor de kleinere insecten!

Bekijk bij Bol.com

Spin vangen met de stofzuiger en buitenzetten

Op deze manier kun je de spin makkelijk buitenzetten. Laat ik voorop stellen dat ik geen spinnen-liefhebber ben! Toch ben ik van mening dat je de spin beter gewoon kunt vangen en deze weer buiten kunt zetten. Dit is niet alleen beter voor de spin zelf – die natuurlijk niet zit te wachten op zo’n hels stofzuiger avontuur – , maar ook voor jezelf een betere oplossing. Spinnen kunnen heel nuttig zijn, waaronder het vangen van muggen via hun spinnenweb.

Vergelijkbare berichten