Dreame V11 review

Er is een nieuw stofzuigermerk om de hoek komen kijken in stofzuigerland die de laatste veel naamsbekendheid aan het creëren is: Dreame, een merk onder paraplu van Xiaomi. Met veel krachtige stofzuigers timmert het merk aan de weg, waaronder met de nieuw gelanceerde Dreame V11 steelstofzuiger. Niet alleen de naam, maar ook de prestaties lijken overeen te komen met de Dyson V11, maar is hij écht zo goed?

In deze uitgebreide Dreame V11 review lichten we de stofzuiger van A tot Z uit. Ontdek alles wat je moet weten over deze nieuwe steelstofzuiger. Heb je weinig tijd? Ga dan gelijk naar mijn conclusie!

 Steelstofzuiger 

dreame v11 steelstofzuiger

Dreame V11 steelstofzuiger

De Dreame V11 steelstofzuiger is een zeer krachtige stofzuiger die een goede zuigprestatie levert op verschillende vloertypen. Met nog geen 2 kilogram is er sprake van een lichtgewicht stofzuiger.

Beste deal

Productnaam: Krachtige én stille steelstofzuiger van Xiaomi

De Dreame V11 van Xiaomi lijkt een goedkoop alternatief voor de Dyson V11. Niet alleen de naam is gelijkwaardig; ook als we inzoomen op de mogelijkheden van de stofzuiger lijken deze aardig in de buurt te komen. Het gaat hier om een draadloze en zakloze stofzuiger: net als bij andere steelstofzuigers dient de stofzuiger opgeladen te worden en is er een geen sprake van een stofzuigerzak.

Unboxing Dreame V11

Uitpakken maar! Als we kijken naar wat er allemaal in de verpakking van de Dreame V11 steelstofzuiger te vinden is, zijn dat de volgende onderdelen:

 • De steelstofzuiger zelf
 • Een stofzuigerstang
 • Een adapter om de accu mee op te laden
 • Een zachte parketborstel (wordt een Soft cashmere roller brush head genoemd)
 • Een elektrische turboborstel voor dierharen
 • Een 2-in-1 oplaadstation (opbergen én opladen)
 • Een flexibel verlengstuk
 • Een meubelzuiger

In onderstaande video worden de toepassingen met deze Xiaomi Dreame V11 goed uitgebeeld.

https://youtube.com/watch?v=fbZNzLlvERw%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Vloerentest

We hebben de steelstofzuiger getest en komen eigenlijk gelijk achter een groot pluspunt: in tegenstelling tot steelstofzuigers van bijvoorbeeld Dyson hoeven we niet constant de knop ingedrukt te houden om te stofzuigen. Er is namelijk een optie om deze aan te laten. Een groot voordeel bij ook het testen en onderzoeken van de zuigkracht op verschillende vloertypen.

Harde vloeren: zeer goed

Als we kijken naar de zuigprestaties en geschikt op harde vloeren kunnen we kort zijn: dit doet de Dreame V11 prima. Hij wordt dus geleverd met een zachte parketborstel, waardoor kwetsbare vloeren (denk aan laminaat of echte houten vloeren) goed beschermd worden.

Zachte vloeren: prima, maar jammer genoeg geen grote turboborstel

Op het gebied van zachte vloeren als hoogpolige of laagpolige tapijten zijn we wat minder fan van deze Xiaomi steelstofzuiger. Hij wordt namelijk wel geleverd met een turboborstel, maar met een kleine variant. Deze maakt het zeer geschikt om bijvoorbeeld dierenharen van een stoffen bank te zuigen, maar kan eigenlijk niet gebruikt worden voor de vloer.

Ik moet hier wel bij vermelden dat er mogelijkheden zijn om een grote roterende turbo-zuigmond apart aan te schaffen.

Meubels: geleverd met zachte afstofborstel

De Dreame V11 wordt geleverd met een handige afstofborsel (bijna exact dezelfde die we tegenkwamen in de Dyson Omni-glide review). Deze maakt het heel makkelijk om meubels af te zuigen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over krassen op je meubels. Ook het flexibele verlengstuk wat we in de verpakking tegenkomen maakt het stofzuigen onder meubels kinderspel.

Filter en stofopname

We hebben te maken met een zakloze stofzuiger: net als Dyson stofzuigers gaat het hier om een cycloon stofzuiger. Met behulp van cyclonische filters worden stofdeeltjes uit de lucht gefilterd en ‘gevangen’ gehouden. Er is sprake van een HEPA 12 cycloon filter, waardoor deze stofzuiger ook zeer geschikt is voor mensen die snel last krijgen van een stofallergie: de stofuitstoot is minimaal.

Met een stofreservoir van 0,5 liter is het zeker niet een steelstofzuiger met een grote stofcapaciteit. Aan de andere kant weegt hij hierdoor ook erg licht: met slechts 1,6 kilogram aan de haak hebben we zeker te maken met een lichtgewicht stofzuiger.

Oplaadtijd en accuduur

De Dreame V11 scoort goed op de oplaadtijd en accuduur en komt best wel in lijn met soortgelijke modellen op de markt. Als we de stofzuiger in de laagste stand gebruiken gaat deze een kleine anderhalf uur mee. In de hoogste stand een klein uurtje.

Ik moet hierbij wel benadrukken dat de hoogste stand een andere hoogste stand is dan bijvoorbeeld de turbo-stand van een Dyson.

Geluidsniveau

Op naar het geluidsniveau, een belangrijk onderdeel wat we nooit overslaan in onze stofzuiger reviews. Als we kijken naar beloftes die gedaan worden in menig webshop die deze Dreame V11 verkopen, zien we een maximaal geluidsniveau van 55 decibel. Ook bij webshops als Bol.com is dit terug te lezen. Kijken we echter naar video’s van eerdere gebruikers (ook de video die ik daarnet heb gedeeld), dan wordt er gesproken over een geluidsniveau van 73 decibel. Een flink verschil!

Gemeten: 71 dB!

Onze eigen decibelmeter hebben we naast de Dreame V11 gehouden om te meten hoe het daadwerkelijk gesteld is met het geluidsniveau. Wij komen uit op een gemiddelde van 71 decibel. Wij spreken pas van een stille stofzuiger onder de 60 decibel. Dus zo stil blijkt hij niet te zijn.

Conclusie Xiaomi Dreame V11 review

De Xiaomi Dreame V11 is een nieuw interessant model wat zeker een goede keuze kan zijn. Hij scoort nagenoeg even goed als een duurder merk op het gebied van zuigkracht en meegeleverde accessoires. Qua accuduur en oplaadtijd zit het goed; evenals het gewicht. Met slechts 1,9 kilogram is er sprake van een lichtgewicht stofzuiger. Wel merken wij op dat het geluidsniveau van 55 decibel niet klopt; met 79 decibel gemeten is het geen stille stofzuiger.

Dreame V11 review
 • Zuigkracht
 • Filter/stofopname
 • Mobiliteit
 • Geluidsniveau
4.6

Samenvatting

Een hele krachtige – en stille – steelstofzuiger voor een zacht prijsje. Win, win, win!

 Steelstofzuiger 

dreame v11 steelstofzuiger

Dreame V11 steelstofzuiger

De Dreame V11, de nieuwe steelstofzuiger van Xiaomi scoort bovenmatig goed. Een prima accuduur, zeer hoge zuigkracht én een laag gewicht. Ook de prijs is aangenamer dan duurdere merken met soortgelijke stofzuigers.

Beste deal