Dyson Omni-glide review

Onlangs heeft Dyson – zonder al te veel bombarie – een nieuwe steelstofzuiger gelanceerd: de Dyson Omni-glide. Het gaat hier om een bijzondere draadloze stofzuiger zoals we deze nog nooit eerder zijn tegekomen. Hij is namelijk voorzien van een zuigborstel die 360 graden kan draaien. We hebben deze steelstofzuiger onder de loep gehouden in deze Dyson Omni-glide review.

Geen tijd om mijn uitgebreide beoordeling en ervaringen door te lezen? Check dan direct mijn conclusie onderaan deze review.

 Steelstofzuiger 

dyson omni-glide

Dyson Omni-glide

De Dyson Omni-glide is een nieuwe steelstofzuiger die voorzien is van een zuigborstel die 360 graden rond kan bewegen. De stofzuiger is met name geschikt voor kwetsbare houten vloeren en is met slechts 1,9 kilogram een opvallend lichte stofzuiger.

Beste deal

Dyson Omni-glide: voorzien van 360 graden zuigmond

Zoals we van Dyson gewend zijn is er weinig bekendgemaakt tijdens de introductie van deze nieuwe steelstofzuiger. Sterker nog: wij ontdekten deze Dyson Omni-glide bij een toevallig bezoekje aan de webshop van Dyson zelf. Grotere webshops als Bol.com bieden het model op dit moment nog steeds niet aan: opvallend, maar misschien willen ze met deze steelstofzuiger andere landen dan Nederland veroveren.

We hebben te maken met een steelstofzuiger zoals we deze van Dyson kennen: hij is draadloos, zakloos en erg krachtig. In tegenstelling tot andere steelstofzuigers van het Amerikaanse stofzuigermerk, hebben we hier te maken met een lichtgewicht steelstofzuiger.

Unboxing Dyson Omni-glide

Een van de leukste zaken binnen onze stofzuiger reviews is natuurlijk de unboxing: wat ontdekken we allemaal in de verpakking? De volgende artikelen ontdekken we in de verpakking van de Omni-glide:

  • Twee parketborstels (één zuigmond)
  • Mini turborstel
  • 2-in-1 zuigmond (een kierenzuiger en een zachte afstofborstel voor meubels)

De twee parketborstels in een mondstuk is misschien wel het meest bijzondere mondstuk dat ik ooit in mijn handen heb gehad. Als we hem op de steelstofzuiger gebruiken draaien de twee borstels in tegengestelde richting: hierdoor is er sprake van een enorm zuigoppervlakte en wordt er via verschillende richtingen vuil opgezogen.

In onderstaande video zie je de zuigborstel van deze Dyson Omni-glide goed in

werking.https://www.youtube.com/shorts/-keeQgQBf-o

Vloerentest

In al onze stofzuiger reviews is de vloerentest een belangrijk onderdeel. Voor welke vloertypen is deze Omni-glide het meest geschikt? En maakt hij bijvoorbeeld kans op de titel beste stofzuiger voor houten vloeren? Zoals ik bij de unboxing al aangaf is de stofzuiger voorzien van een zachte parketborstel, een mini turboborstel en een 2-in-1 accessoire.

We hebben gecheckt wat de zuigprestatie per vloertypen is (we komen binnenkort met een reeks video’s van de prestaties) per zuigmond. Bekijk hieronder een beschrijving per vloertype.

Harde vloeren: houten vloeren (laminaat) en stenen vloeren

De Dyson Omni-glide blijkt zeer geschikt voor hardere vloertypen. De borstelrollen die we ontdekken op de parketzuigmond zijn erg zacht en draaien op hoge snelheid rond. Hoewel de zachte borstels er met name voor zorgen dat kwetsbare vloeren als laminaat goed beschermd blijven, is er ook sprake van ‘weinig geluid’ op harde vloertypen als steen.

Kijken we naar de Dyson V11 Animal, dan is daar de zuigmond erg luidruchtig op stenen en harde vloeren. Bij de Omni-glide niet. Bij diverse webshops wordt deze stofzuiger ook als geschikt gekenmerkt voor met name harde vloertypen en houten vloeren (of andere kwetsbare vloeren).

Zachte vloeren: tapijt en vloerenkleden

Ook voor zachte vloeren biedt de Dyson Omni-glide uitkomst: we hebben bij het uitpakken van de verpakking namelijk een kleine turbozuigmond ontdek: deze maakt het geschikt om vloerkleden grondig te stofzuigen. Net als bij de V11 Animal Extra gaat het om een gemotoriseerde zuigmond: deze draait dus zelf ook rond als je hem onder de steelstofzuiger klikt.

Meubels en accessoires

Ook als je meubels wil stofzuigen ben je met deze nieuwe Dyson steelstofzuiger aan het juiste adres: met het handige 2-in-1 accessoire is er namelijk sprake van een kierenzuiger en een zachte afstofborstel. De kierenzuiger maakt het makkelijk om tussen kieren van bijvoorbeeld je bank te stofzuigen. Wil je een kwetsbare houten kast stofzuigen? Klik dan de zachte afstofborstel op de kierenzuiger. De haren op deze afstofborstel doen de kans op krassen op meubels sterk verminderen.

Filter en stofopname

Als we kijken naar de filter en stofopname hebben we hier te maken met een cyclonische stofzuiger (en dat is geen nieuwtje bij Dyson, gezien elke beste Dyson stofzuiger in hun portfolio een cyloon stofzuiger is). Wil je meer weten over de werking van cyclonische filters? Lees dan zeker ons kennisbank artikel Wat is een cycloon stofzuiger. Onder de motorkap ontdekken we een type HEPA uitblaasfilter.

Wat ook belangrijk is, is de grootte van het stofreservoir. We hebben hier namelijk te maken met een zakloze stofzuiger. We schrokken een beetje van het kleine reservoir: met slechts 0,2 liter moet je deze steelstofzuiger vaker legen dan andere modellen op de markt.

Geluidsniveau

Op de redactie houden we altijd een decibelmeter naast de stofzuiger in verschillende standen en toepassingen. Bij de beschrijving bij webshops waar deze Dyson Omni-glide verkocht wordt, wordt een maximaal geluidsniveau van 79 decibel beloofd. We namen de proef op de som en testten het gemiddelde geluidsniveau

Gemeten: 80 dB

Onze testresultaten geven een gemiddeld geluidsniveau aan van 80 decibel. De maximale geluidsniveau belofte van 79 decibel lijkt dus zo’n beetje te kloppen. Het is goed om te beseffen dat dit dus wel een herriemaker is: wij spreken van een fluisterzuiger als een stofzuiger 60 dB of minder produceert.

Conclusie Dyson Omni-glide review

De Dyson Omni-glide is een hele interessante steelstofzuiger. Met name voor harde – kwetsbare – vloertypen maak je met deze stofzuiger een hele goede keuze. Dit komt door de interessante en zeer innovatieve zuigborstel: we hebben nog nooit een zuigmond gezien met twee zachte borstels die in tegengestelde richting draaien en 360 graden meebeweegt. Dankzij de meegeleverde turboborstel (mini) en een kierenzuiger plus afstofborstel kun je er veel meer mee dan enkel houten vloeren stofzuigen.

Waar je wel rekening mee moet houden is een wat kleiner stofreservoir: met slechts 0,2 liter moet je hem vaker legen dan andere Dyson steelstofzuigers. En ook het geluidsniveau is wat minder: met 80 decibel is er zeker geen sprake van een stille stofzuiger.

Dyson Omni-glide review
  • Zuigkracht
  • Filter/stofopname
  • Mobiliteit
  • Geluidsniveau
4.1

Samenvatting

Een steelstofzuiger van Dyson met 360 graden zuigmond die met name geschikt is voor kwetsbare houten vloeren.

 Steelstofzuiger 

dyson omni-glide

Dyson Omni-glide

We zijn zeer te spreken over deze nieuwe Dyson Omni-glide voor kwetsbare vloeren. Wel vinden we het wat jammer dat hij een klein stofreservoir heeft: maar hiermee blijft de stofzuiger ook wel weer een lichtgewicht model.

Beste deal