EZIclean Cyclomax R520 Review

De Cyclomax R520 steelstofzuiger van EZIclean © Bestestofzuigers.nl

Vandaag testte we de relatief goedkope steelstofzuiger van het opkomende merk EZIclean –  de Cyclomax R520! In deze review laten we je zien wat er allemaal meegeleverd wordt, wat de waargenomen zuigkracht is op verschillende vloertypes en hoe de stofzuiger scoort op gebied van mobiliteit, filter & stofopname, oplaadtijd/accuduur én geluidsniveau! Direct onze uitkomst weten? Spring dan naar onze conclusie.

 Gunstige prijs/kwaliteitsverhouding! 

EZIclean Cyclomax R520

EZIclean Cyclomax R20

De EZIclean Cyclomax R20 is zeer scherp geprijsd voor wat je ervoor terugkrijgt. Deze steelstofzuiger heeft namelijk een prima zuigprestatie op diverse vloeren, goede filters én is makkelijk in gebruik.

Onze score: ★★★★

Bekijk product

Unboxing Cyclomax R520

Bij het uitpakken van de Cyclomax R520 kwamen we vele onderdelen tegen, die er tezamen voor zorgen dat het toestel voor verschillende doelen gebruikt kan worden. Zoals te zien in onderstaande foto kun je de volgende items bij levering verwachten:

EZIclean Cyclomax R50 Unboxing

In de doos:

 • 1x Cyclomax R520 steelstofzuiger
 • 1x Zachte borstel
 • 1x Turboborstel
 • 1x Meubelborstel
 • 1x Kruimelzuiger
 • 1x 2500 mAh batterij
 • 1x Oplaadstation
 • 1x Stroomkabel
 • 1 x Handleiding

Vloerentest – zuigkracht

Om er achter te komen of de zuigkracht van de steelstofzuiger al dan niet voldoet, testten we de Cyclomax R20 met haar bijbehorende borstels op drie soorten vloeren: de harde vloer, de zachte vloer én op onze meubels. Onze bevindingen zijn hierbij als volgt:

Harde vloeren

Met gebruik van de zachte borstel kan de EZIclean Zyclomax R520 vuil op harde vloeren goed opzuigen.  Bij wat grover vuil (in ons geval macaroni) is het wel raadzaam om een hogere zuigstand te gebruiken: bij de laagste wordt het vuil namelijk wel opgezogen, alleen valt het dan weer uit de buis wanneer de Cyclomax R520 uitgeschakeld wordt. Al met al met de juiste stand dus prima bij harde vloeren! Zie weergave hieronder.

Zachte vloeren

Ook bij onze stoffenvloer deed de steelstofzuiger prima zijn werk! Door de Turboborstel werd het vuil namelijk goed uit het stof gezogen. Deze borstel komt vooral goed van pas bij stof en dierenharen dat diep in het tapijt geraakt is. Zie de weergave hieronder voor de prestatie op onze zachte vloer.

Meubels

Waar we voor het stofzuigen van verschillende meubels de meubelborstel gebruikte, kwamen we wel een minpuntje tegen. Zo bleek namelijk dat de haartjes van de borstel vanuit de doos niet heel netjes in het opzetstuk zaten, waardoor de borstel er kwalitatief wat minder uitzag (zie unboxing foto). Afgezien van het uiterlijk van de borstel werkte hij op zowel harde als zachte meubels prima.

Conclusie vloerentest

Deze steelstofzuiger van EZIclean heeft de vloerentest goed doorstaan, met gebruik van de verschillende kopstukken weet hij op diverse oppervlakken namelijk goed zijn werk te doen! Het enigste nadeel het feit dat het model in de laagste stand soms wat vuil liet vallen, wel maakt de algehele zuigkracht dit zeker goed. Een goed presterend model dus!

Mobiliteit

Met steel weegt de stofzuiger circa 2,3 kg (1,3 kg zonder steel), wat als vrij licht ervaren wordt. Verder beweegt het kopstuk ook prima, zowel links als rechts draait deze namelijk eenvoudig tot circa 80 graden. Aan de hand van dit gewicht in combinatie met het kopstuk, kunnen we concluderen dat de stofzuiger prettig te bedienen is!

Filter en stofopname

In deze steelstofzuiger zit het bekende HEPA-13 filter. Doordat dit filter minstens 99,95% van alle stofdeeltjes opvangt, maakt het deze zeer geschikt voor gebruik voor mensen met allergieën. Het 0,8 liter reservoir is in onze ogen ook prima, deze hoeft door het formaat namelijk niet na ieder gebruik geleegd te worden.

Oplaadtijd en accuduur

De steelstofzuiger van EZIclean kan opgeladen worden in zijn bijgeleverde station, die het beste tot zijn recht komt wanneer deze netjes aan de muur gemonteerd is.  Toen we de steelstofzuiger bij lege accu aan de lader hingen, was er sprake van een oplaadtijd van 5 uur en 30 minuten. Dit is aan de lange kant, maar zorgt er wel voor dat de Cyclomax R520 vervolgens een accuduur van 55 minuten heeft.

Geluidsniveau

Op de website van EZIclean staat aangegeven dat het model een geluidsniveau heeft van 78 dB. Als proef op de som testen wij altijd met onze eigen meter hoeveel decibel een stofzuiger produceert, wat in dit geval goed overeen kwam:

Gemeten: 70 tot 80 dB!

Bij de laagste stand maten we circa 70 dB, wat bij de hoogste stand opliep tot circa 80 dB. Dit komt dus overeen met wat er op de website van EZIclean aangegeven staat én is naar onze mening vrij stil. Een pluspuntje dus!

EZIclean Cyclomax R520 review
 • Zuigkracht
 • Filter/stofopname
 • Mobiliteit
 • Geluidsniveau
4

Samenvatting

In conclusie kunnen we zeggen dat je bij de Cyclomax R520 zeker waar voor je geld krijgt. Voordelen zijn dat het model op verschillende vloeren goede zuigprestatie heeft, hij met 2,3 kg prettig te gebruiken is, het reservoir ruim genoeg is én dat hij bij gebruik niet zo veel lawaai maakt. De voornaamste nadelen zijn de lange laadtijd, de minder mooie meubelborstel en het feit dat vuil bij de laagste stand soms weer uit de buis naar beneden kan vallen.

 Gunstige prijs/kwaliteitsverhouding! 

EZIclean Cyclomax R520

EZIclean Cyclomax R20

De EZIclean Cyclomax R20 is een echte aanrader wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven voor een steelstofzuiger, maar je wel goede zuigprestaties en mobiliteit verwacht.

Onze score: ★★★★

Bekijk product