Varo As-stofzuiger Review (Aszuiger Action)

De Varo as stofzuiger van de Action scoort erg goed. Het is wat luidruchtiger dan de andere aszuigers, maar voor dat weegt niet op tegen de ontzettend lage prijs. Update: helaas verkoopt de Action deze aszuiger niet meer. Hier kun je hem nog wel kopen.

In deze review staan we stil bij een model die we niet zo vaak tegenkomen bij andere webshops. Het gaat om de Varo As-stofzuiger van de Action. Deze – opvallend – goedkope aszuiger is voor een aszuiger erg goedkoop. Voor ons reden genoeg om deze stofzuiger eens goed onder de loep te houden, want hoe goed is deze as stofzuiger van de Action eigenlijk?

varo as stofzuiger action

Varo Ash Cleaner As stofzuiger

De Varo Ash Cleaner is een as-stofzuiger die je voor een zeer laag bedrag bij de Action kunt kopen. De aszuiger is geschikt voor buiten en binnen en heeft een 20 liter opvangbank.

Beste deal

 Verkrijgbaar bij Bol.com en Action.nl

Varo As-stofzuiger: goedkope aszuiger van de Action

Wanneer je bijvoorbeeld je openhaard wil schoonmaken, zul je te maken krijgen met as. Vergeet het maar om de normale stofzuiger erbij te pakken: je kunt niet zomaar met een huishoudelijke stofzuiger het as opzuigen.

Nee: hiervoor hebben we een aszuiger, ook wel een as-stofzuiger genoemd, nodig. Deze stofzuigers hebben vaak een metalen stofzuigerstang, zodat er ook hete asdeeltjes opgezogen kunnen worden. Eerder deden wij onderzoek naar de beste as stofzuiger, waarin bleek dat de prijs meestal rond 50-60 euro ligt.

De Varo As-stofzuiger is slechts voor nog geen 50 euro bij de Action te koop (update: de aszuiger is enkel nog bij Bol.com te koop voor deze prijs). “Maak na een gezellige avond je openhaard of barbecue in een mum van tijd weer schoon met deze aszuiger van Varo”, belooft Action ons. Laten we kijken in hoeverre dat klopt.

Unboxing Varo aszuiger

Op de verpakking van de aszuiger van Varo zien we een persoon een barbecue schaal leegzuigen. Het laat ons ook gelijk zien hoe klein deze aszuiger eigenlijk is. Als we de verpakking openmaken blijkt het toch te gaan om een groter model dan we aanzienlijk dachten.

We ontdekken de volgende artikelen in de verpakking van de Varo Aszuiger (VAR10068/20 Ash Cleaner):

 • De ketel/stofreservoir
 • Het vervangbare hoogrendementsfilter
 • De metalen stofzuigerslang
 • Een aluminium zuigmond
 • Het deksel met daarop de aan/uit knop
 • Stroomkabel
 • Handleiding

Noot: het gaat hier om de VAR10068/20 Ash Cleaner. Varo is een onderdeel van het merk PowerPlus. Er zijn meerdere varianten van elkaar te onderscheiden, waaronder ook een nog goedkoper model (bekijk de actuele prijs hier) die iets minder warm as kan stofzuigen (tot 40 graden).

ModelInhoudMaximaal aantal gradenBekijk
VARO 10068/20 Ash Cleaner20 liter60 graden CelsiusVanaf € 49,50
VARO 4823984 Ash Acleaner20 liter40 graden CelsiusVanaf € 36,95

Specificaties van de Action Varo As-stofzuiger

Op naar de specificaties. We wijken in deze review wat meer af van onze reguliere stofzuiger reviews. Want eerlijk is eerlijk: zo vaak hebben we niet te maken met een as stofzuiger.

We hebben daarom besloten om de specificaties van deze as stofzuiger op een rij te zetten en daarbij te kijken naar onze mening. Zoals we daarnet al aangaven hebben we eerder uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste as stofzuiger op dit moment, dus we hebben best wel wat kennis op het gebied van dit type stofzuiger.

Filters: HEPA-filter, vervangbaar

Als we kijken naar de filtering, dan is er sprake van een HEPA filter. Het is een zogeheten hoogrendamentsfilter. Dit type filter is geschikt voor warmte: zo worden ze ook toegepast bij producten als een afzuigkappen en luchtreinigers.

Het filter kan vervangen worden, wat de levensduur van deze Varo aszuiger natuurlijk kan verlengen.

Kracht: bedraad met 1200 W

Het blijkt te gaan om een bedrade aszuiger. Negen van de tien aszuigers zijn geen draadloze modellen, dus dit is niet zozeer een nadeel. Kijken we naar de kabellengte, dan is dit wel een kwalijke zaak voor degenen die geen stroompunt vlak bij de openhaard hebben: de kabel is slechts 2 meter. Hiermee is sprake van een zeer kleine stofzuiger actieradius.

Kijken we naar het vermogen van de stofzuiger dan is dit 1200W. Het is zeker geen energiezuinig model (en dus ook zéker niet de beste milieuvriendelijke stofzuiger). Dit blijkt ook uit de energie-efficiëntieklasse: een middelmatige C.

Gebruik van de aszuiger

Toen we ons gingen verdiepen in deze as stofzuiger van de Action, kwamen we ook al een video tegen op YouTube. De video strookt met onze mening. Bekijk hem hieronder.

Zoals je waarschijnlijk in de video al kunt zien en ‘horen’ gaat het zeker niet om de beste stille stofzuiger. Sophia deelt onze mening, blijkt in een review bij Bol.com: “Het apparaat maakt een knalharde herrie”. Het geluid is inderdaad enorm, maar nogmaals: we hebben hier te maken met aszuiger en niet met een huishoudelijke stofzuiger.

De Varo Ashcleaner blijkt voor binnen en buiten geschikt te zijn. Vandaar dat Action hint op het gebruik van de openhaard (binnen) en de barbecue (buiten). Het gaat om enkel een droogzuiger: je kunt er dus geen vocht mee opzuigen. Toch wel belangrijk om te weten, omdat velen de barbecue af laten koelen door er water overheen te gooien.

Levensduur van de Action Varo Ash Cleaner

Een wat lastiger onderdeel is de levensduur, want we hebben natuurlijk geen glazen bol. Toch zijn er wat punten waar we wel een hele goede indicatie van de levensduur van deze Action aszuiger kunnen maken.

Het HEPA-filter is dus vervangbaar. Dit is mooi, want dan wordt de aszuiger niet waardeloos als het filter aan vervanging toe is. Daarbij is er sprake van een sterke stalen tank (ketel). Kijken we naar de garantie die we krijgen bij Varo, dan is dat een acceptabele twee jaar.

Conclusie Varo As-stofzuiger review

Tijd om de zaken op te sommen. We hebben hier dus te maken met een as stofzuiger die we gewoon in de schappen tegenkomen bij de Action. De supermarktketens lijken haar pijlen steeds meer te richten op de stofzuigerniche: zo schreven we onlangs nog over een Lidl robotstofzuiger.

Maar eerlijk is eerlijk: we worden nieuwsgieriger dan normaal als we een stofzuiger in de Action kunnen kopen. Het blijkt dan ook te gaan om een simpele aszuiger die precies doet wat hij waard is: simpel as op kunnen zuigen. Hij behoort dan ook zeker niet tot de beste keuzes, gezien hij veel geluid maakt en het legen niet altijd even makkelijk is.

 • Zuigkracht
 • Gebruiksgemak
 • Geluidsniveau
 • Prijs/kwaliteit
3

Samenvatting

De Varo As-stofzuiger is een opvallend goedkope aszuiger. Vergelijken we het met andere aszuigers dan kost hij een fractie van de prijs van a-merken. Als we kijken naar de kwaliteit, dan lijkt dit dan ook logisch: er is sprake van een zeer luidruchtige as-stofzuiger. Ook het legen vindt niet elke gebruiker even makkelijk.

varo as stofzuiger action

Varo Ash Cleaner As stofzuiger

Wanneer je geen problemen hebt met een wat luidruchtige aszuiger, dan maak je een prima keuze met dit model van Varo. Je ontdekt hem bij de Action en bij webshops als Bol.com.

Beste deal

 Verkrijgbaar bij Bol.com en Action.nl