stofzuiger voor lange mensen

Stofzuiger voor lange mensen: hier moet je op letten

Wanneer je op een verkeerde manier stofzuigt is er een kans aanwezig dat je lichamelijke ongemakken voelt. Denk aan een zere rug, een stijve nek of vermoeide armen. Hoewel je vermoeide armen prima op kunt lossen met een lichtgewicht stofzuiger, zijn er een stijve nek of een pijnlijke rug meestal het gevolg van te vaak gebogen stofzuigen.

Om dit soort pijntjes te voorkomen is een stofzuiger met een verstelbare stofzuigerstang een goede optie. Hiermee kan het hele gezin de stofzuiger zo verstellen dat iedereen er ergonomisch mee kan stofzuigen. In dit artikel duik ik in op de opties voor een stofzuiger voor lange mensen. Check waar je zoal op kunt letten om de juiste keuze te maken.

Belangrijke punten voor ‘een lange mensen stofzuiger’

Laten we het maar een lange mensen stofzuiger noemen vanaf nu. Want, dat is uiteindelijk waar het allemaal omdraait. In veel gevallen zijn stofzuigers uitgerust met een niet-verstelbare stofzuigerstang. Dit is helaas met name het geval bij steelstofzuigers: kijken we bijvoorbeeld naar Dyson, dan is er geen mogelijkheid om de stang in te korten.

Ga voor een stofzuiger met verstelbare stofzuigerstang

Dat is gelijk één van de belangrijke punten waar je op moet letten: is de stofzuigerstang in lengte verstelbaar? In stofzuigerland wordt er vaak gesproken over een telescopische stang; we behandelen de term stofzuiger telescoopbuis uitgebreid in onze stofzuiger kennisbank.

Voorkom dat je moet bukken: let op de bediening

Een ander belangrijk punt waar je goed op moet letten is de bedieningsmogelijkheid van de stofzuiger. Wanneer je daar goed op let, kun je voorkomen dat je constant moet bukken. Sterker nog: er zijn gewoon stofzuigers waar je helemaal niet meer hoeft te bukken! De bediening vindt vaak plaats voor:

 • Het aanpassen van het vermogen van de stofzuiger (zuigkracht)
 • De stofzuiger aan- en uitzetten
 • Het oprollen van het snoer met de automatische kabelhaspel

Gelukkig zijn er tal van stofzuigers die hier handvatten (letterlijk) voor bieden. Het gaat dan vaak om de volgende oplossingen:

 • De bediening is in het handvat verwerkt
 • De knoppen bovenop de stofzuiger zijn extra groot en geschikt om met de voet bediend te worden

Beste stofzuiger voor lange mensen

Natuurlijk zijn we bij Bestestofzuigers.nl op zoek gegaan naar de beste stofzuigers voor lange mensen. Omdat we niet weten welk model stofzuiger jij wenst, hebben we onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger met zak, zonder zak én steelstofzuiger.

Met zak: Miele Complete C3 PowerLine Allergy

miele stofzuiger voor grote mensen

De grote knoppen bovenop de stofzuiger zijn geschikt om met je voeten te bedienen © Miele

De Miele Complete C3 PowerLine Allergy vinden wij de beste stofzuiger met zak voor lange mensen. Dit heeft te maken met de volgende grote voordelen:

 • De knoppen bovenop de stofzuiger zijn lekker groot en geschikt om met je voeten te bedienen
 • Er is sprake van een telescopische stofzuigerstang die je helemaal uit kunt schuiven
 • Het handvat is ergonomisch ontworpen, waardoor deze lekker vasthoudt

Deze stofzuiger komt tevens als een van de beste keuzes naar voren in het onderzoek naar de beste stofzuiger voor allergieën.

Zonder zak: Philips 9000 Series XB9154/09

zakloze stofzuiger voor lange mensen

Deze stofzuiger kan bediend worden via de handgreep. © Philips

Liever een zakloze stofzuiger voor lange mensen? Dan kun je in onze het beste gaan voor de Philips 9000 series XB9154/09. Deze krachtige stofzuiger (ook een van de beste zakloze stofzuiger modellen op dit moment).

Waarom deze met name geschikt is voor de wat langere mensen? Een rijtje pluspunten:

 • Makkelijk verstelbare telescopische stofzuigerbuis
 • Bediening vindt plaats op de handgreep, je hoeft niet te bukken
 • Grote knoppen op de achterzijde van de stofzuiger, kun je induwen met je voet

Daarbij is het ook een superkrachtige stofzuiger die je makkelijk kunt legen.

Steelstofzuiger: AEG Ultimate 8000 steelstofzuiger

steelstofzuiger lange mensen

De stang van deze steelstofzuiger is eenvoudig uit te schuiven. © AEG

Zoals we al aangaven is een steelstofzuiger met een verstelbare stofzuigerstang best wel zeldzaam. Toch hebben wij er een gevonden: de AEG Ultimate 8000 steelstofzuiger. Deze steelstofzuiger heeft twee belangrijke punten die wij als vereisten stellen voor een steelstofzuiger voor lange mensen:

 • Voorzien van handgreep-bediening middels een LCD-scherm aan de bovenzijde
 • Verstelbare stang, die gemakkelijk uit- en ingeschoven kan worden

We moeten hierbij wel zeggen dat het zeker geen budget keuze: met een gemiddelde prijs van 550 euro is hij erg prijzig. Geïnteresseerd in budget-stofzuigers? Neem dan een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste goedkope stofzuigers op dit moment.

Vergelijkbare berichten