Top 10 robotstofzuigers

Huishoudelijke taken uit laten voeren door een robot? Het lijkt misschien ver weg, iets wat in de toekomst werkelijkheid wordt, maar gelukkig is dit niet zo. Robotstofzuigers zijn vandaag de dag al enorm slim. Sommige van deze robotstofzuigers kunnen zelfs zuigen en dweilen tegelijk.

Om jou te helpen met je keuze heb ik een top 10 robotstofzuigers opgesteld. Na het onderzoeken en testen van verschillende slimme robotstofzuigers heb ik tien modellen geselecteerd die zeker de moeite waard zijn om even te bekijken. Hoe ik deze top 10 opgesteld heb, lees je onderaan aan de pagina.

Top 10 robotstofzuigers selectie

1. iRobot Roomba S9+

irobot roomba s9+

De iRobot Roomba S9+ is momenteel de beste robotstofzuiger op dit moment. Dit model is erg krachtig, heeft een goede schoonmaakresultaat en wordt geleverd met een zelf legende basisstation.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

2. Neato Botvac D8

neato d8

De Neato Botvac D8 is ook een erg goede en krachtige robotstofzuiger. Dit model heeft veel handige functies, zo kun je de stofzuiger bijvoorbeeld volledig automatiseren. Ook is de robotstofzuiger voorzien van een HEPA 13 filter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

3. Xiaomi Roborock S6 MaxV

xiaomi roborock s6 maxv

De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Deze robot heeft twee camera’s waarmee de robot een goed beeld krijgt van zijn omgeving.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

4. Ecovacs Deebot OZMO 950

ecovacs deebot 950

De Ecovacs Deebot OZMO 950 is een robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit model heeft een goede schoonmaakresultaat en is volledig te automatiseren in de app.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

5. Eufy Robovac L70 Hybrid

eufy robovac l70 hybrid

De Eufy Robovac L70 Hybrid is een erg goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit model heeft verschillende schoonmaakprogramma’s en is de robotstofzuiger volledig te automatiseren.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

6. Blaupunkt Bluebot Xboost

blaupunkt bluebot xboost

De Blaupunkt Bluebot Xboost heeft ook een dweilfuntie en een goed schoonmaakresultaat. Ook is de stofzuiger voorzien van goede HEPA filters.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

7. AEG RX9-2-4STN

aeg rx9-2-4stn

De AEG RX9-2-4STN navigeert door de huiskamer met een 3D camera, hierdoor weet de robot precies hoe de omgeving eruit ziet. Ook kun je in de app bepaalde delen in je huis afbakenen met Smart Gebiedsafbakening.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

8. Dyson 360 Heurist

dyson heurist

De Dyson 360 Heurist is de krachtige robotstofzuiger van Dyson. Dit model heeft goede schoonmaakresultaat en is volledig te automatiseren in de app.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

9. Medion MD19511

medion md 19511

De Medion MD19511 is een prima robotstofzuiger wanneer je op zoek bent naar een goedkope robotstofzuiger. De stofzuiger doet wat hij moet doen en heeft de standaard functies van een robotstofzuiger.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

10. Rowenta Explorer Serie 80

rowenta explorer serie 80

De Rowenta Explorer Serie 80 is een nieuwe robotstofzuiger van Rowenta. Dit model heeft goede schoonmaakresultaat en een dweilfunctie. Middels lasers brengt de robotstofzuiger zijn omgeving kaart, zodat hij precies weet wat de meest efficiënte schoonmaakroute is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Het onderzoek naar robotstofzuigers

Voor het opstellen van deze top 10 robotstofzuigers is er onderzoek gedaan naar tien top modellen. Waarom en hoe dit onderzoek is uitgevoerd vind je in de onderstaande onderbouwing. Ook zijn de gevonden resultaten van de robotstofzuigers uit dit onderzoek beschreven.

Waarom ons vertrouwen?

We hebben veel ervaring met stofzuigers en werken er veel mee. Naast het geven van advies testen we ook veel stofzuigers, zo zijn we voor dit onderzoek dagen bezig geweest met het uittesten van tien verschillende robotstofzuigers.

Ook is ons advies altijd eerlijk, we hebben geen voorkeur voor bepaalde merken. Mocht je dan nog aanvullende informatie nodig hebben tijdens je zoektocht naar de beste stofzuiger, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Waarom deze top 10?

Allereerst is de top 10 ervoor om je zoektocht naar een robotstofzuiger te vergemakkelijken. In één opslag zie je tien topmodellen waar je tussen kunt kiezen, daarnaast kun je alle aanvullende informatie over de stofzuigers vinden. Ook hebben we de stofzuigers getest op specifieke specialiteiten, dus heb je een robotstofzuiger nodig die over hoge drempels kan rijden, dan vind je de informatie hier ook.

Ook merken we vaak dat informatie die te vinden is op verschillende websites niet klopt. Met dit advies proberen te voorkomen dat je een robotstofzuiger thuis gezonden krijgt die niet voldoet aan je verwachtingen.

Hoe heb ik de robotstofzuigers getest?

Voor deze top 10 ben ik op zoek gegaan naar de tien beste robotstofzuigers van dit moment. Eerst heb ik criteria bepaald waaraan een robotstofzuiger minimaal moet voldoen. Aan de volgende eisen voldeden de robotstofzuigers in deze top 10:

  • Bestuurbaar via app: de eerste eis was dat de robotstofzuiger te bedienen is via een applicatie. Persoonlijk vind ik dat je op afstand controle moet hebben op de stofzuiger. Vooral wanneer de stofzuiger zuigt wanneer je niet thuis bent, wel zo veilig.
  • Automatische hervatten: een ander eis die was de functie: automatische hervatten. Een stofzuiger moet in staat zijn wanneer de accu leeg is zijn eigen weg naar het station de bepalen, op te laden en weer door te gaan waar hij gebleven was. Heeft een stofzuiger deze functie niet dan begint hij steeds weer op het zelfde plekje waar hij al gezogen heeft.
  • Redelijke prijs: ook vind ik het belangrijk dat de stofzuiger een redelijke prijs heeft. De prijsrange van de robotstofzuigers in dit onderzoek was € 150,- tot € 1200,-.

Nadat de robotstofzuigers geselecteerd waren die voldeden aan bovenstaande criteria, zijn de modellen onderzocht aan de hand diverse factoren. Dit is gedaan om uiteindelijk de posities in deze top 10 te kunnen bepalen. De factoren waarop ik de robotstofzuiger getest heb staan hieronder beschreven:

  • Gebruikstijd: het is belangrijk om te achterhalen wat de gebruikstijd van een robotstofzuiger is. Hoe langer de gebruikstijd hoe sneller de robotstofzuiger de gehele woning gezogen heeft.
  • Oplaadtijd: naast de gebruikstijd is het ook belangrijk om te kijken naar de oplaadtijd. De oplaadtijd geeft aan hoe lang de robotstofzuiger er over doet om weer volledig opgeladen te zijn.
  • Geluidsniveau: je wilt niet in de herrie zitten als de robotstofzuiger zijn werk doet. In dit onderzoek heb ik ook per model het geluidsniveau geanalyseerd.
  • Het passeren van drempels: vaak zijn er in het huis drempels te vinden. Ook heb ik de robotstofzuigers geanalyseerd op het passeren van de drempels.
  • Hoogte robotstofzuiger: wil je ook dat de stofzuiger onder het meubilair zuigt? Dan dien je op de hoogte van de stofzuiger te letten. Voor dit onderzoek heb ik ook de hoogte van de robotstofzuigers onderzocht.
  • Extra functionaliteiten: zuigen is natuurlijk een pre. Naast zuigen zijn er ook nog extra functionaliteiten als dweilen, een robotstofzuiger met dweilfunctie kan heel handig zijn. In dit onderzoek heb ik daarom ook gekeken naar de extra functionaliteiten van de stofzuiger.

Conclusie: top 10 robotstofzuigers op dit moment

Top 10 robotstofzuigerPluspuntAdviesprijsBekijk
1. iRobot Roomba S9+Met leegstation€ 1499Beste deal
2. Neato Botvac D8Met HEPA filter€ 599Beste deal
3. Xiaomi Roborock S6 MaxVMet dweilfunctie€ 519Beste deal
4. Ecovacs Deebot OZMO 950Met dweilfunctie€ 429Beste deal
5. Eufy Robovac L70 HybridMet dweilfunctie€ 440Beste deal
6. Blaupunkt Bluebot XboostMet HEPA filter€ 299Beste deal
7. AEG RX9-2-4STNSmart gebiedsafbekening€ 549Beste deal
8. Dyson 360 HeuristMet HEPA filter€ 999Beste deal
9. Medion MD19511Goedkope keuze€ 167Beste deal
10. Rowenta Explorer Serie 80Met dweilfunctie€ 494Beste deal