Top 10 steelstofzuigers

Op dit moment is de Dyson V15 Detect de beste steelstofzuiger. Een enorme zuigkracht en dankzij de groene laser wordt vuil beter zichtbaar. Geen behoefte aan lasertechnologie? Ga dan voor de iets goedkopere Dyson V11: vergelijkbare zuigprestaties, maar minder technische snufjes.

Steelstofzuigers kunnen heel handig zijn, even de auto stofzuigen of andere plekken waar je moeilijk bijkomt. De meeste steelstofzuigers hebben ook een geïntegreerde kruimelzuiger, waardoor je even snel wat op kunt zuigen. Maar wat is nu de juiste steelstofzuiger om te kopen?

Om het voor jou even makkelijker te maken heb ik een top 10 steelstofzuigers opgesteld. In deze top 10 vind je tien top steelstofzuigers van dit moment. Door onderzoek uit te voeren kijkend naar het huidige aanbod aan steelstofzuigers is deze lijst opgesteld. Na het selecteren van de beste modellen zijn de stofzuigers onderzocht op de prestaties, prijs en functionaliteiten.

Top 10 met de beste steelstofzuigers:

1. Dyson V15 Detect Absolute – Krachtige steelstofzuiger

dyson v15 detect

De Dyson V15 Detect Absolute is op dit moment de beste steelstofzuiger. Dit is de meest krachtigste steelstofzuiger en de steelstofzuiger heeft veel handige functies, zo zie je op het display wat je allemaal opzuigt. Dit model is geschikt voor elke vloertype, bij de stofzuiger krijg je een gemotoriseerde borstel voor het stofzuigen van tapijten en een zachte borstel voor kwetsbare houten vloeren.

Bol.com Coolblue

2. Miele Triflex HX1 Power – Lange accuduur

miele triflex hx1 power

De Miele Triflex HX1 Power Cashmere is ook één van de beste steelstofzuigers. Met deze steelstofzuiger kun je lang stofzuigen want de stofzuiger heeft een gebruiksduur van 120 minuten. Ook dit model wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel, hiermee kun je goed stofzuigen op tapijten en makkelijk dierenharen opzuigen.

Bol.com Coolblue

3. Philips SpeedPro Max Aqua 8000 – met dweilfunctie

philips speedpro max aqua 8000 xc8149

De Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149 is een krachtige steelstofzuiger met dweilfunctie. Met deze functie behaal je een beter schoonmaakresultaat, doordat je ook het fijnstof van de vloer haalt. Stofzuiger is ook geschikt voor elke vloertype, voor het stofzuigen van tapijt kun je de dweilmond er eenvoudig afhalen.

Bol.com Coolblue

4. Dyson Micro 1.5kg – Lichte steelstofzuiger

dyson micro 1.5kg

Een steelstofzuiger bedien je vaak volledig met één arm. Veel steelstofzuigers wegen zwaar het is dus ook belangrijk om op het gewicht te letten, deze Dyson Micro 1.5kg weegt slechts 1,5 kilogram. Een zeer flexibele steelstofzuiger en misschien wel de lichtste stofzuiger op dit moment.

Dyson.nl

5. AEG QX9-1-ALRG – Steelstofzuiger tegen allergieën

aeg qx9-1-ALRG

De AEG QX9-1-ALRG is een zeer krachtige steelstofzuiger die geschikt is voor personen met allergieën. Ook heeft de stofzuiger een handige parkeerstand waarmee je de stofzuiger richt op neer kunt zetten, erg handig tijdens het stofzuigen. Ook kun je de stofzuiger gebruiken als kruimeldief, doordat je de stofzuiger er zo uit kunt pakken.

Bol.com Coolblue

6. Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2

Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2

De Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2 is momenteel de beste steelstofzuiger van Bosch. Dit model heeft een lange accuduur en wordt geleverd met een extra accu. De stofzuiger is geschikt voor elke vloertype is heeft veel zuigkracht.

Bol.com Coolblue

7. Dyson Omni Glide – Voor houten kwetsbare vloeren

dyson omni glide

De Dyson Omni Glide is een flexibele steelstofzuiger die geschikt is voor kwetsbare vloeren. Dit model heeft een stofzuigermond met twee zachte borstels die 360° kan draaien.

Niet geschikt voor zachte vloeren!

Bol.com Coolblue

8. Samsung Jet 70 Turbo – Steelstofzuiger met leegstation

samsung jet 70 turbo

De Samsung Jet 70 Turbo is een nieuwe steelstofzuiger van Samsung. Dit model is erg krachtig en is geschikt voor elke vloertype. Ook wordt dit model geleverd met unieke station waarin je automatisch je steelstofzuiger kunt legen.

Ook te verkrijgen zonder leegstation.

Coolblue

9. Dyson Outsize Absolute – Geschikt voor grote huishoudens

dyson outsize absolute

De Dyson Outsize Absolute is een nieuwe steelstofzuiger van Dyson. Dit model is speciaal ontwikkeld voor grote huishoudens, zo heeft dit model een stofreservoir van maar liefst 2 liter. Ook wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel en turboborstel.

Bol.com Coolblue

10. Philips series 4000 XC4201/01 – Compact steelstofzuiger

philips series 4000 xc4201

Deze nieuwe Philips XC4201 steelstofzuiger is erg compact en daardoor makkelijk op te bergen. Ook is de stofzuiger voorzien van een parketborstel voor kwetsbare vloeren. De stofzuiger kun je ook gebruiken als handstofzuiger of kruimeldief.

Deze steelstofzuiger weegt slechts 2 kg.

Bol.com Coolblue

Het onderzoek?

Waarom kun je ons vertrouwen?

Voor het opstellen van een top 10 steelstofzuigers hebben we energie gestoken in goed onderzoek. Door gebruik te maken van onze expertise en aanbeveling bespaar je jezelf tijd en hoef je geen moeilijke overwegingen te maken. Wij zijn volledig neutraal en hebben geen voorkeur voor bepaalde merken, dus zullen je ook ten alle tijden eerlijk advies geven.

Ook tijdens dit onderzoek naar de beste steelstofzuigers hebben we gekeken naar de factoren waarop je een steelstofzuiger het best kunt uitzoeken. Op welke factoren we de steelstofzuigers hebben onderzocht en wat de resultaten hiervan zijn lees je onderaan de pagina.

Waarom deze top 10 steelstofzuigers?

Deze top 10 steelstofzuigers is opgesteld met twee redenen. De eerste reden is om jouw zoektocht naar een goede steelstofzuiger te verkorten. Zelf hoef je niet meer winkels of webshops af te struinen naar een steelstofzuiger. Ook hoef je niet te spreken met van die vervelende verkopers in winkels die je het duurste product aan proberen te smeren. Dit is dan ook de tweede reden, we wille je zo eerlijk mogelijk advies geven. Zoals hier boven al staat hebben we geen voorkeuren of samenwerkingen met merken.

In deze top 10 vind je dan ook de stofzuigers die momenteel te koop zijn in Nederland. Van het aanbod aan steelstofzuigers zijn tien modellen geselecteerd op basis van prijs, functionaliteiten en prestaties. Daarna is deze selectie steelstofzuigers verder onderzocht op verschillende factoren, hieronder staat onderbouwd hoe de steelstofzuigers zijn onderzocht.

Waarop zijn de steelstofzuigers onderzocht?

Na het selecteren van de tien beste modellen steelstofzuigers, zijn deze stofzuigers verder onderzocht. Dit is gedaan om de posities in deze top 10 te bepalen. Op de volgende factoren zijn de stofzuigers in dit onderzoek onderzocht:

  • Inhoudsreservoir: let bij het kopen van een steelstofzuiger altijd op de inhoud van reservoir. In het reservoir wordt al het opgezogen stof en vol opgevangen. Let erop dat de inhoud niet te klein is want dan zit de stofzuiger zo vol. In dit onderzoek had de kleinste reservoir een inhoud van 0,4 liter en de grootste een inhoud van 0,9 liter.
  • Geluidsniveau: geluidsniveau is ook een factor waar op dient te letten. Hoe lager het aantal decibel hoe lager het geluid is dat de stofzuiger produceert. In dit onderzoek zat weinig verschil in het geluidsniveau, zo had de luidruchtigste stofzuiger een geluidsniveau van 87 dB en de meest stille een geluidsniveau van 76 dB.
  • Gebruikstijd: waarschijnlijk kan je het al voorstellen dat een steelstofzuiger niet lang te gebruiken is. In een steelstofzuiger zit een kleine accu en zuigen kost best veel energie. Let daarom goed op wat de gebruikstijd van een steelstofzuiger is. In dit onderzoek kwam er naar voren dat de gebruikstijd tussen de 20 en 65 minuten lag. Een flink verschil al zeg ik het zelf.
  • Oplaadtijd: natuurlijk heeft de oplaadtijd ook invloed op de gebruikstijd, zo zal de stofzuiger die 65 minuten te gebruiken is langer nodig hebben om op te laden. Ook belangrijk om hier op te letten!
  • Gewicht: een steelstofzuiger bedien je in plaats van een gewone stofzuiger volledig met de hand. Let daarom goed op het gewicht van de steelstofzuigers. In dit onderzoek was de zwaarste steelstofzuiger 3,9 kilo en de lichtste 1,9 kilo.

Samenvatting: steelstofzuigers van dit onderzoek

De steelstofzuigers die onderzocht zijn voor dit onderzoek naar de top 10 steelstofzuigers staan hieronder beschreven met bijbehorende resultaten.

AEG stofzuigerPluspuntAdviesprijsBekijk
Dyson V15 Detect AbsoluteKrachtige steelstofzuiger en geschikt voor elke vloertype€ 699Beste deal
Miele Triflex HX1 PowerGebruiksduur van 120 minuten€ 524Beste deal
Philips SpeedPro Max Aqua 8000Met dweilfunctie€ 570Beste deal
Dyson Micro 1.5kgLichte steelstofzuiger€ 349Beste deal
AEG QX9-1-ALRGSteelstofzuiger tegen allergieën€ 349Beste deal
Bosch Unlimited Serie 6BCS61BAT2Gebruiksduur van 80 minuten€ 299Beste deal
Dyson Omni GlideGeschikt voor kwetsbare vloeren€ 399Beste deal
Samsung Jet 70 TurboMet automatische leegstation€ 439Beste deal
Dyson Outsize AbsoluteGeschikt voor grote huishoudens€ 799Beste deal
Philips series 4000 XC4201/01Compacte en lichte steelstofzuiger€ 219Beste deal