verschil Dyson v8 en v10

Verschil Dyson V8 en V10

De Dyson V8 is een stofzuiger van Dyson die al langere jaren te koop is. Toch blijft de stofzuiger nog één van de populairste modellen. Hetzelfde geldt voor de Dyson V10 steelstofzuiger. Hoewel deze modellen al meerdere jaren verkocht worden hebben ze een toch een kleine upgrade gehad. Beide modellen hebben we met elkaar vergeleken en hieronder lees je wat het verschil tussen Dyson V8 en V10 is.

Het grootste verschil Dyson V8 en V10

Het grootste verschil en de doorslaggevende factor om te kiezen van de Dyson V8 is de prijs van de stofzuiger. De Dyson V8 is namelijk de goedkoopste Dyson stofzuiger en is zo’n 100 euro goedkoper dan de V10. Voor een standaard V8 stofzuiger betaal je momenteel €329.- en voor een standaard Dyson V10 betaal je momenteel €449,-. Bekijk hieronder de verschillende modellen:

ModellenPrijsExtra’s
Dyson V8 Orgin€329,-Standaard model
Dyson V8 Absolute +€399,-Met nieuwe verlichte kierenzuiger en parketborstel voor zachte vloeren.
Dyson V10 Orgin€429,-Standaard model
Dyson V10 Absolute€499,-Met parketborstel en mini turbozuigmond
Dyson V10 Animal€449,-Met mini turbozuigmond

Dyson V8

dyson v8

De Dyson V8 is de goedkoopste Dyson steelstofzuiger. Dit model is veel minder krachtig dan de andere Dyson steelstofzuigers, maar heeft wel voldoende zuigkracht om goed te kunnen stofzuigen. De stofzuiger is geschikt voor huishoudens met huisdieren en mensen met allergieën. Daarbij is de stofzuiger ook geschikt voor meest gebruikelijke vloertypes en voor kwetsbare vloeren kun je ook kiezen voor een model met parketborstel. Het gemiddelde gebruiksduur van de stofzuiger is 20 minuten, maximale geluidsniveau 75 dB en de stofzuiger weegt 2,5 kg.

De Dyson V8 is in de volgende uitvoeringen te verkrijgen:

  • Dyson V8 Origin – Het instapmodel met de standaard accessoires.
  • Dyson V8 Extra – Bij deze uitvoering krijg je een turbo miniborstel voor het makkelijk verwijderen van dierenharen.
  • Dyson V8 Absolute – Deze uitvoering heeft ook een fluffy zuigmond voor kwetsbare vloeren en een mini turboborstel voor het verwijderen van dierenharen.

Dyson V10

dyson v10

De Dyson V10 wordt geleverd met de V10 motor en is daardoor minder krachtig dan de Dyson V11. Dit model is weer iets goedkoper dan de V11 en is in verschillende modellen te verkrijgen. De accuduur van de stofzuiger is gemiddeld 30 minuten, maximaal geluidsniveau 87 dB en de stofzuiger weegt 2,67 kg. Daarbij is de stofzuiger geschikt voor de meeste ondergronden en wanneer je een kwetsbare houten vloer hebt kun je ook gebruik maken van de Dyson V10 met parketborstel.

De Dyson V10 is in de volgende uitvoeringen te verkrijgen:

Wat krijg je dan voor die 100 euro extra?

De V10 is een nieuwere en krachtigere stofzuiger. Voor de 100 euro die je meer betaald voor dit model krijg je dus een krachtige stofzuiger met een zuigkracht van 150AW (V8 model heeft een zuigkracht van 115AW).

Ook kun je met de Dyson V10 langer stofzuigen en is deze stofzuiger op de eco-stand zo’n 60 minuten te gebruiken. De Dyson V8 is daarentegen 40 minuten te gebruiken wanneer deze is voorzien van een volle accu. Wanneer je dus langer dan 40 minuten wilt stofzuigen is de V10 een goede keuze.

Daarbij is de Dyson V10 wat groter en heeft deze ook een grotere stofreservoir van 0,77 liter, de Dyson V8 heeft een stofreservoir van 0,54 liter. Hoe groter het stofreservoir is hoe minder vaak je de stofzuiger hoeft te legen.

Waar scoort de Dyson 8 dan goed op?

Dyson v8 is compact en licht

De Dyson V8 is een stuk compacter dan de V10 en is daardoor makkelijk te gebruiken op moeilijkbereikbare plekken. Zo wordt de V8 veel gebruikt als auto stofzuiger of als kruimeldief. Het gewicht van de stofzuiger lichter waardoor je de stofzuiger makkelijk in de hand kunt nemen. Ook is de uitgang waarop je de stang of zuigmond plaatst een stuk smaller. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld tussen banken of stoelen moet stofzuigen.

Andere alternatieven van Dyson

Er zijn verschillende Dyson stofzuigers uit verschillende prijsklasse. Stofzuigers uit de verschillende prijsklasse hebben dan vaak andere zuigkracht of zijn weer geschikt voor een speciale ondergrond of doeleinde. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe Dyson Omni-Glide. Deze stofzuiger is uiterst geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren, dit komt mede door dat de stofzuiger twee fluffyborstels heeft en erg wendbaar is. Hieronder vind je nog enkele andere alternatieven voor de Dyson V8 of V10.

Dyson V15

Dyson v15

De Dyson V15 is de krachtigste stofzuiger van Dyson met de nieuwste technologieën. Zo past de stofzuiger zijn zuigkracht automatisch aan op zijn ondergrond en heeft de stofzuiger een speciale sensor die stofdeeltjes kan meten. Ook de zuigmond heeft een speciale groen licht die stof en vuil beter zichtbaar maakt. Wel is de Dyson V15 een stuk duurder dan de V8 en V10.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Dyson V12

dyson v12

De Dyson V12 is ook een krachtige steelstofzuiger van Dyson en is ook voorzien van de zuigmond met laser en de nieuwste technologieën. Daarbij is de V12 weer wat goedkoper dan de V15, maar wel weer duurder dan de V8 en V10.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Dyson Cinetic Big Ball

dyson big ball cinetic

De Dyson Big Ball is een goed alternatief wanneer de prijs voor jou doorslaggevend is. De sledestofzuiger van Dyson valt dan ook in dezelfde prijsklasse als de Dyson V8. Voordeel van een sledestofzuiger is dat je geen rekening hoeft te houden met de gebruiksduur van de stofzuiger. Wel ben je minder wendbaar met een sledestofzuiger.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Conclusie: Dyson V8 of de V10 een betere keuze?

Dyson V8 is een goede keuze wanneer je minder geld uit wilt geven aan een Dyson stofzuiger. Daarbij is de Dyson V8 een compacte stofzuiger en ideaal wanneer je de stofzuiger wilt gebruiken als auto stofzuiger of voor op andere moeilijk bereikbare plekken.

De Dyson V10 is een goede keuze wanneer je een krachtige stofzuiger zoekt die ook lager geprijsd is dan andere Dyson modellen. De stofzuiger kost dan zo’n 100 euro meer dan de V8, maar heeft wel meer zuigkracht, langere accuduur en een handig LSD scherm waarop je de accuduur en zuigstand kunt zien.

Mocht je toch nog iets meer budget hebben dan zijn er ook nog nieuwe modellen van Dyson die zeker de moeite waard zijn. Zo is er de nieuwe Dyson V12 die een langere accuduur heeft en voorzien is van de nieuwste functies en accessoires.

Vergelijkbare berichten