water opzuigen

Water opzuigen: dit zijn de mogelijkheden

Als je water heb geknoeid is het aan te raden om niet je normale stofzuiger te gebruiken op het water op te zuigen. Sterker nog: als je dit doet is het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat de stofzuiger gebruikt zal gaan worden, gezien hij kort daarna kapot zal gaan.

Een normale stofzuiger is namelijk helemaal niet geschikt voor het opzuigen van water: zo is de stofzak hier niet geschikt voor en zal het hele systeem kapot gaan door de nattigheid.

Gelukkig zijn er speciale stofzuigers die zonder enkele moeite water kunnen opzuigen. In tegenstelling tot wat velen denken zijn deze stofzuigers er ook gewoon voor consumentengebruik. In dit artikel zet ik alle mogelijkheden voor het opzuigen van water op een rij en deel ik de keuze van onze redactie voor de beste waterzuiger op dit moment.

Waarom water opzuigen met een stofzuiger?

Oke, eerlijk is eerlijk: lang niet iedereen heeft een speciale stofzuiger voor water nodig. Mocht je een keer wat knoeien is het met een tissue zo weggehaald. Echter kan het opzuigen van water bij veel andere toepassingen wel weer interessant zijn: denk aan een woning met een grote garage die je vaker schoonmaakt met veel water of een zwembad waar de vloeren gereinigd moeten worden, waarbij het gereinigde water natuurlijk niet teruggeveegd wordt in het zwembad.

We zetten wat voorkomende situaties op een rij waarbij een stofzuiger voor het opzuigen van water interessant kan zijn:

  • Geknoei in huis
  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Bij nattige werkplaatsen (bekijk ook ons artikel over werkplaats stofzuigers)
  • Bij het waterzuigen van slijpstof

Wat maakt een stofzuiger geschikt voor water?

Een stofzuiger die water op kan zuigen – het zijn vaak ook wel ‘alleszuigers‘ – is speciaal gemaakt voor vloeistoffen. Wist je dat wij onderzoek hebben gedaan naar de beste alleszuiger?

Bij deze stofzuigers is het hele systeem waterdicht, zodat eventuele vloeistoffen niet door het mechanisme kunnen gaan. Denk hierbij aan waterdichte stofzakken, een afgedicht systeem en speciale mondstukken.

 Waterstofzuiger 

nilfisk buddy 2

Nilfisk Buddy 2

Wij raden de Nilfisk Buddy 2 aan als je op zoek bent naar een stofzuiger die water en vloeistoffen zonder problemen kan opzuigen. Deze stofzuiger valt onder de ‘nat en droog‘ stofzuiger-categorie.

Bekijk

Onderstaande video van ToolStation laat goed zien hoe deze Nilfisk stofzuigers werken. Zoals je kunt zien het opzuigen van water geen enkel probleem met deze nat-en-droog-zuiger.

Vergelijkbare berichten