Home » AEG stofzuiger

AEG Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

De AEG stofzuigers staan bekend om de innovatie en design van de stofzuigers. Zo hebben ze na eigen zeggen “stofzuigen opnieuw uitgevonden” en brachten ze vrij recent een nieuwe FX9 stofzuiger lijn op de markt. Deze lijn bestaat uit krachtige steelstofzuigers die het hele huis kunnen zuigen met één accu-lading. Naast steelstofzuigers zijn we in ons onderzoek ook andere modellen stofzuigers tegengekomen denk aan kruimelzuigers, stofzuigers met zak of robotstofzuigers. Op deze pagina lichten we alle AEG stofzuigers uit dit de moeite waard zijn, daarnaast lees je hier alles wat je over het stofzuiger merk AEG moet weten.

AEG stofzuigers per model:

Hieronder vind je alle AEG stofzuigers die we onderzocht hebben, zo hebben we naar elk model en soort stofzuiger gekeken en daarvan de beste geselecteerd. Ben je zelf al fan van AEG en heb je goede ervaringen met dit merk? Dan kun je hieronder het model aanklikken dat je wilt kopen, hiermee hoef je zelf niet meer op onderzoek te gaan. Mocht je toch meer informatie willen lezen over een specifiek model dan kun je door scrollen naar beneden en dan staat er per stofzuiger van AEG uitgelegd wat er goed is aan die stofzuiger.

 Met zak 

aeg vx7-2

AEG VX6-2-CR-A – Geschikt voor huisdieren

De AEG VX6-2-CR-A is de beste AEG stofzuiger op dit moment, zo is deze stofzuiger ook terug te vinden in onze top 10 beste stofzuigers. Het is een erg krachtige stofzuiger, erg licht en geschikt voor huizen met huisdieren.

 Zakloos 

aeg lx7-1-eb-p

AEG LX7-2-ECO – Erg stille stofzuiger

Liever een AEG stofzuiger zonder zak? Kies dan deze LX-2-ECO. Het is een krachtige stofzuiger duurzame stofzuiger die een geoptimaliseerde motor heeft waardoor de stofzuiger weinig geluid produceert.

 Steelstofzuiger 

aeg fx9 1

AEG FX9-1-4ST

Handige AEG steelstofzuiger die uitschuifbaar is en daarom erg flexibel is. De stofzuiger heeft een aardige zuigkracht en een goede accu met een gebruiksduur van 60 minuten.

 Robotstofzuiger 

aeg rx9 1 sgm

AEG RX9-2-4STN

Sinds enige tijd biedt AEG ook een assortiment met robotstofzuigers aan. Deze RX9-2-4STN is de beste AEG robotstofzuiger op dit moment. Heeft zelfs een 3D camera die een virtuele kaart maakt van een ruimte, hierdoor slaat hij niets over en vermijdt hij obstakels.

 Handstofzuiger 

AEG HX6-23CB

AEG HX6-23CB

Op zoek naar de beste AEG handstofzuiger? Dan is de AEG HX6-23CB de beste keuze. Deze krachtige kruimeldief is zeer compact en is geschikt voor meerdere typen oppervlaktes.

Onderzoekseisen voor de AEG stofzuigers

AEG heeft ongelooflijk veel soorten stofzuigers op de markt gebracht. Voor elk type stofzuigers is er wel een model te benoemen: van een steelstofzuiger tot een zakloze variant. Wij hebben tijdens ons onderzoek rekening gehouden met de volgende onderzoeksfactoren om tot een beste lijst te kunnen komen.

  • Het soort stofzuiger: we hebben allereerst onderscheid gemaakt in het soort stofzuiger. Dit om te voorkomen dat we bijvoorbeeld een stofzuiger met zak naast een zakloze variant van AEG gaan vergelijken.
  • Zuigkracht van de modellen: ongeacht het model hebben we goed gekeken naar de zuigkracht van de verschillende stofzuigers. We hebben hierin gekeken naar diverse modellen per soort.
  • Prijs/kwaliteitsverhouding: ook het prijskaartje was van invloed op de score toewijzing van ons onderzoek. Een AEG stofzuiger kan enorm goedkoop zijn, maar is er ook sprake van goede kwaliteit? Zo is de budget keuze zeker niet de goedkoopste AEG op de markt.
  • Beoordeling bij webshops: niet alleen ons eigen oordeel hebben we meegenomen. We hebben ook gecheckt hoe die modellen die wij zelf hebben getest, door anderen zijn ervaren. Het kan goed voorkomen dat er sprake was van een net andere situatie waarbij problemen aan het licht gekomen zijn.
  • Innovatie bij AEG stofzuigers: met name bij robotstofzuigers was dit een belangrijk onderdeel van ons onderzoek. Maar ook bij andere modellen hebben we gekeken naar de innovatie op het gebied van HEPA filters en andere allergie-voorkomende toepassingen.
beste aeg stofzuigers selectie

AEG heeft diverse soorten stofzuigers, zo ook een zakloze stofzuiger!

Goede AEG stofzuiger met zak

AEG heeft tientallen stofzuigers met zak. Deze stofzuigers verschillen enorm in zuigkracht op verschillende oppervlaktes en zaken als het geluidsniveau en actieradius. Toch hebben de stofzuigers met zak een ding gemeen: ze zijn allen van hoge kwaliteit!

De beste stofzuiger met zak van AEG is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition. Deze stofzuiger is zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen en heeft een opvallend sterkte zuigkracht. Het model hebben we tevens opgenomen in het onderzoek naar de beste stofzuiger met zak van 2021.

aeg vx7-2

AEG VX6-2-CR-A

De beste AEG stofzuiger met zak is de AEG VX6-2-CR-A. Deze stofzuiger wordt met zes zuigmonden geleverd, zodat je hem kunt gebruiken voor allerlei vloertypen. Tevens een goede keuze voor dierenharen.

De stofzuiger AEG zonder zak

AEG heeft ook goede stofzuigers die niet voorzien zijn van een stofzak. Deze AEG stofzuigers zonder zak zijn vaak stiller dan modellen van andere merken. Toch verschillen deze wel enorm in de totale inhoud van het stofreservoir.

Bij het onderzoeken van verschillende zakloze AEG stofzuigers, komt er een model als beste uit de test. De AEG LX7-2-ECO is de beste zakloze stofzuiger van AEG die ook een zeer geschikte keuze is voor het verminderen van de kans op een allergische reactie. Meer modellen bekijken van ook andere merken? Check mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger!

aeg lx7-1-eb-p

AEG LX7-2-ECO

De beste AEG zakloze stofzuiger is de LX7-2-ECO. Ook voor het verminderen van de kans op allergische aanvallen is dit een hele goede keuze! Ook bij deze AEG stofzuiger zonder zak worden meerdere zuigmonden geleverd.

AEG steelstofzuiger: nieuwe FX9 lijn 

Wat je wellicht nog niet wist, is dat AEG ook verschillende soorten steelstofzuigers op de markt heeft gebracht. Deze stofzuigers zijn zeer interessant, gezien ze vaak draadloos werken en in lichtgewicht zijn uitgevoerd. De meesten verschillen van de AEG stofzuigers in deze vorm is met name de gebruikstijd. Dit kan in sommige gevallen wel 30 minuten schelen.

De beste steelstofzuiger van AEG is de AEG FX9-1-4ST. Deze stofzuiger is degene met de langste accuduur met 60 minuten. Daarbij is deze steelstofzuiger ook voorzien van een verstelbare stang wat de stofzuiger erg flexibel maakt! Ook hebben we onderzoek gedaan naar modellen van alle merken. Check ook alle beste steelstofzuiger van 2021 waar je andere merken tegenkomt.

aeg fx9 1

AEG FX9-1-4ST

De beste AEG steelsotfzuiger is de AEG FX9-1-4ST. Het is een lichtgewicht stofzuiger die je eenvoudig mee kunt tillen. Daarbij gaat het om een draadloze AEG stofzuiger met een goede zuigkracht.

Goedkopere AEG steelstofzuiger: AEG QX8-1-45SM

Om relevant te blijven onderzoeken zoeken we weer opnieuw naar nieuwe AEG stofzuigers, zo heeft AEG onlangs de nieuwe FX9-lijn geïntroduceerd. Deze nieuwe steelstofzuiger lijn heeft als voordeel dat deze erg krachtig is en erg flexibel. Wel heeft deze FX9 AEG stofzuiger de AEG QX8-1-45SM van de troon gestoten. Wel was dit een hele goede stofzuiger die ook een stukje goedkoper is (€ 219,-).

Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Bekijk dan hier de: AEG QX8-1-45SM 

AEG robotstofzuigers – Nieuwste technieken

Wanneer jij zelf niet aan de slag wilt gaan met de stofzuiger AEG, biedt AEG hier ook een oplossing voor. In de vorm van robotstofzuigers kun je genieten van automatische stofzuigers die je kunt bedienen met een applicatie. Uniek van de AEG robotstofzuigers is de driehoekige vorm, die perfect is voor het zuigen van hoeken en randjes.

Van de paar modellen die AEG aanbiedt, springt de AEG RX9-2-4STN er als beste AEG robotstofzuiger tussenuit. Deze stofzuigerrobot heeft zelfs een 3D camera, waarmee hij de hele omgeving scant. Door het scannen van de omgeving vergeet hij niks te zuigen en weet hij waar obstakels zijn! Als je meer modellen wilt bekijken, dan raden we je aan om ook een kijkje te nemen bij de beste robotstofzuiger.

aeg rx9 1 sgm

AEG RX9-2-4STN

De RX9-2-4STM is de beste AEG robotstofzuiger op dit moment. Deze robotstofzuiger heeft de meest nieuwe snufjes aanboort, waarmee hij zich onderscheid van andere modellen.

Handige AEG handstofzuiger

Van het merk AEG zijn heel veel handstofzuigers te ontdekken. Deze kruimeldieven zijn allemaal erg compact en zijn vaak meer dan tien minuten te gebruiken. Toch verschillen ze onderling wel in een aantal aspecten: zo zijn ze niet allen even geschikt om de kans op een allergische reactie te verminderen en is de oplaadtijd vaak enorm verschillend.

Uit mijn onderzoek naar de beste AEG kruimeldief komt de AEG HX6-23CB als beste handstofzuiger uit de bus. Deze compacte kruimeldief wordt geleverd met een stofborstel, waardoor het oppervlakte niet alleen gestofzuigd wordt maar ook direct gestoft. Dit is een mooie plus voor mensen met een stof allergie. Niet voor niets hebben we dit model ook opgenomen in de zoektocht naar de beste handstofzuiger.

aeg hx6-23cb

AEG HX6-23CB

De HX6-23CB is de beste AEG stofzuiger voor de hand op dit moment. De compacte kruimeldief is geschikt voor meerdere oppervlaktes en scoort ook veel punten om allergieën te voorkomen.

Conclusie en aanvullende tips

In bovenstaande lijst ontdek je direct de alle AEG stofzuigers van 2021 op een rij die als best uit de test zijn gekomen. Daarnaast willen we je ook graag nog wat extra kooptips meegeven bij het kopen van een nieuwe stofzuiger AEG. Zo is niet alleen de check van de zuigkracht op gewenste oppervlaktes belangrijk: ook de actieradius en eventuele oplaadtijd bij draadloze variant is een onmisbaar aspect om mee te nemen bij je beslissing.

  • Check de zuigkracht voor gewenste oppervlaktes: heb jij een houten vloeren of vloerbedekking? Het is altijd slim om goed te kijken naar de zuigkracht van specifieke modellen op diverse oppervlaktes.
  • Kijk naar accuduur van draadloze AEG stofzuigers: heb jij een draadloze variant op het oog? Check dan altijd de maximale accuduur en de oplaadtijd om deze weer volledig te kunnen gebruiken.
  • Meet minimale actieradius op: niets is zo vervelend als constant naar het stopcontact te moeten lopen, omdat het snoer te kort is. Bekijk wat in jouw woning een goede actieradius is en ga dan op zoek naar model wat voldoende snoerlengte heeft.

Heb jij een AEG stofzuiger op het oog die niet in bovenstaande lijst genoemd is en ben je benieuwd of dat ook een goede keuze is? Je kunt ons altijd een berichtje sturen, dan kijken we met je mee!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)