Home » Alleszuiger

Beste Alleszuiger 2021

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021

Alleszuigers zijn de stofzuiger die alles op kunnen zuigen, denk hierbij aan stof, snippers, glas, as en zelfs vocht. Alles wat nat of droog is en in de alleszuiger past kan opgezogen worden. Alleszuigers worden vooral gebruikt in de bouw en worden daarom ook wel eens bouwstofzuigers genoemd.

Het voordeel van een alleszuiger is dat je geen rekening hoeft te houden met natte vloeistof of scherpe voorwerpen. De stofzuigers zijn namelijk zo gebouwd dat ze wel tegen een stootje kunnen. Op deze pagina hebben we de beste alleszuigers voor je geselecteerd, want toch zit er veel verschil in alleszuigers. Bekijk hieronder de beste alleszuiger en vind onderaan de pagina belangrijke informatie over alleszuigers!

 Beste voor iedere klus 

kracher wd 6 premium

Karcher WD 6 Premium ME PT

In onze ogen de beste alleszuiger van dit moment. Deze zuiger is voorzien van de meeste gemakken en verwijderd met het gemak alle soorten vuil, zowel nat als droog.

 Alleszuiger met stofklasse H 

metabo asr 35 h

Metabo ASR 35 H ACP

Deze Metabo ASR 35 H ACP alles zuiger is voorzien van een stofklasse H filter. Met een stofklasse H filter laat de stofzuiger slechts 0,005% stof door, dit maakt de stofzuiger geschikt voor het zuigen van schadelijke stoffen.

 Met filterreinigingssysteem & geïntegreerde stopcontact 

dewalt dwv901l

DeWalt DWV901L-QS

Deze DeWalt alleszuiger is geschikt voor elke klus, zo is heeft de stofzuiger een zelfreinigend filtersysteem en kun je de stofzuiger gebruiken in combinatie met gereedschap door de geïntegreerde stopcontacten.

 Compact & draadloos 

DeWalt DCV586MT2-QW

Deze DeWalt DCV is draadloos te gebruiken en makkelijk mee te nemen door zijn formaat. Ook is deze alleszuiger aan te sluiten op veel DeWalt apparatuur, denk bijvoorbeeld aan een schuurmachine.

Waarom opletten bij het kopen van een alleszuiger?

Hoe simpel het ook klinkt alleszuiger, zo simpel is het niet, want toch zit er veel verschil in alleszuigers. Er zijn namelijk veel verschil in de verschillende alleszuigers denk bijvoorbeeld aan de stofklasse, stofafzuiging, stofopvang, maximale luchtvolume en nog veel meer! Hieronder leggen we per factor of functie in wat het inhoudt en wat het doel ervan is.

1. Stofklasse van de alleszuiger:

De stofklasse van de stofzuiger geef aan wat voor soort bouwstof je op kunt zuigen. Er zijn verschillende klasse, zo laat stofklasse L maximaal 5% stof door, stofklasse M 0,5% stof door, stofklasse H 0,005% stof door. Hoe minder stof de stofzuiger doorlaat hoe minder stoffen er vrij komen, stofklasse H is dan bijvoorbeeld geschikt voor het zuigen van schadelijke stoffen.

2. Stofafzuiging met een bouwstofzuiger:

Stofzuigers met stofafzuiging kun je gebruiken zonder dat deze stof uitstoot, hierdoor kun je hem lang gebruiken. Sommige stofzuigers hebben TNO-gecertificeerde stofafzuiging, dit geeft aan dat de stofzuiger een goede fijnstoffilter heeft die ervoor zorgt dat de zuigkracht van de stofzuiger behouden blijft en er geen stof uit de stofzuiger komt tijdens het zuigen.

3. Verschillende soorten stofopvang:

Ja, ja ook bij alleszuigers heb je de keuze uit verschillende soorten stofopvang. Zo kun je kiezen voor een alleszuiger met zak, zonder zak of die met beide varianten werkt. Het voordeel van een alleszuiger met zak is dat je deze eenvoudig leegt, zonder veel schoonmaak werk. Wel dien je natuurlijk rekening te houden met extra kosten voor stofzuigerzakken. Een alleszuiger zonder zak is in principe ook makkelijk te legen, maar toch heb je soms wat extra schoonmaak werkzaamheden aan de stofzuiger.

4. Water opzuigende alleszuiger:

Hoewel je verwacht dat een alleszuiger ook water opzuigt zijn niet alle alleszuigers waterzuigers. Vaak zijn dit soort modellen geschikt om nat vuil op te zuigen, maar niet hele plassen water. Let hier goed op, want zonder dat je het weet kun je de stofzuiger slopen.

5. As opzuigende alleszuiger:

Niet alle alleszuigers kunnen ook as op zuigen, met as bedoelen we as waar nog warmte af komt. Wil je ook as opzuigen kies dan voor de alleszuigers die van die speciale as filter heeft en bestand is tegen hitte.

6. Inhoud van de stofreservoir

Ook niet heel onbelangrijk is om rekening te houden met de stofreservoir. Hoe groter het reservoir hoe meer vuil je kunt zuigen. Logisch natuurlijk, maar dan dien je ook rekening te houden met de ruimte. Kies voor een kleine schuur dan gewoon voor een kleine stofreservoir, geloof me dat is handig.

7. Aparte vloeistofreservoir

Mocht je de alleszuiger ook veel gebruiken voor het zuigen van water. Check dan ook altijd hoe groot de vloeistofreservoir is. Vaak zijn de stof en vloeistofreservoir apart van elkaar en is de vloeistofreservoir een stuk kleiner. Verkijk je hier niet op, want straks heb je een stofzuiger die snel vol zit. Mocht je op zoek zijn naar een waterstofzuiger, check dan hier de beste waterzuigers.

Extra opties waar je ook nog op kunt letten:

Hieronder nog wat punten die minder relevant zijn, maar waar je wel nog even extra op kunt letten:

  • Maximaal luchtvolume: de maximale luchtvolume staat ook vaak aangegeven bij de stofzuiger, hoe hoger dit is hoe sneller de stofzuiger het vuil opzuigt.
  • Filterreiniging: er zijn alleszuigers die werken met een automatisch filterreiniging systeem, hierdoor klopt de stofzuiger als het ware zijn eigen filters uit. Dit is goed voor de zuigkracht en de onderhoudt van de stofzuiger.
  • Draadloze alleszuiger: deze alleszuigers zijn voorzien van een accu, dit kan handig zijn voor plekken waar geen stroom is of moeilijk te bereiken zijn. Houdt dan ook rekening met het accuplatform, misschien heb je al gereedschap die werkt met dezelfde accu’s dat is altijd handig.
The following two tabs change content below.

Bram

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.