Home » As stofzuiger

Beste As Stofzuiger

Door Bram | Laatste update: 4 januari 2021

As stofzuigers zijn simpele stofzuigers die bedoeld zijn om warme voorwerpen op te zuigen, denk aan asdeeltjes of kooltjes van de barbecue. Deze as zuigers worden vooral gebruikt voor het legen van de openhaard of voor het opzuigen van zaagsel. Natuurlijk moet je niet zuigen wanneer de barbecue of haard vol aanstaat, maar het kan wel eens gebeuren dat na een paar uur er toch nog kooltjes smeulen en heet zijn. Zou je dit dan opzuigen met een normale stofzuiger dan zal deze kapot gaan door het smeulende kooltje.

Ook zijn asdeeltjes niet goed voor de stofzuiger en maakt dit de stofzuiger kapot, daarom moet je voor het zuigen van as geen gewone stofzuiger kopen. Op deze pagina hebben we de beste as stofzuigers opgesteld, waarmee je al het as van je barbecue en openhaard op kunt zuigen. Het mooie van as stofzuigers is dat het ook best simpele stofzuigers zijn en daarom aantrekkelijk geprijsd zijn. Bekijk hieronder de beste aszuiger van 2021! Onder deze top lijst vind je belangrijke informatie over as zuigers.

 Geschikt voor temperatuur tot 60° C  

euroform force ash cleaner

Eurom Force Ash Cleaner

In onze ogen is dit de beste as stofzuiger van dit moment. De zuiger kan as op zuigen met maximale temperatuur van 60 °C, verder is de aszuiger vrij ligt en daarom makkelijk mee te nemen en op te bergen.

 Aszuiger met veel vermogen 

Powerplus POWX312

Deze as stofzuiger heeft veel power met een vermogen van 1500 W. Ook heeft deze stofzuiger een filterreiningingssysteem die automatisch de filter schoon houdt. Verder heeft deze stofzuiger een lang snoer van 5 meter.

 Budget keuze 

powerplus powx301

Powerplus POWX301

Dit is een vrij simpele as stofzuiger die ook goed geprijsd is. Desalniettemin is het een prima stofzuiger, zo kan de zuiger as opzuigen tot 50 °C en heeft de stofzuiger een handige blaasfunctie.

 Draadloze aszuiger 

Powerplus POWDP6020

Het kan soms ook handig zijn om een draadloze as stofzuiger te hebben, vooral omdat de barbecue vaak buiten staat. Kies dan voor deze handige draadloze aszuiger, de stofzuiger werkt op het accuplatform van Powerplus.

Waarop letten bij het kopen van een goede aszuiger

Voordat je een as stofzuiger koopt is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten die van belang zijn van een goede aszuiger. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren opgesomd, zodat je de beste as stofzuiger voor jouw situatie koopt:

1. Volume van de opvangbak van een as stofzuiger

Wanneer je een aszuiger koopt moet je na gaan hoe groot de opvangbak is van de stofzuiger. Een aszuiger bestaat bijna volledig uit opvangbak, daarom kun je een beetje de grootte van de stofzuiger inschatten. Hoe groter de opvangbak is, hoe meer vuil je natuurlijk kunt opzuigen. Wel moet je dan ook rekening houden met de ruimte. Aangezien as vaak niet superveel is kan een kleine aszuiger misschien wel beter bij jouw situatie passen.

2. De vermogen van de aszuiger

Ook de vermogen van een aszuiger is van belang. Hoe meer vermogen een aszuiger heeft hoe makkelijker je vuil opzuigt. Wel zijn hebben de as stofzuigers met veel vermogen wat grotere motor en zijn daarom zwaarder en ook vaak duurder. Wel kunnen we uit ervaring zeggen dat het vermogen veel uit maakt en met een stofzuiger met veel vermogen kun je makkelijker zuigen, vooral met as dat tussen achter een gril ligt is hierdoor makkelijker op te zuigen.

3. Actieradius ook van belang

Check altijd even de actieradius van de stofzuiger, dit geeft namelijk aan hoever je van het stopcontact ‘bereik’ hebt met je stofzuiger. De actieradius van de aszuigers ligt tussen de 2 en 5 meter. Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je ook altijd kiezen voor een draadloze aszuiger, deze werken met een accu.

4. Maximale temperatuur van as

Omdat je te maken kan hebben met hete asdeeltjes, denk aan smeulende kooltjes, moet je ook rekening houden met de temperaturen. Ook hier zit veel verschil in tussen de as stofzuigers, zo zijn er aszuigers die een maximale temperatuur kunnen hebben tot 40 °C en een maximaal temperatuur tot 60 °C.

5. As stofzuiger met blaasfunctie kan ook handig zijn

Nog een andere functie waarmee je rekening kunt houden is een blaasfunctie. In plaats dat een stofzuiger zuigt, zijn er ook aszuigers die kunnen blazen, hierdoor kun je stof die tussen randjes en hoekjes ligt los blazen. Vind je deze functie handig, check dan welke as stofzuigers deze functie hebben.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.