Home » Beste As Stofzuiger

Beste As Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 25 maart 2021

As stofzuigers zijn simpele stofzuigers die bedoeld zijn om warme voorwerpen op te zuigen, denk aan asdeeltjes of kooltjes van de barbecue. Deze as zuigers worden vooral gebruikt voor het legen van de openhaard of voor het opzuigen van zaagsel. Natuurlijk moet je niet zuigen wanneer de barbecue of haard vol aanstaat, maar het kan wel eens gebeuren dat na een paar uur er toch nog kooltjes smeulen en heet zijn. Zou je dit dan opzuigen met een normale stofzuiger dan zal deze kapot gaan door het smeulende kooltje.

Ook zijn asdeeltjes niet goed voor de stofzuiger en maakt dit de stofzuiger kapot, daarom moet je voor het zuigen van as geen gewone stofzuiger kopen. Op deze pagina hebben we de beste as stofzuigers opgesteld, waarmee je al het as van je barbecue en openhaard op kunt zuigen. Het mooie van as stofzuigers is dat het ook best simpele stofzuigers zijn en daarom aantrekkelijk geprijsd zijn. Bekijk hieronder de beste aszuiger van 2021! Onder deze top lijst vind je belangrijke informatie over as zuigers.

Beste as stofzuigers

Beste as stofzuiger voor hoge temperatuur

eurom force ash cleaner

De Force Ash Cleaner van Eurom © EUROM

Eurom Force Ash Cleaner

Wij bestempelen de Eurom Force Ash Cleaner als de beste as stofzuiger voor hoge temperaturen. Deze aszuiger is namelijk geschikt tot temperaturen tot 60 graden Celsius. Kijken we naar de opvangbank dan is dat met 15 liter helemaal in orde. Opvallend is het gewicht van deze as stofzuiger: met slechts 3 kilo is het een lichtgewicht aszuiger die je makkelijk kunt verplaatsen. Waar je wel rekening mee moet houden is een wat korter snoer: de Eurom Force Ash Cleaner heeft een snoerlengte van slechts 2,5 meter.

 Geschikt voor temperatuur tot 60° C 

euroform force ash cleaner

Eurom Force Ash Cleaner

In onze ogen is de Eurom Force Ash Cleaner de beste as stofzuiger van dit moment. De zuiger kan as op zuigen met maximale temperatuur van 60 °C, verder is de aszuiger vrij ligt en daarom makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Beste deal

Beste as stofzuiger met veel vermogen

beste as stofzuiger vermogen

De Powerplus POWX312 in gebruik © Powerplus

Powerplus POWX312

De Powerplus POWX312 is een krachtige as stofzuiger. Met een vermogen van 1500W is hij een stuk sterker dan de gemiddelde aszuiger die we op dit moment tegenkomen bij webshops. Er is sprake van een reservoir van 20 liter, wat ruim voldoende is voor de gemiddelde klus. Een ander groot voordeel is de stofzuiger actieradius: met een snoerlengte van 5 meter ben je lekker mobiel en hoef je niet zozeer een stopcontact in de buurt van de openhaard te hebben.

Ben je op zoek naar een as stofzuiger met blaasfunctie, om bijvoorbeeld de kieren uit te blazen, dan ben je bij deze Powerplus POWX312 niet aan het juiste adres. Deze functionaliteit ontbreekt namelijk.

  Aszuiger met veel vermogen  

powerplus-powx312

Powerplus POWX312

De Powerplus POWX312 as stofzuiger heeft veel power met een vermogen van 1500 W. Ook heeft deze stofzuiger een filterreiningingssysteem die automatisch de filter schoon houdt. Verder heeft deze stofzuiger een lang snoer van 5 meter.

Beste deal

Beste goedkope as stofzuiger

Powerplus POWX301

Als je niet teveel wil betalen voor je nieuwe aszuiger, dan maak je een goede keuze met de Powerplus POWX301. Deze as stofzuiger doet wat hij moet doen en heeft – opvallend genoeg – ook een blaasfunctie. Kijken we naar de maximale aantal graden Celsius wat deze aszuiger kan handelen, dan is dat ook prima: je kunt as tot 50 graden Celsius opzuigen. Net als de Eurom Force Ash Cleaner heb je wel te maken met een wat kleiner snoer: met een snoerlengte van 2 meter ben je redelijk afhankelijk van een stopcontact in de buurt van de werkplek.

De stofzuiger is met een gemiddelde verkoopprijs van 41 euro een stuk goedkoper dan andere modellen.

  Goedkope as stofzuiger  

powerplus powx301

Powerplus POWX301

De Powerplus POWX301 is een vrij simpele as stofzuiger die ook goed geprijsd is. Desalniettemin is het een prima stofzuiger, zo kan de zuiger as opzuigen tot 50 °C en heeft de stofzuiger een handige blaasfunctie.

Beste deal

Beste draadloze as stofzuiger

beste draadloze as stofzuiger

De Powerplus Dual Power POWDP6020. © Powerplus

Powerplus POWDP6020

Geen gedoe met een te kleine stofzuiger actieradius of heb je helemaal geen stopcontact in de buurt van de haard? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een draadloze as stofzuiger. Ook trouwens handig als je een buitenhaard hebt, waar stopcontactpunten ook nog wel eens kunnen ontbreken. De beste draadloze as stofzuiger op dit moment vinden wij de Powerplus POWDP6020. Met behulp van een accu van Powerplus kun je hem overal gebruiken.

Er is sprake van een reservoir van 20 liter. Dankzij de lange slang van twee meter kun je zonder problemen stofzuigen. Waar je wel goed op moet letten is dat de accu niet meegeleverd wordt: heb jij nog geen andere Powerplus apparaten in huis, dan moet je deze er dus apart bijkopen.

  Draadloze as stofzuiger  

powerplus-powdp6020

Powerplus POWDP6020

Het kan soms ook handig zijn om een draadloze as stofzuiger te hebben, vooral omdat de barbecue vaak buiten staat. Kies dan voor deze Powerplus POWDP6020, een handige draadloze aszuiger die werkt op het accuplatform van Powerplus.

Beste deal

Waarop letten bij het kopen van een goede as stofzuiger

Voordat je een as stofzuiger koopt is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten die van belang zijn van een goede as stofzuiger. Zo is de grootte van de opvangbak een factor waar men vaak vergeet naar te kijken. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren op een rij gezet, zodat je de beste as stofzuiger koopt voor jouw specifieke wensen en behoeftes.

Volume van de opvangbak van een as stofzuiger

Wanneer je een aszuiger koopt moet je na gaan hoe groot de opvangbak is van de stofzuiger. Een aszuiger bestaat bijna volledig uit opvangbak, daarom kun je een beetje de grootte van de stofzuiger inschatten. Hoe groter de opvangbak is, hoe meer vuil je natuurlijk kunt opzuigen. Wel moet je dan ook rekening houden met de ruimte. Aangezien as vaak niet superveel is kan een kleine aszuiger misschien wel beter bij jouw situatie passen.

Het vermogen van de aszuiger

Ook de vermogen van een aszuiger is van belang. Hoe meer vermogen een aszuiger heeft hoe makkelijker je vuil opzuigt. Wel zijn hebben de as stofzuigers met veel vermogen wat grotere motor en zijn daarom zwaarder en ook vaak duurder. Wel kunnen we uit ervaring zeggen dat het vermogen veel uit maakt en met een stofzuiger met veel vermogen kun je makkelijker zuigen, vooral met as dat tussen achter een gril ligt is hierdoor makkelijker op te zuigen.

Actieradius ook van belang

Check altijd even de actieradius van de stofzuiger, dit geeft namelijk aan hoever je van het stopcontact ‘bereik’ hebt met je stofzuiger. In ons kennisbank artikel over de stofzuiger actieradius leren we je alles wat je moet weten. De actieradius van de aszuigers ligt tussen de 2 en 5 meter (een stuk lager dan bij een traditionele stofzuiger, waar die rond de 8 tot 10 meter ligt). Mocht dit niet genoeg zijn dan kun je ook altijd kiezen voor een draadloze aszuiger, deze werken met een accu.

Maximale temperatuur van as

Vanwege het feit dat je te maken kan hebben met hete asdeeltjes, denk aan smeulende kooltjes, moet je ook rekening houden met de maximale temperaturen. Ook hier zit veel verschil tussen bij de as stofzuigers. Zo zijn er aszuigers die een maximale temperatuur kunnen hebben tot 40 °C en een maximaal temperatuur tot 60 °C. Bij de productbeschrijvingen ontdek je dit altijd.

As stofzuiger met blaasfunctie kan ook handig zijn

Nog een andere functie waarmee je rekening kunt houden is een blaasfunctie. In plaats dat een stofzuiger zuigt, zijn er ook aszuigers die kunnen blazen, hierdoor kun je stof die tussen randjes en hoekjes ligt los blazen. Deze functionaliteit is een must als je bijvoorbeeld een houtkachel hebt met veel kieren die leeggezogen moeten worden. Door gebruik te maken van de blaasfunctie kun je de kieren eerst leegblazen, waarna het as vervolgens op kunt zuigen.

Beste as stofzuigers vergelijken

Na bovenstaande te hebben benoemd is het slim om nog één keer te kijken naar de beste opties.

As stofzuigerBeste keuzeReservoirTemperatuurPrijs
Eurom Force Ash CleanerHoge temperaturen15 liter60 °CBeste deal
Powerplus POWX312Veel vermogen20 liter60 °CBeste deal
Powerplus POWX301Goedkoop20 liter50 °CBeste deal
Powerplus POWDP6020Draadloos20 liter40 °CBeste deal

FAQ

Over as stofzuigers bestaan veel vragen. Kun je het as al opzuigen als het nog warm is? Wordt er gebruik gemaakt van een speciale stofzuigerzak? We hebben de veelgestelde vragen over de as stofzuiger hieronder op een rij gezet in de FAQ.

Wat is een as stofzuiger?

Een as stofzuiger is een speciale stofzuiger waarmee je asdeeltjes op kunt zuigen.

Kun je warme asdeeltjes opzuigen met dit type stofzuiger?

In veel gevallen wel. Elke as stofzuiger heeft een eigen maximale warmte, wat varieert van 40 tot 60 graden Celsius.

Wat is de beste as stofzuiger op dit moment?

De Erom Force Ash Cleaner vinden wij de beste as stofzuiger voor de meeste mensen.

Zijn er ook draadloze aszuigers?

Ja die zijn er zeker. Erg handig, gezien de stofzuiger actieradius vaak een stuk kleiner is dan de traditionele stofzuiger.

Loop je ergens vast of heb jij een aanvullende vraag over aszuigers? Schroom niet om ons een berichtje te sturen. We helpen je graag verder op weg bij het maken van de beste keuze.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.