Home » Beste As Stofzuiger (aszuiger)

Beste As Stofzuiger (aszuiger)

Door Bram Tigchelaar | Update: 30 augustus 2023

Aszuigers, ook bekend als asstofzuigers, zijn ontworpen om hete materialen op te zuigen, zoals de naam al aangeeft. Deze handige apparaten zijn ideaal voor het reinigen van openhaarden, pelletkachels of barbecues. Een aszuiger beschikt over een speciale ketel en een slang die hittebestendig is, zodat er geen zorgen hoeven te zijn over smeltende onderdelen.

Vanwege het feit dat er veel verschillende as stofzuigers te vinden zijn, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste aszuiger op dit moment. Bij het kiezen van een goede aszuiger is het belangrijk om op bepaalde factoren te letten, zo is het belangrijk om te kijken wat de maximale temperatuur is van de as kan zijn. Dit geef namelijk aan voor welke temperaturen je de stofzuiger kunt gebruiken.

beste as stofzuiger

Belangrijke onderzoeksfactoren bij een as stofzuiger

Voor ons onderzoek naar de beste as stofzuiger hebben we gekeken naar belangrijke kernmerken van dit type stofzuiger. Zo hebben we onder meer gekeken naar de maximale temperatuur van asdeeltjes die opgezogen mogen worden met een specifiek model en checken we welke opzetstukken je er mogelijk bij krijgt. We zetten de belangrijkste onderzoeksfactoren van een aszuiger op een rij:

  • Maximale temperatuur: tot hoeveel graden mogen de asdeeltjes zijn die opgezogen kunnen worden door een aszuiger? Is dit 40 of 60 graden Celsius?
  • Mobiliteit: we checken of een asstofzuiger onder meer voorzien is van wielen en hoe zwaar hij eigenlijk is. Een enorm zware as stofzuiger kan minder makkelijk binnen gebruikt worden. En een model op wielen is voor buiten erg interessant.
  • Functies: is er sprake van een blaasfunctie? Heeft de aszuiger een parkeerstand? Dit zijn zaken die we ook onder de loep nemen.
  • Volume opvang: natuurlijk kijken we ook naar ‘hoe groot’ een aszuiger is. Nee, niet het formaat van de stofzuiger zelf, maar de volume opvang. Dit wordt uitgedrukt in liters.
  • Actieradius: we checken – net als bij normale stofzuigers – de actieradius. Dit is de totale afstand van het stopcontact tot en met de zuigmond. Hoe langer de kabel, hoe groter de actieradius en dus het werkbereik. Een belangrijk element voor een asstofzuiger voor buiten.

Uiteraard zijn we de standaard factoren van een stofzuiger niet het oog verloren. Hierbij moet je denken aan de prijs, de beschikbaarheid en de beoordelingen bij verschillende – grote – webshops. Dit tezamen zorgt voor een eindoordeel, waar wij onze onderzoeksresultaten op baseren.
Wist je dat we veel meer professionele stofzuigers onderzocht hebben? Zo deden we ook onderzoek naar de beste alleszuiger en de beste bouwstofzuiger!

een aszuiger voor een openhaard

Overzicht: beste asstofzuigers

As stofzuigerGebruikAdviesprijsBekijk
Powerplus POWX308Voor palletkachel / openhaard€ 80Beste deal
Varo As zuigerVoor BBQ (Barbecue)€ 49,50Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Achter de schermen bij Bestestofzuigers.nl doen we er alles aan om te zorgen voor een zo betrouwbaar mogelijk onderzoek. In het geval van de beste as stofzuiger hebben we ons flink verdiept in de werking van dit toch wel bijzondere type stofzuiger. Want, het is geen normale ‘stof’ zuiger, maar een stofzuiger voor warm tot heet vuil. As, barbecueresten of ander heet vuil wat bijvoorbeeld in de werkplaats voor kan komen. We hebben gesproken met huidige gebruikers van dit type stofzuigers en hebben daadwerkelijk honderen reviews doorgenomen om onze kennis flink te verbreden.

Wie wij zijn? Wij staan al jaren midden in de wereld van stofzuigers. BesteStofzuigers.nl is onderdeel van VacuumTester, een internationaal onafhankelijk stofzuigerplatform. Doordat we het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom stofzuigers op de voet volgen, zijn we op de hoogte van alles wat er speelt. Dit in combinatie met een voorliefde voor techniek, zorgt ervoor dat wij goed en gedegen onderzoek kunnen doen naar de beste keuzes.

Voor vragen, feedback of opmerkingen over ons onderzoek kun je ons altijd een berichtje sturen!