Home » Beste As Stofzuiger (aszuiger)

Beste As Stofzuiger (aszuiger)

Door Bram Tigchelaar | Update: 3 januari 2022

As stofzuigers zijn stofzuigers die bedoeld zijn om hete voorwerpen op te zuigen. Je kunt deze asstofzuigers of aszuigers, zoals ze ook wel genoemd worden, dus prima gebruiken voor het stofzuigen van een openhaard, pelletkachel of bbq. Een aszuiger heeft een speciale hittebestendige ketel en slang, waardoor er geen sprake kan zijn van smeltende onderdelen.

Vanwege het feit dat er veel verschillende as stofzuigers te vinden zijn, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste aszuiger op dit moment. We zetten de beste aszuigers op een rij voor specifieke behoeftes.

Beste aszuiger per toepassing

📚 Let bij het kopen van een stofzuiger voor as altijd op hoe warm de asdeeltjes maximaal mogen zijn. Hou je hier vervolgens ook aan: te warme asdeeltjes kunnen alsnog een asstofzuiger kapot maken.

beste as stofzuiger

Beste Aszuiger voor Openhaard of Pelletkachel

 Beste voor openhaard of pelletkachel 

Kärcher AD2 as stofzuiger

Kärcher AD2 as stofzuigerDe Kärcher AD2 as stofzuiger vinden wij de beste keuze voor het opzuigen van vuil uit de openhaard of pelletkachel. Dit model is een lichtgewicht keuze.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 4,4 kilogram
 • Maximale temperatuur: 40 graden Celsius
 • Capaciteit: 14 liter
 • Actieradius: 5,3 meter
 • Gemiddelde prijs: € 132,95

Dankzij een goed te reinigen filtersysteem en zijn lichte gewicht bevelen wij dit model met name voor gebruik binnenshuis aan. Het is daarom een zeer geschikte keuze voor het op schoonmaken en opzuigen van asdeeltjes uit de openhaard of pelletkachel.

Wanneer je met name binnenshuis gebruik wil maken van een as stofzuiger, vinden wij de Kärcher AD2 de beste aszuiger. Deze heeft een zeer goed schoon te maken (en te houden) filter, waardoor er minder snel sprake is van een vervuilde uitstoot. Daarbij is hij lichter dan andere modellen, waardoor je hem gemakkelijker kunt verslepen met een kleinere kans op schade op vloeren en/of meubels.

Voordelen

 • Makkelijk te onderhouden filter
 • Een lichtgewicht keuze (4,4 kilogram)
 • Kan tot 40 graden Celsius vuil opzuigen

Nadelen

 • Het is niet de goedkoopst keuze
 • Heeft geen zwenkwielen

Beste Aszuiger voor BBQ

 Beste voor barbeque 

Powerplus POWX308

powerplus powx308Deze Powerplus POWX308 is de beste as stofzuiger voor BBQ’s. Hij is zeer geschikt voor buiten door zijn wielen. Hij kan asdeeltjes tot 60 graden Celsius probleemloos opzuigen.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 5,9 kilogram
 • Maximale temperatuur: 60 graden Celsius
 • Capaciteit: 20 liter
 • Actieradius: 4,65 meter
 • Gemiddelde prijs: € 80

Dit model is zeer aan te raden voor mensen die buitenshuis as willen opzuigen. Hij is voorzien van wielen en kan tot een hoger aantal graden asdeeltjes opzuigen. Daarbij voorzien van diverse extra’s die het bijvoorbeeld voor een uitzuigen van een bbq makkelijker maken.

Asdeeltjes of resten uit de barbecue opzuigen? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Powerplus POWX308 aszuiger. Deze as stofzuiger heeft zwenkwielen, waardoor je hem makkelijk met je mee kunt laten rijden. Dankzij de meegeleverde opzetstukken kun je ook op lastig bereikbare plekken in een barbecue de asresten opzuigen. Sterker nog: dit model heeft een blaasfunctie, waardoor je ook de barbecue ketel gewoon even leeg kunt spuiten. Hij kan asdeeltjes tot 60 graden Celsius opzuigen.

Voordelen

 • Voorzien van zwenkwielen
 • Heeft een blaasfunctie
 • Grote volume opvang van 20 liter
 • Kan asdeeltjes tot 60 graden Celsius opzuigen

Nadelen

 • Weegt 5,9 kilogram, wat best zwaar is

Belangrijke onderzoeksfactoren bij een as stofzuiger

Voor ons onderzoek naar de beste as stofzuiger hebben we gekeken naar belangrijke kernmerken van dit type stofzuiger. Zo hebben we onder meer gekeken naar de maximale temperatuur van asdeeltjes die opgezogen mogen worden met een specifiek model en checken we welke opzetstukken je er mogelijk bij krijgt. We zetten de belangrijkste onderzoeksfactoren van een aszuiger op een rij:

 • Maximale temperatuur: tot hoeveel graden mogen de asdeeltjes zijn die opgezogen kunnen worden door een aszuiger? Is dit 40 of 60 graden Celsius?
 • Mobiliteit: we checken of een asstofzuiger onder meer voorzien is van wielen en hoe zwaar hij eigenlijk is. Een enorm zware as stofzuiger kan minder makkelijk binnen gebruikt worden. En een model op wielen is voor buiten erg interessant.
 • Functies: is er sprake van een blaasfunctie? Heeft de aszuiger een parkeerstand? Dit zijn zaken die we ook onder de loep nemen.
 • Volume opvang: natuurlijk kijken we ook naar ‘hoe groot’ een aszuiger is. Nee, niet het formaat van de stofzuiger zelf, maar de volume opvang. Dit wordt uitgedrukt in liters.
 • Actieradius: we checken – net als bij normale stofzuigers – de actieradius. Dit is de totale afstand van het stopcontact tot en met de zuigmond. Hoe langer de kabel, hoe groter de actieradius en dus het werkbereik. Een belangrijk element voor een asstofzuiger voor buiten.

Uiteraard zijn we de standaard factoren van een stofzuiger niet het oog verloren. Hierbij moet je denken aan de prijs, de beschikbaarheid en de beoordelingen bij verschillende – grote – webshops. Dit tezamen zorgt voor een eindoordeel, waar wij onze onderzoeksresultaten op baseren.

Wist je dat we veel meer professionele stofzuigers onderzocht hebben? Zo deden we ook onderzoek naar de beste alleszuiger en de beste bouwstofzuiger!

een aszuiger voor een openhaard

Overzicht: beste asstofzuigers

As stofzuigerGebruikAdviesprijsBekijk
Kärcher AD2Voor openhaard / Pelletkachel€ 133Beste deal
Powerplus POWX308Voor BBQ (Barbecue)€ 80Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Achter de schermen bij Bestestofzuigers.nl doen we er alles aan om te zorgen voor een zo betrouwbaar mogelijk onderzoek. In het geval van de beste as stofzuiger hebben we ons flink verdiept in de werking van dit toch wel bijzondere type stofzuiger. Want, het is geen normale ‘stof’ zuiger, maar een stofzuiger voor warm tot heet vuil. As, barbecueresten of ander heet vuil wat bijvoorbeeld in de werkplaats voor kan komen. We hebben gesproken met huidige gebruikers van dit type stofzuigers en hebben daadwerkelijk honderen reviews doorgenomen om onze kennis flink te verbreden.

Wie wij zijn? Wij staan al jaren midden in de wereld van stofzuigers. BesteStofzuigers.nl is onderdeel van VacuumTester, een internationaal onafhankelijk stofzuigerplatform. Doordat we het laatste nieuws en de ontwikkelingen rondom stofzuigers op de voet volgen, zijn we op de hoogte van alles wat er speelt. Dit in combinatie met een voorliefde voor techniek, zorgt ervoor dat wij goed en gedegen onderzoek kunnen doen naar de beste keuzes.

Voor vragen, feedback of opmerkingen over ons onderzoek kun je ons altijd een berichtje sturen!

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.