Home » Beste Autostofzuiger

Beste Autostofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Het stofzuigen van je auto kan een best irritante klus zijn, kleine kiertjes waar je net niet bij komt of de snoer is te kort waardoor je niet eens bij de auto komt. Ook ik heb wel eens te maken met deze irritaties vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar de beste autostofzuiger van dit moment. In dit bericht lees je wat ik de beste stofzuiger voor de auto vind en hoe ik op deze keuze ben gekomen.

Top 3 aanbevolen autostofzuiger

Elke stofzuiger heeft net weer andere functionaliteiten en specialiteiten. Ook zit er veel verschil in de prijzen van de stofzuigers, om deze reden heb ik niet één maar drie keuzes opgesteld met goede autostofzuigers. Ik heb een beste keuze, budget keuze en luxe keuze voor een autostofzuiger gevonden. Onderaan deze keuzes vind je mijn onderbouwing waarom ik deze stofzuigers zo goed vind.

 Beste keuze

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

Deze Dyson V7 heeft een zeer krachtige motor waarmee je makkelijk je auto kunt zuigen. Ook heeft dit model een sterke accu die tot wel 30 minuten mee gaat.

Bekijk

 Budget keuze

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01

Deze Philips MiniVac is een goede handstofzuiger die ook geschikt is voor in de auto. Ook is dit model wat goedkoper dan de Dyson, vandaar ook de budget keuze. Ook dit model heeft een 12 volt autostekker.

Bekijk

 Luxe keuze 

beste autostofzuiger rowenta

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Deze Rowenta Air Force Flex is ook een zeer goede autostofzuiger, met name de flexibele accessoires maken deze stofzuiger geschikt voor het zuigen van de auto.

Bekijk

Wat maakt de Dyson V7 Trigger de beste keuze?

De Dyson V7 Trigger is een echte goede sterke stofzuiger die makkelijk een eenvoudig alles wegzuigt. Wat de stofzuiger zo goed maakt voor het zuigen van een auto is de gebruiksduur. In vergelijking met andere handzuigers gaat deze autostofzuiger lang mee, ongeveer 30 minuten. Ook maakt het formaat van dit model de stofzuiger geschikt voor in de auto.

Verder zijn de accessoires van de stofzuiger ook belangrijk. Naast de standaard meubelzuigmond, kierenzuigmond en de reliëfborstel, krijg je ook een gemotoriseerde miniborstel. Met zo’n borstel wordt het heel makkelijk om dierenharen van je autostoelen te krijgen.

Voordelen van deze autostofzuiger

Hieronder nog even de voordelen van de Dyson V7 Trigger opgesomd waarom dit een goede keuze is voor het gebruik in de auto:

 • Handige mondstukken: kierenzuigmond, meubelzuigmond, reliëfborstel en een gemotoriseerd mondstuk. Ook zijn deze borstels te verlengen met bijgeleverde verlengstuk wat de stofzuiger helemaal geschikt maakt voor het zuigen van de auto.
 • Ook geschikt voor dierenharen: het gemotoriseerde mondstuk maakt deze stofzuiger ook geschikt voor het verwijderen van dierenharen.
 • Geen zak benodigd: dit model heeft een stofreservoir van 0,4 L wat voldoende is voor een auto, tevens ook zeer eenvoudig te legen en schoon te maken.

Nadelen van de Dyson V7 Trigger

In vergelijking met de andere modellen zijn er altijd nadelen te vinden. Kijken we naar de andere modellen in deze top 3 beste autostofzuiger, kunnen we zeggen dat dit model de volgende nadelen heeft:

 • Vrij prijzig: de stofzuiger wordt aangeboden voor een gemiddelde verkoopprijs € 229,-, gezien ander handstofzuigers is dit een prijzige keuze.
 • Geen autostekker: helaas heeft dit model geen 12 volt aansluiting, hierdoor is het niet mogelijk om de stofzuiger in de auto op te laden. Zorg voordat je de stofzuiger in de auto gebruikt altijd dat deze goed opgeladen is.

dyson v7 trigger

De beste autostofzuiger

Met name de handige accessoires en goede zuigprestaties is de Dyson V7 Trigger in mijn ogen de beste autostofzuiger van dit moment. Helemaal door de 12v autolader maakt dit een handige keuze.

Bekijk

Budget keuze Philips PowerPro FC8769/91

Het is bekend dat aan de Dyson modellen een prijskaartje hangt, om deze reden ben ik ook op zoek gegaan een budget keuze. De Philips PowerPro Fc8769/91 is zeer geschikt om als autostofzuiger te gebruiken. Ook kwam dit model naar voren in onze beste handstofzuiger 2021 onderzoek.

Het model wordt geleverd met handige accessoires die het heel makkelijk maken om een auto te stofzuigen. Zo is het model bijvoorbeeld erg compact en licht, dit maakt het zuigen in een kleine ruimte als auto toegankelijk. Verder is het heel handig dat deze handstofzuiger ook een 12V oplader heeft, mocht de accu leeg raken dan hoef je de zuigwerkzaamheden niet te staken en kun je gewoon door gaan.

Voordelen van deze autostofzuiger

Even een korte samenvatting waarom ik deze stofzuiger geschikt vind voor het zuigen in de auto:

 • Handige 12V lader: dit model is draadloos te gebruiken, hierdoor heb je geen problemen met het vinden van een stroomvoorziening. Wel raken draadloze stofzuigers die werken op een accu snel leeg. Het voordeel van dit model is dat het ook een 12 volt aansluiting heeft, mocht de accu leeg raken kun je gewoon door met zuigen.
 • Laag geprijsd: dit model is laag geprijsd, maar de zuigprestaties vallen zeker niet tegen. Dit maakt deze stofzuiger dan ook een echte budget keuze.
 • Handige accessoires: dit model wordt geleverd met handige accessoires, hiermee kun je makkelijk matten en tussen kiertjes zuigen. Verder krijg je bij dit model ook een handige slang waarop je de opzet stukjes kunt zetten.

De nadelen van deze stofzuiger voor de auto

Ook het spreekwoord: elk voordeel heeft zijn nadeel is hierbij van toepassing. Het handige van een accu is dat je de stofzuiger draadloos kunt gebruiken, maar het is niet handig wanneer de accu leeg is je de stofzuiger niet meer kunt gebruiken, gelukkig heeft dit model wel een 12V oplader. Wat nog meer nadelig is aan dit model vertel ik hieronder:

 • Accu is snel leeg: de maximale gebruiksduur van dit model is 11 minuten. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet erg lang is. Mocht je alleen op de accu willen zuigen dan gaat dit model niet lang mee.

philips minivac fc6149-01

Goed geprijsde stofzuiger voor de auto

Een zeer goede keuze wanneer je op zoek bent naar een goed geprijsde stofzuiger voor de auto. Deze Philips MiniVac FC6149/01 is makkelijk in gebruik en vooral geschikt voor het zuigen in kleine kiertjes.

Bekijk

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Een steelstofzuiger die ook goed te gebruiken is in de auto (bekijk hier de beste steelstofzuiger). Deze Rowenta Air Force Flex is speciaal ontwikkeld voor het zuigen in de auto. Met name de flexibiliteit van de stofzuiger maakt het zuigen in kleine kiertjes heel eenvoudig. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je in een kleine ruimte als een auto, een flexibele stofzuiger te gebruiken.

Deze steelstofzuiger heeft helaas geen 12V aansluiting, vandaar dat de bovenstaande modellen beter scoren in mijn ogen. Wel is dit een model die erg flexibel is en wordt geleverd met handige accessoires. Deze Air Force Flex heeft een maximale gebruiksduur van 35 minuten dus is geschikt om de auto te stofzuigen.

Voordelen van deze steelautostofzuiger  

 • Erg flexibel: deze stofzuiger is te gebruiken als steelstofzuiger en als handstofzuiger. Ook wordt deze stofzuiger geleverd met een handige flexibele slang waarop diverse zuigmonden geplaatst kunnen worden.
 • Handige accessoires: naast de flexibele slang krijg je bij deze stofzuiger ook een kieren zuigmond, dierenhaarborstel, meubelzuigmond, kleine zuigmond, combizuigmond en een turboborstel.
 • Ook goed te gebruiken in huis: naast de toepassing in de auto is dit ook een goede steelstofzuiger voor in huis.
 • Geen snoeren: deze stofzuiger heeft geen snoer en is dus draadloos te bedienen.

De nadelen van de Rowenta Air Force Flex

 • Geen autostekker: de stofzuiger heeft geen snoer en in vergelijking met de andere modellen ook geen 12 volt stekker. Is de accu leeg dan moet je helaas je zuig werkzaamheden staken.
 • Hoog geprijsd: in vergelijking met de andere modellen is dit wel het duurste model en kost dit model gemiddeld € 419,-

beste autostofzuiger rowenta

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Deze Rowenta Air Force Flex is een zeer goede stofzuiger voor in de stofzuiger. Heeft goede zuigprestaties en is erg flexibel waardoor dit model makkelijk te gebruiken is in de auto.

Bekijk

Ons onderzoek naar de beste autostofzuiger

Voor dit onderzoek heb ik gekeken naar diverse stofzuigers die goed te gebruiken zijn in de auto. Al snel kwam ik erachter waar aan een autostofzuiger moet voldoen. Een belangrijke factor is de ruimte van een auto, het is een compacte ruimte waarin je niet heel bewegelijk bent. Belangrijk is dus dat een stofzuiger makkelijk te gebruiken is in de auto.

Naast dat een stofzuiger makkelijk te gebruiken moet zijn in kleine ruimtes is het ook handig dat een stofzuiger draadloos te gebruiken is. Het is niet altijd mogelijk om je auto dicht bij je huis te zetten, vaak kom je dan in de problemen met een stroomvoorziening. Het is mogelijk om een verlengsnoer naar je auto te leiden, maar het is veel makkelijker wanneer een stofzuiger draadloos te gebruiken is en helemaal wanneer je deze ook nog kunt gebruiken op 12 volt.

Een ander belangrijk punt is de accessoires. Met een standaard zuigmond van een stofzuiger beperkt het zuigen in de auto zich alleen op het meubilair en de grond. Ook kan een standaard zuigmond het meubilair van je auto beschadigen. Mijn aanbeveling koop een stofzuiger die een zachte borstel heeft voor het meubilair en een kieren zuigmond voor de moeilijke bereikbare plekken.

Randvoorwaarden van dit onderzoek waren de volgende factoren;

 • Goed bewegelijke stofzuiger
 • Draadloos te gebruiken of te gebruiken via autolader
 •  Stofzuigeraccessoires voor in de auto
The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.