Beste Bouwstofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger voor op de bouwplaats of in de werkplaats, kom je al snel terecht bij de bouwstofzuiger. Een robuuste stofzuiger die tegen een stootje kan en vaak van alles op kan zuigen. Ze zijn er draadloos met een accu, met zak en zonder zak.

Er bestaan veel vragen over bouwstofzuigers: zo is het lang niet altijd duidelijk wat een bouwstofzuiger allemaal kan opzuigen. We hebben besloten om grondig onderzoek te doen naar beste bouwstofzuiger op dit moment. We hebben hierin onderscheid gemaakt tussen verschillende modellen.

Beste bouwstofzuigers op dit moment (2023):

 Een bouwstofzuiger is geschikt om bouwstof mee op te zuigen. Naast droog vuil kan hij ook vaak nat vuil (water) opzuigen. Bij een bouwstofzuiger moet je goed letten op de stofklasse en zaken als een geïntegreerde stopcontactdoos.

Beste bouwstofzuiger

 Beste bouwstofzuiger 2023 

Karcher WD 6 Premium ME PT

karcher wd 6 premium me pt

De Karcher WD 6 Premium ME PT is op dit moment de beste bouwstofzuiger. Met dit model kun je alle soorten vuil opzuigen (ook vloeistof). De bouwstofzuiger is te gebruiken met zowel een zak als zonder zak.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Karcher WD 6 Premium ME PT is momenteel de beste bouwstofzuiger van dit moment. Dit model is voorzien van alle gemakken en kan alles opzuigen. Je kunt de stofzuiger gebruiken met een stofzuigerzak, maar mocht je dit niet nodig vinden dan kun je de stofzuiger ook zonder zak gebruiken. Ook heeft deze Karcher een geïntegreerd stopcontact en dat is erg handig wanneer je de stofzuiger gebruikt in combinatie met gereedschap. Een handige uitbreiding is dan ook de Karcher met een boorstofopvanger, hiermee kun je heek makkelijk gaatjes boren en direct het vuil opzuigen.

Voordelen:

 • Bouwstofzuiger met stopcontact
 • Ook water opzuigend
 • Deze stofzuiger heeft ook een blaasfunctie
 • Compact dus makkelijk op te bergen

Nadelen:

 • Met 9,4 kg is deze bouwstofzuiger vrij zwaar

Leuk om te weten: dit model komt ook als beste uit de test bij het onderzoek naar de beste alleszuiger en de beste waterstofzuiger. Dé best getest bouwstofzuiger op dit moment!

Beste bouwstofzuiger met accu

 Beste bouwstofzuiger met accu 

Makita DVC750LZX1

Makita DVC750LZX1

De Makita DVC750LZX1 is een goede bouwstofzuiger met accu. Je kunt deze stofzuiger draadloos gebruiken en op plekken waar geen stroompunt is. Deze stofzuiger werkt op Makita 18V LXT li-Ion accu’s, mocht je Makita gereedschap hebben dan kun je dezelfde accu’s gebruiken voor deze bouwstofzuiger.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Makita DVC750LZX1 is een nieuwe bouwstofzuiger van Makita die werkt met het 18VLXT platform van Makita. Mocht je elektrisch gereedschap hebben dat werkt met een Makita LXT accu dan kun je dezelfde accu gebruiken. Deze bouwstofzuiger is ideaal voor klussen waarbij je geen stroompunt hebt of plekken die moeilijk bereikbaar zijn, denk bijvoorbeeld aan het stofzuigen van je auto.

Voordelen

 • Bouwstofzuiger met accu en is daardoor draadloos te gebruiken
 • Werkt met accu’s van het Makita LXT accuplatform
 • Zuigkracht is aan te passen
 • Heeft een blaasfunctie
 • Met 4,3 kilo makkelijk mee te nemen
 • Compact en daardoor makkelijk op te bergen

Nadelen

 • Kan geen nat vuil opzuigen
 • Heeft geen geïntegreerd stopcontact dus je kunt geen gereedschap erop aan sluiten

Bouwstofzuiger zonder zak

 Beste bouwstofzuiger zonder zak 

Powerplus POWX325

powerplus powx325

De Powerplus POWX325 is in onze ogen een erg goede bouwstofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger heeft een krachtige motor en kan naast allerlei soorten vuil ook water opzuigen. Ook kun je de stofzuiger voor grote klussen gebruiken want de stofzuiger heeft een vuilreservoir van 60 liter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Powerplus POWX325 is een krachtige bouwstofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van allerlei vuil (ook nat vuil). Dit model heeft een erg grote stofreservoir van maar liefst 60 liter en is daardoor geschikt voor grote klussen. Deze bouwstofzuiger heeft geen zak, maar wel een handige filter die het vuil uit het water filtert.

Voordelen

 • Voorzien van een HEPA 12 filter
 • Ook geschikt voor het zuigen van water
 • Groot stofreservoir van 60 liter
 • Stofzuiger is eenvoudig te legen met een handige kiepfunctie

Nadelen

 • Stofzuiger is met 23,2 kilo erg zwaar

Onderzoekfactoren bij dit beste bouwstofzuiger onderzoek

Een bouwstofzuiger werkt net weer anders dan een ‘gewone’ stofzuiger en heeft andere functionaliteiten. In ons onderzoek hebben we daarom naar andere factoren gekeken dan onze andere beste stofzuiger onderzoeken. Hieronder hebben we de onderzoekfactoren beschreven waarop we gelet hebben bij het kiezen van de beste bouwstofzuiger:

 • Welk materiaal: een bouwstofzuiger moet allerlei vuil op kunnen zuigen, daarom hebben we vooral gekeken naar het materiaal van de stofzuiger en daarbij vooral gelet wat voor vuil een stofzuiger op kan zuigen.
 • Stofklasse: voor professioneel gebruik is het belangrijk om ook naar de stofklasse van een stofzuiger te kijken. Het stofklasse van de stofzuiger geeft aan wat voor soort bouwafval je op kunt zuigen en hoe goed de gebruiker hier tegen beschermd is.
 • Stofopvang: de stofopvang van een bouwstofzuiger is ook belangrijk. Zo is niet alleen de grootte van de stofopvang belangrijk, maar ook het soort materiaal. Het materiaal moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen grof vuil.
 • Wateropzuigend: een bouwstofzuiger wordt vooral gebruikt op een werkplaats of in de bouw. Vaak heb je hierbij te maken met vuil dat ook vochtig is of gewoon nat vuil. Het is daarom ook belangrijk om te kijken of een bouwstofzuiger deze functie heeft.
 • Automatische filterreiniging: een functie die een bouwstofzuiger ook moet hebben is automatische filterreiniging. Omdat een bouwstofzuiger veel fijnstof opzuigt kunnen de filters van de stofzuiger snel verstopt raken. Naast dat dit schadelijk kan zijn voor de stofzuiger kan de zuigkracht van de stofzuiger enorm afnemen. Met een automatische filterreiniging klopt de stofzuiger als het ware automatische zijn filters uit, waardoor de filters automatisch gereinigd worden.

Bouwstofzuigers zijn vooral geschikt voor allerlei soorten vuil, maar as is daarvoor niet geschikt. Omdat as een bepaalde temperatuur kan hebben is het belangrijk dat een stofzuiger hier geschikt voor is. Wil je ook dat een stofzuiger as op kan zuigen? Bekijk dan hier de beste as stofzuigers, dit zijn stofzuigers die geschikt zijn voor het zuigen van asdeeltjes.

Overzicht: Top 3 bouwstofzuiger op dit moment

BouwstofzuigerWater opzuigendInhoud stofreservoirAdviesprijsBekijk
Karcher WD 6 Premium ME PTJa30 L€ 189Beste deal
Makita DVC750LZX1Nee7,5 L€ 162,99Beste deal
Powerplus POWX325Ja60 L€ 249Beste deal

Waarom je onze bouwstofzuiger test kunt vertrouwen

Voor ons onderzoek naar de beste bouwstofzuiger hebben we diepgaand onderzoek verricht. Niet alleen deskresearch: we hebben ook gesproken met diverse reeds eigenaren van bouwstofzuigers en hebben ons ook verdiept in zaken als de TNO-certificatie.

Bij Bestestofzuigers.nl nemen we elk onderzoek serieus: of het nu gaat om dit onderzoek naar de beste bouwstofzuiger of bijvoorbeeld de beste goedkope stofzuiger. We zijn constant op de hoogte van de laatste stofzuiger ontwikkelingen, waardoor we ook goed in kunnen schatten wanneer ons onderzoek toe is aan een update. Met andere woorden: onze bouwstofzuiger test is nooit af.

Wij kunnen een vergoeding krijgen als er een bouwstofzuiger verkocht wordt naar aanleiding van ons onderzoek. Echter beïnvloed dit onze onderzoeksresultaten nooit. We zijn 100% onafhankelijk en dat willen we graag zou houden!