Home » Beste Bouwstofzuiger

Beste bouwstofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 22 april 2021

Wanneer je een normale stofzuiger zou gebruiken bij verbouwingen en het opzuigen van zaken als vochtig behang kan ik je één ding verzekeren: na een paar keer kun je op zoek naar een nieuwe stofzuiger. Hoewel wij je daar uiteraard altijd bij kunnen helpen, is het in onze ogen zinvoller om te kijken naar speciale bouwstofzuigers. Deze stofzuigers – ook wel allezuigers genoemd – zijn gemaakt om het wat meer grovere afval op te zuigen. Ook vuiligheid of nattigheid is vaak geen probleem voor speciale bouwstofzuigers.

Vanwege de grote hoeveelheid keuze op dit moment hebben we besloten om grondig onderzoek te doen naar de beste bouwstofzuiger op dit moment. We hebben de populairste modellen getest met het opzuigen van divers vuil en checkten daarbij beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Bekijk de onderzoeksresultaten van het onderzoek naar de beste bouwstofzuiger hieronder!

 Beste keuze 

karcher wd 6 p premium beste waterstofzuigerKärcher WD 6 P Premium

De Kärcher WD 6 P Premium is de beste bouwstofzuiger. Het is een echte alleszuiger, waardoor je praktisch alles op kunt zuigen wat vrijkomt bij een verbouwing. Deze stofzuiger kwam ook als beste uit de test bij het onderzoek naar de beste waterstofzuiger.

 Ook interessant 

bosch professional gas 20 lBosch Professional Gas 20 L SFC

Op zoek naar een model van Bosch die ook kan blazen naast het zuigen? Dan is de Bosch Professional Gas 20 L SFC. Deze alleszuiger heeft een reservoir van 19 liter, wat een mooi gemiddelde is voor de normale klus.

 Beste budget keuze 

karcher wd 3Kärcher WD 3 Alleszuiger

Wanneer je niet teveel wilt betalen voor een prima alleszuiger, maak je in mijn ogen de beste keuze met de Kärcher WD 3. Deze alleszuiger is geschikt voor nat- en droogvuil en is voorzien van een extra blaasfunctie.

Wat is een bouwstofzuiger voor type stofzuiger?

Een bouwstofzuiger is niet zomaar een stofzuiger. We hebben hier te maken met een stofzuiger die van alles op kan zuigen. Ze worden ook niet voor niets ‘alleszuigers’ genoemd of ‘nat/droog-zuigers’. Bouwstofzuigers worden veelal gebruikt bij verbouwingen: hierbij kun je denken aan het opzuigen van natte behangresten of het gruis van een opengebroken tussenmuur. Om je een idee te geven bij de mogelijkheden (en het uiterlijk) van een goede bouwstofzuiger, heb ik een video van Kärcher alleszuigers opgezocht:

Zoals je kunt zien is zo’n stofzuiger niet alleen geschikt voor het opzuigen van verschillende soorten vuil (wat je niet hoeft te proberen met een normale stofzuiger) en ziet hij er ook opvallend anders uit.

De kenmerken van een goede bouwstofzuiger

Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat ook veel waterstofzuigers in veel gevallen gekenmerkt worden als bouwstofzuiger. Dit is niet altijd kloppend in mijn ogen, gezien veel waterstofzuigers niet geschikt zijn om zaken als gruis en wat grover afval op te zuigen. In mijn ogen dient een goede bouwstofzuiger in ieder geval te voldoen aan:

 • Het kunnen opzuigen van nat- en droogvuil
 • Is lekker mobiel, zodat deze makkelijk opzij gezet kan worden
 • Minimale stofuitstoot
 • Ook geschikt voor het opzuigen van grover vuil
 • Blaasfunctie, zodat je ook gaten leeg kunt blazen

Daarbij zijn er ook nog wat optionele factoren die de puntjes op de ‘i’ kunnen zetten. Echter zijn deze factoren afhankelijk van jouw wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geïntegreerd stopcontact, zodat je dichtbij de bouwstofzuiger ook andere apparaten kunt voorzien van stroom? Uit ervaring kan ik zeggen dat dit echt super handig kan zijn. Wat situaties:

 • Je hebt een stoommachine om behang te verwijderen, waarbij je gelijk de vochtige afvalstukken op wilt zuigen
 • Je wilt in de buur boren, zonder te veel muurgruis op de grond te laten vallen, waardoor je de stofzuiger vlak bij de boor wilt houden

En zo kan ik zeker nog wel even doorgaan! Het geeft je in ieder geval een goed idee van de grote voordelen van een bouwstofzuiger met een geïntegreerd stopcontact.

Onderzoeksmethodologie beste bouwstofzuiger

Voor het onderzoek naar de beste bouwstofzuiger hebben we een aantal stappen gevolgd om te komen tot een waardevol onderzoeksresultaat. Zo hebben we daadwerkelijk honderden reviews doorgelezen, hebben we gebruik gemaakt van onze eigen ervaringen én hebben we diverse bouwbedrijven gevraagd naar hun mening en ervaringen bij specifieke modellen. We hebben de volgende stappen gevolgd:

 1. Vooronderzoek naar mogelijke modellen en keuzes van bouwstofzuigers
 2. Afbakening van onderzoeksselectie op randvoorwaarden
 3. Deskresearch van beoordelingen en reviews van specifieke bouwstofzuigers
 4. Gesprekken met bouwbedrijven (uit Nieuwkoop en omstreken) naar ervaringen
 5. Bestempeling beste keuzes en intern overleg met stofzuigerexperts

We volgen de stofzuigermarkt op de voet en houden sinds kort ook stofzuiger nieuws bij. Het kan goed zijn dat nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen voor een veranderend onderzoeksresultaat. Waar nodig updaten wij ons onderzoek, mocht jij van mening zijn dat het hoognodig is, kun je ons altijd een berichtje sturen.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)