Home » Beste Cycloon Stofzuiger

Beste Cycloon Stofzuiger

Door Bram | Laatste update: 25 augustus 2020

Cycloon stofzuigers worden steeds populairder, vooral door de kracht en doordat er weinig kracht verlies is zijn deze stofzuigers zo populair. Een voorloper die deze techniek al in 1980 gebruikte was Dyson. Dyson ontwikkelde de Dyson Radial Root Cyclone Ttechnology en vroeg hier een patent voor aan. Deze technologie zorgde er voor dat de zuigkracht enorm vergroot werd en de microscopische stofdeeltjes verminderd werden in de luchtstroom.

Na Dyson kwam veel andere merken met Cycloon stofzuigers. Wij deden wat onderzoek naar de beste cycloon stofzuigers en hebben deze opgesteld in onder staande top lijst. Per stofzuiger vertellen we wat er goed aan is en waarom dat een goede keuze is. Onderaan de pagina vind je nog meer informatie over cycloon stofzuigers.

 Dyson traditionele stofzuiger 

Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2

Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2

 Dyson steelstofzuiger

dyson v11 absolute

Dyson V11 Absolute Pro

Wat is een cycloon stofzuiger?

Hoe werkt een cycloon stofzuiger?

Voor- en nadelen van een cycloon stofzuiger

De voor- en nadelen van een stofzuiger verschillen vaak per model, zo zijn de Dyson stofzuigers een stuk beter dan de meeste cycloon stofzuigers. Toch zijn er wat algemene voor- en nadelen van cycloon stofzuigers. Hieronder hebben we de positieve en negatieve punten opgesomd van een cycloon stofzuiger:

Voordelen van een cycloon stofzuiger:

  • Uiteindelijke de goedkopere keuze: de meeste cycloon stofzuigers hebben geen stofzuigerzak, daarom kun je uiteindelijk besparen op de kosten op stofzuigerzakken.
  • Geen verlies van zuigkracht: waar traditionele stofzuigers veel kracht verliezen wanneer deze vol raakt met stof, verliest een cycloon stofzuiger weinig tot geen zuigkracht. Ook moet je bij traditionele stofzuigers vaak de filters schoonmaken voor optimale zuigkracht, bij cycloon stofzuigers hoeft dit niet.
  • Milieuvriendelijker: ook omdat een cycloon stofzuiger geen stofzuigerzakken heeft, is deze op termijn een stuk milieuvriendelijker.

Nadelen van een cycloon stofzuiger:

  • Meer vuil tijdens het lege van de stofzuiger: het nadeel van een stofzuiger die geen zak heeft, is dat deze bij het legen van stofzuiger er stof vrijkomt. Bij een stofzuiger met een zak blijft het vuil gewoon in de zak zitten bij het legen. Tip: leeg de stofzuiger gewoon buiten in de vuilniscontainer.
  • Meer onderhoud: ook doordat de stofzuiger geen zak heeft dien je de stofzuiger af en toe schoon te maken. Het schoonmaken van de filters en de opvang zorgt voor meer onderhoud.
  • Minder allergie gevoelig: heb je last van een stofallergie, dan is een stofzuiger met zak dan misschien toch een betere keuze. Uit onderzoek blijkt namelijk dat goede stofzuigerzakken kleine deeltjes stof blijven zitten en dat deze vaak toch vrijkomen bij een stofzuiger zonder zak.
The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.