Home » Beste Draadloze Stofzuiger

Beste Draadloze Stofzuiger

Door Bram Tigchelaar | Update: 6 januari 2023

Wanneer je niet te maken wil hebben met het constant moeten verwisselen van de stekker in het stopcontact tijdens het stofzuigen, kan de draadloze stofzuiger hét model zijn waar je naar op zoek bent. Je hoeft geen rekening meer te houden met de stofzuigeractieradius in termen van snoerlengte en kunt je veel vrijer bewegen tijdens het stofzuigen dan met een sledestofzuiger.

Vandaag de dag zijn er ongelooflijk veel verschillende stofzuigers zonder snoer. Zo hebben we natuurlijk de steelstofzuiger en kruimeldief die beiden negen van de tien keer draadloos zijn. En met de opkomst van smart homes voegen we daar sinds enige tijd ook de robotstofzuiger aan toe.

Vanwege de grote hoeveelheid draadloze stofzuigers hebben we besloten om uitgebreid onderzoek te doen naar de beste keuzes. Omdat wij niet weten welk model stofzuiger jij voor ogen hebt, hebben we voor elk model een keuze uitgelicht. Ontdek de beste draadloze stofzuiger per model hieronder.

Beste draadloze stofzuiger per model

📚 Bij een draadloze stofzuiger zijn twee factoren erg belangrijk: de maximale accduur op een volle batterij én de oplaadtijd om de accu weer volledig op te laden. Hiermee kijken we bij draadloze stofzuigers met name naar voor het bereken van de stofzuiger actieradius.

beste draadloze stofzuiger

Beste draadloze steelstofzuiger

 Beste draadloze steelstofzuiger 

Dyson V15 Detect

dyson v15 detect absoluteWij vinden de Dyson V15 Detect de beste draadloze stofzuiger op dit moment. Deze krachtige steelstofzuiger maakt gebruik van lasertechnologie en heeft een goede zuigkracht.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 3 kilogram
 • Geluidsniveau: 73 decibel (dB)
 • Gemiddelde accuduur: 30 minuten
 • Gemiddelde prijs: € 700

Wij raden dit type stofzuiger aan wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige stofzuiger voor grote tot kleine zuigklussen. Wordt geleverd met een groot scala aan zuigmonden.

De Dyson V15 Detect is in onze ogen de absolute topper. Hij heeft een accuduur van een respectabele 30 minuten bij normaal gebruik: meer dan genoeg om je woning te kunnen stofzuigen. Dit model maakt gebruik van lasertechniek om stofdeeltjes op de vloer op te laten lichten! Wordt geleverd met veel extra zuigborstels, waardoor deze draadloze stofzuiger geschikt is voor veel verschillende vloertypen.
Voordelen

 • Prima accuduur (30 minuten)
 • Veel extra zuigborstels
 • Zeer goede zuigkracht

Nadelen

 • Het is niet de goedkoopste keuze

Deze nieuwe Dyson wordt op dit moment ook uitgelicht in het onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Beste draadloze kruimeldief

 Beste draadloze kruimeldief 

Philips MiniVac FC6149/01

philips minivac fc6149-01De Philips MiniVac FC6149/01 is een veelzijdige kruimeldief met een prima accuduur van 11 minuten. De beste draadloze handstofzuiger in onze ogen.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 2,17 kilogram
 • Geluidsniveau: 81 decibel (dB)
 • Gemiddelde accuduur: 11 minuten
 • Gemiddelde prijs: € 85

Wij vinden deze draadloze handstofzuiger met name geschikt om ‘er even’ bij te pakken. Het is geen vervanger van de traditionele stofzuiger en kan ook niet gebruikt worden om de hele woning mee te stofzuigen.

De Philips MiniVac FC6149 vinden wij de beste draadloze kruimeldief op dit moment. Dit model, die tevens als beste autostofzuiger uit de bus kwam, wordt geleverd met diverse zuigmonden en heeft een accuduur van 11 minuten. Je krijgt bij dit model ook een autostekker, zodat je hem aan kunt sluiten op de sigarettenaansteker binnen in de auto. Zo kun je hem ook als niet-draadloze stofzuiger gebruiken..

Voordelen

 • Veel verschillende zuigmonden
 • Met flexibele stofzuigerslang
 • Prima accuduur voor kruimeldief (11 minuten)

Nadelen

 • 81 decibel is wat luidruchtig

Beste draadloze robotstofzuiger

 Beste draadloze robotstofzuiger 

iRobot Roomba J7+

irobot roomba j7+Wij bestempelen de iRobot Roomba J7+ als de beste draadloze stofzuiger robot. Dit model is in staat om hondenpoep te ontwijken en maakt systematisch schoon.

Onze score: ★★★★★

 • Geluidsniveau: 66 decibel
 • Smart home platformen: Amazon Alexa, Google Home
 • Schoonmaakroute: Systematisch
 • Gemiddelde prijs: € 999

Deze robotstofzuiger bevelen we aan voor mensen die een huisdier in huis hebben en die liefhebber zijn van slimme gadgets. Een robotstofzuiger moet in onze ogen nog steeds gezien worden als extra huishoudelijk hulpje, maar geen totale vervanger van de normale stofzuiger.

Op zoek naar een slimme robotstofzuiger als draadloze keuze? Ga dan voor de nieuwe iRobot Roomba j7+! Deze nieuwe stofzuiger van iRobot is voorzien van de nieuwste sensoren, waarmee uitwerpselen van huisdieren ontweken worden. Daarbij is hij zelflerend en maakt hij gebruik van een systematische schoonmaakroute. Hierbij vergeet hij geen stukje vloer en leert hij jouw woning steeds beter kennen.

Voordelen

 • Systematische schoonmaakroute
 • Hoge maximale drempelhoogte (2.5 centimeter)
 • Koppeling mogelijk met Alexa en Google Assistant

Nadelen

 • Het is een prijzige robotstofzuiger

Onderzoeksfactoren bij draadloos stofzuigen

Wanneer je op zoek gaat naar een draadloze stofzuiger, zul je naar andere kenmerken moeten kijken dan bij een stofzuiger met een snoer. Want, waar we bij een bekabelde stofzuiger rekening moeten houden met de stofzuiger actieradius (de totale lengte van de stekker tot de zuigmond), kijken we hier meer naar de accuduur en de oplaadtijd. Maar dat niet alleen!

 • Accuduur: we checken hoe het gesteld is met de maximale accuduur van een draadloze stofzuiger, gezien deze werkt op een batterij. Het is hierbij goed om te kijken naar de maximale batterijduur bij normaal gebruik. Vaak zorgt een turbomodus voor een grote vermindering in de totale duur. Uiteraard kijken leggen we lat hoger bij een steelstofzuiger dan bij de beste kruimeldief keuze.
 • Oplaadtijd: ook hoe snel een draadloos model weer opgeladen is, is in onze ogen een belangrijk kenmerk bij draadloos stofzuigen. Als hij per ongeluk leeg is, wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk aan de slag!
 • Gewicht: een draadloze stofzuiger is vaak niet een model op wielen (sledestofzuiger). Het kan juist gaan om een steelstofzuiger of kruimeldief. Deze stofzuigers draag je volledig in je hand, waardoor het gewicht hier nog een stuk belangrijker is.
 • Opbergen: natuurlijk is het opbergen hier ook belangrijk. Wordt de stofzuiger bijvoorbeeld geleverd met een ophangsysteem waarmee hij ook tegelijkertijd oplaadt? Dit vinden wij een groot pluspunt, gezien je hiermee een lege accu snel kan voorkomen.
 • Vervangbare accu’s: we hebben eerder onderzoek gedaan naar de levensduur van een Dyson accu, waaruit bleek dat ze op den duur minder krachtig worden. Het kunnen vervangen van een accu bekijken wij ook en stellen wij als belangrijk voordeel.

Uiteraard houdt ons onderzoek hiermee niet op. We checken ook de prijs van de verschillende stofzuigers en lezen daadwerkelijk honderden reviews en beoordelingen door. Hiermee wordt ons beeld van specifieke draadloze modellen enorm verbreedt.
accuduur robotstofzuiger

Ook bij een draadloze robotstofzuiger checken we de accuduur.

Samenvatting: top 3 draadloze stofzuigers

Draadloze stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Dyson V15 DetectSteelstofzuiger€ 700Beste deal
Philips MiniVac FC6149/01Kruimeldief€ 85Beste deal
iRobot Roomba J7+Robotstofzuiger€ 999Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Het resultaat van dit onderzoek naar de beste draadloze stofzuiger komt niet uit de lucht gevallen. Bij Bestestofzuigers.nl werken we met een team met stofzuigerexperts die er alles aan doen om onze onderzoeken waardevol en betrouwbaar te houden. Hiervoor doen we soms tientallen uren onderzoek en maken we gebruik van onze eigen jarenlange kennis in de wereld van stofzuigers. Leuk om te weten: sinds begin dit jaar bundelen we onze krachten met het internationale VacuumTester.com.

Bij BesteStofzuigers.nl zijn we volledig onafhankelijk. Hierdoor zijn wij in staat om alle draadloze stofzuigers naast elkaar te houden, iets wat een webshop bijvoorbeeld niet kan doen. Het is mogelijk dat wij wel een vergoeding kunnen ontvangen, als er een stofzuiger naar aanleiding van onze onderzoeken aangeschaft wordt. Echter beïnvloed deze ‘mogelijke’ vergoeding onze onderzoeken nooit.

Als je meer te weten wil komen over onze onderzoeksmethodologie of feedback hebt op dit onderzoek naar de beste draadloze stofzuiger, dan kun je altijd een reactie achterlaten of ons een berichtje sturen!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.