Home » Beste Draadloze Stofzuiger

Beste Draadloze Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 2 april 2021

Wanneer je niet te maken wil hebben met het constant moeten verwisselen van de stekker in het stopcontact tijdens het stofzuigen, kan de draadloze stofzuiger hét model zijn waar je naar op zoek bent. Je hoeft geen rekening meer te houden met de stofzuigeractieradius in termen van snoerlengte en kunt je veel vrijer bewegen tijdens het stofzuigen dan met een sledestofzuiger.

Vandaag de dag zijn er ongelooflijk veel verschillende stofzuigers zonder snoer. Zo hebben we natuurlijk de steelstofzuiger en kruimeldief die beiden negen van de tien keer draadloos zijn. En met de opkomst van smart homes voegen we daar sinds enige tijd ook de robotstofzuiger aan toe.

Vanwege de grote hoeveelheid draadloze stofzuigers hebben we besloten om uitgebreid onderzoek te doen naar de beste keuzes. Omdat wij niet weten welk model stofzuiger jij voor ogen hebt, hebben we voor elk model een keuze uitgelicht. Ontdek de beste draadloze stofzuiger per model hieronder.

 Steelstofzuiger 

dyson v10 snoerloze stofzuiger

Dyson V10 

De beste draadloze steelstofzuiger is deze Dyson V10, concluderen wij. Deze stofzuiger heeft een goede zuigkracht op harde en zachte vloeren. Is ook zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Een krachtige snoerloze steelstofzuiger!

Beste deal

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

De beste keuze voor een draadloze robotstofzuiger is de Roomba 960 van iRobot. Deze draadloze stofzuiger kan over drempels rijden tot 2 centimeter en gaat zelfstandig aan de slag.

Beste deal

 Handstofzuiger 

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

De Bosch BHN1840L Move is de beste draadloze kruimelzuiger op dit moment. Lange verbruiksduur en weer snel opgeladen, makkelijk in gebruik.

Beste deal

beste draadloze stofzuiger 2021

Randvoorwaarden voor de beste draadloze stofzuiger

We hebben voor ons onderzoek niet alle stofzuigers op de markt kunnen testen. Dit zou praktisch onmogelijk zijn om een actueel onderzoek te kunnen verrichten. Daarom hebben we ons gefocust op een aantal modellen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van een afbakening in de vorm van randvoorwaarden.

Zo hebben we gekeken naar de totale accuduur: is de stofzuiger wel lang genoeg te gebruiken voor de gemiddelde stofzuig-beurt? De randvoorwaarden voor de beste draadloze stofzuiger die wij hebben gehanteerd op een rij:

 • Lange accuduur: de accuduur is een van de belangrijkste factoren die we hebben onderzocht bij de populairste stofzuigers.
 • Snelle oplaadtijd: hoelang duurt het voordat een draadloze stofzuiger weer helemaal compleet is opgeladen? Wanneer een stofzuiger te lang erover doet om te laden, verliest de stofzuiger in onze ogen het voordeel van het draadloze aspect.
 • Goede zuigkracht: natuurlijk blijft een goede zuigkracht onderaan de streep het allerbelangrijkste. Een stofzuiger kan nog draadloos zijn, maar als deze niet goed kan zuigen bestempelen wij hem niet als beste keuze.

Beste draadloze steelstofzuiger

Steelstofzuigers zonder een draad zijn het handigst, met draad vind ik persoonlijk dat ze geen toegevoegde waarde hebben. Het makkelijke van een steelstofzuiger is dat je deze eenvoudig kunt pakken en kunt gaan zuigen. In dit onderzoek hebben we dan alleen gekeken naar draadloze steelstofzuigers (tip: check hier ook ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger, die allen draadloos zijn!)

Als beste uit de test kwam de steelstofzuiger van Dyson, de V8 Animal. Het is een prijzige steelstofzuiger maar heeft heel aardige functionaliteiten, zoals we wel gewend zijn van Dyson. Zo heeft dit model een handige turboborstel waarmee je eenvoudig dierenharen mee verwijderd. Ook heeft de stofzuiger veel power door een V8 motor. Deze stofzuiger hebben we ook benoemd bij de beste stofzuiger voor dierenharen!

beste draadloze steelstofzuiger

De Dyson V10 is een krachtige snoerloze stofzuiger. © Dyson

 Steelstofzuiger 

dyson v10 snoerloze stofzuiger

Dyson V10 

De Dyson V10 vinden wij een snoerloze krachtige stofzuiger die je het best kunt kiezen als je op zoek bent naar een staande stofzuiger. De stofzuiger is een zogeheten cycloon stofzuiger en is voorzien van cyclonische filters.

Beste deal

Beste draadloze robotstofzuiger

Een robotstofzuiger staat in verbinding met een laadstation, die weer in verbinding staat aan het netstroom. De robotstofzuiger gaat zelf zijn eigen weg en weet zijn weg weer terug te vinden naar het laadstation, de meeste dan.

In dit onderzoek hebben we gekeken naar een robotstofzuiger die zelf zijn eigen weg gaat, weet waar hij wel en niet gezogen heeft, wanneer hij terug moet komen en die over drempels kan. Na het vergelijken van verschillende robotstofzuigers kunnen we zeggen dat de beste draadloze robotstofzuiger de iRobot Roomba 960 is. Deze hebben we tevens gekenmerkt als een van de beste robotstofzuiger keuzes op dit moment!

Dit model van iRobot is in mijn ogen het beste, omdat de robotstofzuiger weet waar hij zuigt. en is de batterij op dan weet hij de weg weer terug te vinden. Wanneer de robotstofzuiger weer volledig opgeladen is vervolgt hij zijn weg waar hij gebleven is. Daarnaast kan dit model ook nog eens over drempels tot 2 cm. Hieronder staan nog enkele pluspunten van dit model:

 • Gebruiksduur 90 minuten
 • Werkt met Google Assistant
 • Systematische schoonmaakroute
 • Automatische hervatten
 • Kan over drempels tot 2 cm

Echter heb ik wel één minpuntje kunnen ontdekken: de prijs. De prijs van deze robotstofzuiger ligt in vergelijking met andere modellen hoog. Wel vind ik dat je waar voor je geld krijgt. Dus als we echt kijken naar de beste robotstofzuiger dan is het de iRobot Roomba 960. Wil je liever een goedkopere keuze maken? Check dan ook ons overzicht met de beste goedkope stofzuiger modellen!

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is de beste draadloze robotstofzuiger van dit moment! Heeft de beste functionaliteiten en werkt goed. Zo kun je de robotstofzuiger bijvoorbeeld aansturen met de spraakassistent van Google.

Beste deal

Beste draadloze kruimeldief

Ja, ook kruimeldieven zijn te verkrijgen met draad, deze hebben we natuurlijk in dit onderzoek achterwege gelaten. Toch kan het handig zijn om een kruimeldief te gebruiken met een snoer: zo’n kruimeldief is altijd te gebruiken en je bent niet afhankelijk van de accuduur. Persoonlijk vind ik dat wanneer een kruimeldief niet draadloos is, het apparaat zijn grote voordelen verliest.

Kijkend naar het aanbod aan handstofzuigers en na een vergelijking te hebben gemaakt met verschillende modellen, kan ik de Bosch BHN1840L Move aanbevelen als beste draadloze kruimeldief. Dit model kwam als beste uit de test op gebruiksduur en zuigkracht, daarnaast hebben we in de vergelijking ook de prijs meegenomen. Ook hebben we dit model opgenomen in de lijst met beste handstofzuiger keuzes op dit moment!

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

Gezien de gebruiksduur en werking van deze handstofzuiger, kan ik concluderen dat dit de beste draadloze kruimeldief is van dit moment.

Beste deal

Mijn conclusie en tips

Draadloze stofzuiger zijn heel makkelijk in gebruik. Pak ze uit de oplader en begin met zuigen. Doordat deze stofzuigers draadloos zijn neem je ze makkelijk overal in je huis naar toe en blijf je nergens aan hangen. Wel zijn en bepaalde factoren waar je op dient te letten bij het kopen van een draadloze stofzuiger, bekijk hieronder een paar tips die ik je mee wil geven.

 • Let goed op oplaadtijd en gebruikstijd: de werking van een draadloze stofzuiger is afhankelijk van zijn accuduur. Let daarom bij het kopen van een draadloze stofzuiger op de gebruikstijd en oplaadtijd.
 • Kies een stofzuiger aan de hand van je vloer: sommige stofzuiger werken beter op bepaalde vloeren. Er zijn bijvoorbeeld stofzuiger die geschikt zijn voor vloerbedekking, maar niet voor houten vloeren. Gebruik je een stofzuiger die niet geschikt is voor hout dan kan de stofzuiger beschadigingen aanbrengen op de vloer, let hier dus goed op!
 • Kijk of de stofzuiger genoeg zuigkracht heeft: ook zijn stofzuigers die werken op een accu vaak minder krachtig of worden minder krachtig naar mate de accu leeg begint te raken. Kijk goed bij het kopen van een draadloze stofzuiger naar de zuigkracht.
 • Zoek een slim apparaat uit: deze tip is vooral van toepassing op een draadloze robotstofzuiger. Kies een robotstofzuiger die weet waar hij gezogen heeft en die weet waar hij gebleven is, zo voorkom je dat de stofzuiger elke keer het zelfde plekje zuigt en sommige plekken niet vergeet.
krachtige snoerloze stofzuiger

Let bij een krachtige snoerloze stofzuiger altijd op de accuduur.

Draadloze stofzuigers vergelijken

Nu we aan het einde komen van mijn uitgebreide onderzoek, is het interessant om de beste draadloze stofzuigers er nog een keer bij te halen. Bekijk en vergelijk ze in onderstaand overzicht op accuduur en oplaadtijd.

DraadlozeModelAccuduurOplaadtijdPrijs
Dyson V10 Animal+Steelstofzuiger60 minuten210 minutenBeste deal
iRobot Roomba 960
Robotstofzuiger90 minuten180 minutenBeste deal
Bosch BHN1840L Move
Kruimeldief40 minuten240 minutenBeste deal

FAQ: veelgestelde vragen

We hebben besloten om bovenstaand onderzoek uit te voeren, omdat we geregeld vragen binnenkregen over de beste draadloze stofzuiger van 2021. Wat is nu een krachtige snoerloze stofzuiger? Waar moet ik op letten bij een stofzuiger die draadloos is? We hebben deze en andere vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Wat is de beste draadloze stofzuiger op dit moment?

Wij bestempelen de Dyson V8 Animal+ als de beste draadloze stofzuiger.

Welke snoerloze stofzuigers zijn er allemaal?

Er zijn draadloze steelstofzuigers, kruimeldieven en robotstofzuigers.

Waar moet je op letten bij een draadloze stofzuiger?

Hoewel deze stofzuigers snoerloos zijn, heb je alsnog te maken met een actieradius. Het gaat hier dan om de accuduur en de oplaadtijd waar je goed naar moet kijken.

Loop jij nu nog vast bij het vinden van een goede stofzuiger zonder draad? Laat het mij weten, zodat ik met je mee kan kijken. Je kunt me altijd een berichtje sturen.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)