Home » Beste Goedkope Stofzuiger

Beste Goedkope Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 2 april 2021

Teveel betalen wilt niemand, ook niet voor een nieuwe stofzuiger. Uiteraard moeten we niet alleen op de prijs afgaan: een té goedkope stofzuiger is vaak een teken van slechte kwaliteit. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste goedkope stofzuiger. Met andere woorden: een goede goedkope stofzuiger voor een scherpe prijs. Op basis van ons onderzoek hebben we een selectie gemaakt van de beste prijs/kwaliteitsverhouding per stofzuiger soort.

We willen graag benadrukken dat we niet alleen hebben gekeken naar de prijs: we hebben juist ook gekeken naar de belangrijke factoren van een stofzuiger. Onze onderzoeksresultaten zijn dus niet de allergoedkoopste stofzuigers, maar de beste stofzuigers voor een budgetprijs.

Bekijk hieronder de beste goedkope budget stofzuigers: van beste goedkope steelstofzuiger tot een goedkope stofzuiger met zak.

 Beste goedkope stofzuiger met zak 
philips performer active cat&dog fc8578-09

Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09

Op dit moment vinden wij de Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09 de beste goedkope stofzuiger met zak. Deze stofzuiger wordt geleverd met een turbozuigmond, waarmee hij ook zeer geschikt is voor huisdiereigenaren.

Beste deal

 Beste goedkope zakloze stofzuiger 
philips powerpro compact fc9330

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Liever een goedkope stofzuiger zonder zak? De beste budget zakloze stofzuiger is de Philips PowerPro Compact FC9330/09 in onze ogen. Deze goedkopere stofzuiger heeft niet alleen een hele goede zuigkracht; hij is ook nog eens een goede lichtgewicht keuze.

Beste deal

 Beste goedkope steelstofzuiger 
rowenta air force light RH6543

Rowenta Air Force Light RH6543

De beste goedkope steelstofzuiger vinden wij de Rowenta Air Force Light RH 6543. Voor nog geen 100 euro haal je een prima steelstofzuiger in huis die met 30 minuten accuduur aansluit op onze minimale randvoorwaarden voor een goede steelstofzuiger.

Beste deal

 Beste goedkope robotstofzuiger 
blaupunkt bluebot xboost bpk-vcbb1xb

Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB

Wanneer je op zoek bent naar een extra robotstofzuiger in huis, kun je het beste kiezen voor de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB. Hou wel rekening met het feit dat je hier te maken hebt met een robotstofzuiger met een willekeurige schoonmaakroute.

Beste deal

 Beste goedkope kruimeldief 
Princess 332757 Turbo Tiger Compact

Princess 332757 Turbo Tiger Compact

De Princess 332757 Turbo Tiger Compact is de beste goedkope kruimeldief op de markt. Hij heeft een enorme zuigkracht, wat met name te danken is aan het feit dat hij – helaas – niet draadloos is. Is dat geen enkel probleem voor jou? Dan maak je met deze kruimeldief een de beste goedkope keuze!

Beste deal

beste goedkope stofzuiger

Voorwaarden voor de beste goedkope stofzuiger

Om te zorgen dat we geen ‘rommel’ selecteren, hoe goedkoop dit ook is, hebben we enkele randvoorwaarden gesteld bij de selectie van een goedkope stofzuiger die wij als beste bestempelen.

We zien namelijk steeds vaker ‘goedkope’ lijstjes waarbij er daadwerkelijk slechte stofzuigers tussen te vinden zijn. Daarom nogmaals de noot: in mijn lijst ontdek je niet specifiek de aller-goedkoopste, maar wel goedkope modellen die ‘goed’ zijn. We vinden dat de stofzuigers:

  • Van goede kwaliteit moeten zijn
  • Goede reviews van eerdere kopers moeten hebben
  • Te koop moeten zijn bij grotere webshops
  • Gemaakt zijn door bekendere merken (geen Chinese namaak stofzuigers dus)

Beste goedkope stofzuiger met zak

Welke stofzuiger met zak is nu voor een goedkope prijs te vinden, maar waar je niet direct inlevert op de kwaliteit als zuigkracht en actieradius? Wij hebben hem gevonden: de Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09! Deze stofzuiger is voor € 159,99 (adviesprijs) in huis te halen. Het niet de allergoedkoopste stofzuiger op de markt, maar als we kijken naar de kwaliteitseisen die wij stellen dan sluit deze stofzuiger daar zeker op aan.

Deze Philips stofzuiger heeft een gewicht van 5,2 kilogram, waarmee hij ook bestempeld kan worden als een lichtgewicht stofzuiger. Daarbij maakt hij niet enorm veel geluid: met een maximaal geluidsniveau van 77 decibel is hij relatief stil. De stofzuiger wordt geleverd met een combizuigmond, een kierenzuigmond en een parketzuigmond.

beste goedkope stofzuiger met zak

De Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09 is de best betaalbare stofzuiger met zak. © Philips

 Beste goedkope stofzuiger met zak 
philips performer active cat&dog fc8578-09

Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09

De beste budget keuze op dit moment voor een stofzuiger met stofzak. De roterende turboborstel is perfect voor het opzuigen van dierenharen. Hou wel rekening met een wat kleinere stofuziger actieradius: het snoer is slechts 6 meter lang.

Beste deal

Beste goedkope stofzuiger zonder zak

Liever een stofzuiger zonder zak kopen voor een niet al te hoge prijs? Dan hebben wij goed nieuws voor je: we hebben een model gevonden wat enorm goed scoort op verschillende vloeren qua zuigkracht én die ook nog eens scherp geprijsd is. Het gaat om de Philips PowerPro Compact FC9330/09.

Deze stofzakloze stofzuiger – ook wel een zakloze stofzuiger of een stofzuiger zonder zak genoemd – is een van de beste keuzes als je niet teveel wil betalen. Hij komt trouwens ook in ons actuele onderzoek naar de beste stofzuiger onder de 100 euro als beste uit de bus. De stofzuiger is met slechts 4,5 kilogram een echte lichtgewicht stofzuiger. Hij is echter met 79 decibel niet de meest stille stofzuiger op de markt.

 Beste goedkope zakloze stofzuiger 
philips powerpro compact fc9330

Philips PowerPro Compact FC9330/09

De beste keuze voor een goedkope zakloze stofzuiger van goede kwaliteit! De stofzuiger voldoet aan onze kwaliteitseisen om in aanmerking te komen voor de beste goedkope stofzuiger keuze. Hou wel rekening met wederom een kleinere stofzuigeractieradius (6 meter snoer) en wat meer geluidsproductie (79 dB).

Beste deal

Beste goedkope steelstofzuiger

Hoewel velen denken dat steelstofzuigers altijd enorm prijzig zijn, is het tegendeel waar. Dit blijkt uit ons onderzoek, waarbij we ook een goedkope, maar goede steelstofzuiger hebben gevonden. Het blijft natuurlijk belangrijk om goed te blijven naar de kwaliteit, waarvan de totale werktijd een belangrijk onderdeel is.

De Rowenta Air Force Light RH6543 vinden wij de beste keuze als je op zoek bent naar een goedkope, maar goede, steelstofzuiger. Hte gaat hier om een lichtgewicht steelstofzuiger van slechts 2,3 kilogram. Je kunt zo’n half uur stofzuigen zonder op te hoeven laden: stofzuig je echter op de turbostand dan moet je rekening houden met een kwartier accuduur minder.

Wij zijn trouwens niet de enige die te spreken zijn over dit model: kijken we naar de reviews bij Bol.com dan scoort deze steelstofzuiger 4 van de 5 sterren op basis van tientallen reviews.

 Beste goedkope steelstofzuiger 
rowenta air force light RH6543

Rowenta Air Force Light RH6543

De Rowenta Air Force Light RH 6543 vinden wij op dit moment de beste keuze voor een goedkope steelstofzuiger. Voor nog geen 100 euro haal je hem in huis. Hou wel rekening met een wat luidruchtiger model, gezien er sprake is van een geluidsniveau van 80 decibel.

Beste deal

Beste goedkope robotstofzuiger

Ja, in veel gevallen is een robotstofzuiger enorm prijzig. Helemaal als we inzoomen op de ‘goede’ keuzes, waarbij merken als iRobot bijna niet vermeden kunnen worden. In ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger wordt dan ook (pijnlijk) duidelijk dat je voor een écht goede keuze al snel rekening moet houden met enkele honderden euro’s. Ga je wat goedkoper kijken, dan lever je namelijk al snel in op functies. Denk aan een willekeurige schoonmaakroute in plaats van een systematische en minder mogelijkheden binnen een smart home.

Wanneer je toch bereid bent om wat in te leveren op functies én als je opzoek bent naar een ‘extra’ stofzuigerhulpje, dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB. Hoewel dit alsnog niet de allergoedkoopste robotstofzuiger is, is het zeker geen slechte keuze. De stofzuiger is twee uur draadloos te gebruiken en is met 59 decibel erg stil. Hij kan over drempels van 2 centimeter rijden en is slechts 8 centimeter hoog!

 Beste goedkope robotstofzuiger 
blaupunkt bluebot xboost bpk-vcbb1xb

Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB

De beste goedkope robotstofzuiger in onze ogen op dit moment is deze Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB! Je moet hem wel zien als een extra stofzuigerhulpje in huis, gezien er sprake is van een willekeurige schoonmaakroute. Er kunnen dus plekjes overgeslagen worden. Desalniettemin een prima robotstofzuiger voor een zacht prijsje.

Beste deal

Beste goedkope kruimeldief

Als je op zoek gaat naar een handstofzuiger of kruimeldief, zul je zien dat de prijzen in veel gevallen wel mee vallen. Toch zijn er ook modellen van meer dan € 200,-, kijk voor de gein maar eens bij de lijst met de beste handstofzuiger modellen van 2021.

Als je dat er niet voor wilt betalen, en simpelweg opzoek bent naar een handstofzuiger voor een laag prijsje voor de kleinere klusjes, maak je met de Princess 332757 Turbo Tiger Compact de beste budget keuze. Deze kruimeldief is echter niet draadloos, wat zo zijn voor- en nadelen heeft. Het voordeel hiervan is dat je een veel sterkere zuigkracht hebt dan bij de meeste draadloze kruimeldieven. Aan de andere kant kun je hem ‘minder snel’ even erbij pakken.

 Beste goedkope kruimeldief 
Princess 332757 Turbo Tiger Compact

Princess 332757 Turbo Tiger Compact

Deze kruimeldief van Princess is de beste goedkope keuze! De handstofzuiger is wel bedraad, maar hierdoor geniet je van een super sterke zuigkracht. Hij is daarbij ook voorzien van een flexibele slang, waardoor hij ook een beetje aanvoelt als een mini-stofuziger.

Beste deal

Aanvullende tips & conclusie

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien hoef je voor een goede stofzuiger echt niet de hoofdprijs te betalen. Je levert echter wel vaak in op extra comfortabele mogelijkheden. Denk aan een kleinere actieradius, wat meer geluid of een kortere gebruikerstijd.

Om te zorgen dat goedkoop geen duurkoop wordt, heb ik nog enkele tips op een rij gezet:

  • Kijk eerst naar de gewenste stofzuiger en vergelijk dan pas op prijzen
  • Ga nooit altijd af op de ‘goedkoopste’ keuze, dit is vaak rommel en niet van goede kwaliteit
  • Blijf altijd goed kijken naar ervaringen van eerdere kopers
  • Check altijd actuele stofzuiger aanbiedingen, om goede modellen voor een lagere prijs te scoren

Goedkope stofzuigers vergelijken

Nu we ons hele onderzoek hebben behandeld is het interessant om de beste goedkope stofzuigers nog eens op een rij te zetten. Bekijk en vergelijk de stofzuigers op de adviesprijzen, zodat je kunt zien met welk model je het goedkoopste uit bent.

Goedkope stofzuigerModelAdviesprijsPrijs
Philips Performer Active Cat & Dog FC8578/09
Stofzuiger met zak€ 99,95Beste deal
Philips PowerPro Compact FC9330/09
Zakloze stofzuiger€ 96,99Beste deal
Rowenta Air Force Light RH6543
Steelstofzuiger€ 99,95Beste deal
Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1SB
Robotstofzuiger€ 299,-Beste deal
Princess 332757 Turbo Tiger Compact

Kruimeldief€ 27,90Beste deal

FAQ: veelgestelde vragen over een betaalbare stofzuiger

Zo nu en dan krijgen we vragen binnen over betaalbare budget stofzuigers. Wat zijn nu goede goedkope stofzuigers, zonder dat je inlevert op zaken als de zuigkracht en andere belangrijke voorwaarden van een stofzuiger? Mede hierdoor hebben we besloten om bovenstaande onderzoek uit te voeren.

Bekijk hieronder alle veelgestelde vragen over budget stofzuigers die wij binnen kregen.

Wat is de beste budget stofzuiger op dit moment?

Wij bestempelen de Philips PowerPro Comfort FC9330/09 als de beste all-round goedkope stofzuiger van nu.

Zijn er eigenlijk wel goede goedkope stofzuigers?

Zeker, maar prijs mag in onze ogen nooit de beslissende factor zijn bij de aankoop van een stofzuiger.

Waar vind betaalbare stofzuigers?

Bij alle webshops kun je simpelweg filteren op de prijs om goedkope stofzuigers ertussen uit te vissen.

Heb je een aanvullende vraag? Stuur ons dan gerust een berichtje.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)